دستور پخت آش گوجه فرنگی همدان
همینک در مجله آنلاین فارسی ها با مطلب”دستور پخت آش گوجه فرنگی همدان” در خدمت شما کاربران گرامی هستیم .
نمک ،فلفل و زرد چوبه – به مقدار لازم
آب غوره – به مقدار لازم
گوجه فرنگی – ۷۰۰ گرم
برنج – ۱۵۰ گرم
سبزی (جعفری، نعناع، تره) – ۵۰۰ گرم
پیاز – ۲ عدد
رب گوجه فرنگی – یک قاشق سوپ خوری
لپه – ۱۵۰ گرم
۱- ابتدا در ظرفی مناسب مقداری روغن داغ می کنیم .
سپس پیازها را نگینی و در آن نیمه سرخ میکنیم. زردچوبه، نمک و فلفل را به همراه رب گوجه فرنگی در آن تفت میدهیم.
۲- برنج و لپه را می شوییم و با آبکش آب اضافی آنها را میگیریم و به آش اضافه میکنیم و سپس به آن مقدار کافی آب می افزاییم و حرارت را زیاد میکنیم تا آش بجوشد و دوباره حرارت را کم میکنیم تا بپزد. سبزیها را می شوییم و خرد میکنیم.
۳-گوجهها را پوست و نگینی خرد میکنیم و در ظرفی با روغن داغ کمی تفت میدهیم و سپس به همراه سبزی و آب غوره به آش اضافه میکنیم.
۴- البته قبل از آن از پخته شدن کامل برنج و لپه اطمینان حاصل میکنیم.۲۰ دقیقه بعد آش آماده است. آن را با نعناع داغ و پیاز داغ تزیین می کنیم.
نکات
۱- این آش در همدان به صورت ترش خورده می شود و در واقع بیشتر آب آن را آب غوره تشکیل می دهد در صورت تمایل مقدار آب غوره را زیاد کنید.
۲- اگر گوجههای شما زیادی شل هستند از ریختن قسمت داخلی آن خودداری کنید و تنها قسمت سفت گوجه را خرد و به غذا اضافه کنید.
۳- برای پوست گرفتن گوجه تنها کافی است آنها را در آب جوش به مدت ۳۰ ثانیه بجوشانید و بعد با کارد تیزی پوستشان را جدا کنید.
۴- اضافه کردن گرد غوره به جای آب غوره غذایتان را خوشمزهتر میکند.
۵-حتما لپه را از شب قبل خیس کنید و اگر فراموش کردید آن را بجوشانید و آبش را خالی کنید تا نفخ آن گرفته شود.
منبع،خراسان