درمان واریس پا با ورزش
درمان واریس پا با ورزش
هرچه سن بالاتر رود دریچههای یکطرفه رگها که از بازگشت جریان خون به سمت عقب جلوگیری میکنند، ضعیفتر شده و همین موجب مشاهده رگهای واریس آبی و بنفشرنگ در سالمندی میشود.
اگرچه عوامل دیگری مانند ژنتیک، چاقی و بارداری در بانوان اثرگذار هستند اما در سالمندی کمتحرکی تشدیدکننده واریس است.
چرخش مچ پا |
این حرکت میتواند جریان خون را بهبود ببخشد و باعث پیشگیری و حتی بهبود رگهای واریسی در پا شود. روی یک سطح نرم به پشت دراز بکشید. پای چپ را تا سینه بالا ببرید (زانوها باید به صورت کامل خم شوند) با دستها پای خود را نگه دارید و مچ پا را ۵ بار به یک طرف و ۵ بار در جهت دیگر بچرخانید. پای خود را رها کنید و این حرکت را در پای دیگر خود تکرار کنید.
پیشنهاد می کنیم مقاله ” سردی دست و پا نشانه چیست؟ ” را نیز مطالعه بفرمایید
حرکت ساق پا |
روی پاهای خود بایستید و بهآرامی روی انگشتان پا بلند شوید و سپس به پایین برگردید. افرادی که در حفظ تعادلشان مشکل دارند بهتر است این کار را در کنار دیوار یا با گرفتن یک صندلی انجام دهند.
حرکت دوچرخه |
ابتدا به پشت دراز بکشید، پاها را در هوا بلند کنید و در زانو خم کنید. سپس با پاها در هوا همچون دوچرخهسواری پدال بزنید. این ورزش گردش دوباره خون در پاها را بهبود میبخشد.
تمرین لانچ از کنار |
پاها را در کنار هم قرار دهید و بایستید. یک قدم بزرگ را با پای راست به سمت راست بردارید و با باسن به سمت کف زمین پایین بیایید. دقت کنید که زانوی راست شما خم شود ولی پای چپ حتما صاف بماند. این حرکت را با پای مقابل هم انجام دهید.
توجه: درصورتی که به دردهای زانو یا پشت مبتلا هستید از انجام این تمرینها بدون تجویز پزشک پرهیز کنید.
تصویر شماتیک از رگ های پای سالم و بیماری واریس