داشتن یک وب سایت چه هزینه هایی دارد؟
در ابتدا باید به این افراد تبریک گفت، چرا که راه اندازی سایت بهترین راه برای شروع و گسترش کسب و کار است.
اگر بخواهید یک مغازه بزنید، باید هزینه زیادی برای رهن و اجاره، دکوراسیون، مالیات و غیره بپردازید. در نهایت، مشتریان شما نیز محدود به شهر یا منطقه شما خواهند بود. اما برای راه اندازی سایت، نیاز به هزینه زیادی نیست و میتوانید از کل کشور مشتری داشته باشید. خب حالا ببینیم برای داشتن یک چقدر باید هزینه کنید؟
هزینه های راه اندازی سایت
اگر به صورت کلی بخواهیم بگوییم، مواردی که بر قیمت سایت تاثیر می گذارند عبارتند از:
-
هزینه ثبت دامنه
-
هزینه خرید هاست
-
هزینه طراحی سایت
-
هزینه تولید محتوا
-
هزینه سئو و بهینه سازی
-
تعرفه پشتیبانی سایت
حال در مورد هر یک از این ها کامل صحبت می کنیم تا متوجه شوید هزینه ایجاد سایت چقدر است؟.
-
هزینه ثبت دامنه یا آدرس سایت
دامنه سایت همان آدرس سایت شماست که کاربران با سرچ آن وارد سایت شما می شود. اسم سایت به پسوند دامنه ختم می شود مثل com .ir. در واقع وقتی از هزینه دامنه صحبت می کنیم منظور هزینه ای است که باید بابت خرید پسوند دامنه بپردازیم و اسم سایت را روی آن مشخص کنیم. هزینه دامنه به صورت یک ساله یا پنج ساله پرداخت می شود و تا زمانی که آن را تمدید کنید، دامنه متعلق به شماست. دامنه ir. مخصوص ایران است و قیمت کمتری دارد، دامنه com. بین المللی است و قیمت آن با دلار محاسبه می شود و گرانتر است.
-
هزینه هاست سایت چقدر است؟
هاست یا سرور فضایی است که اطلاعات سایت روی آن قرار می گیرد. مثل فروشگاه فیزیکی که مکانی برای نگهداری اجناس دارد، سایت هم مکانی برای نگهداری اطلاعات دارد. هاست یک سرور جهانی است که به صورت ۲۴ ساعته روشن است. هزینه هاست به صورت ماهانه یا سالانه تعیین می شود. نکاتی که در زمان خرید هاست از شرکت هاستینگ باید در نظر داشت شامل امنیت، سرعت و پشتیبانی خوب است. برای خرید هاست باید به شرکت های ارائه دهنده هست مثل: میهن وب هاست، نت افراز و … مراجعه کنید و هاست خود را بر اساس میزان فضایی که نیاز دارید تهیه کنید.
-
هزینه سایت زدن چقدر است؟
به طور کلی سه راه برای طراحی سایت وجود دارد که هزینه هر کدام متفاوت است.
طراحی سایت اختصاصی: در این روش صفر تا صد یک سایت از ابتدا بوسیله کد نویسی نوشته می شود. اگر دانش این کار را ندارید، باید آن را به شخص یا شرکت برنامه نویس بسپارید. به دلیل اینکه این روش مهارت و زمان زیادی نیاز دارد، قیمت زیادی دارد. بسته به امکانات سایت هزینه این نوع طراحی تا ۵۰ میلیون هم می رسد.
طراحی سایت با سیستم مدیریت محتوای آماده: روش دوم طراحی سایت با سیستم های آماده مثل وردپرس، جوملا و … است. سیستم های مدیریت محتوای آماده یک سیستم از پیش طراحی شده است که فقط نیاز است سایت بر روی آن راه اندازی شود. این کار به تخصص زیادی مثل برنامه نویسی احتیاج ندارد. اما اگر در آن سر رشته ای ندارید، پیشنهاد می کنم آن را به شرکت های طراحی سایت بسپارید.
طراحی سایت با استفاده از سایت سازها و فروشگاه سازها: سایت سازها سیستمی هستند که کار با آن ها نیاز به دانش فنی ندارد، از شرکت های ارائه دهنده سرویس مدنظر خود را می خرید و پکیج دامنه و هاست و مدیریت سایت در اختیار شما قرار می گیرد. نکته ای که باید در انتخاب فروشگاه ساز یا سایت ساز در نظر بگیرید، مادام العمر بودن آن است. زیرا بعضی از آن ها مدت زمان استفاده دارند، یعنی اگر در موعد مقرر آن را تمدید نکنید، سایت شما از بین می رود. پس بهتر است از همان ابتدا از سیستم های مادام العمر استفاده کنید.
-
هزینه تولید محتوا سایت
یک سایت بدون محتوا هیچ ارزشی ندارد. حتما جمله معروف محتوا پادشاه است را شنیده اید. تنها با محتوا است که کاربران سایت شما را می بینند و وارد آن می شوند. هر سایتی با توجه هدف خود نیاز به تولید محتوا در آن زمینه دارد. تولید محتوا هم شامل وارد کردن محصولات در سایت فروشگاهی می شود که به آن دیتا اینتری می گویند و هم شامل نوشتن مطلب در سایت می شود که به طور کلی به آن تولید محتوا می گویند. هزینه دیتا اینتری و تولید محتوا هر کدام متفاوت است. برای اطلاع از هزینه تولید محتوا به سایت های رایامارکتینگ، وب پویا و الومحتوا مراجعه کنید.
-
هزینه سئو و بهینه سازی سایت
سئو سایت فرآیندی است که سایت را در کلمات کلیدی هدف به رتبه های برتر نتایج جستجوی گوگل می رساند. در حالت کلی کاربران نتایج صفحه اول گوگل را می بینند و کمتر کسی به سراغ صفحات دوم و سوم و بعد می رود. حال اگر سایت شما جز نتایج اول نباشد، عملا هیچ بازدید کننده و مشتری نخواهید داشت. خدمات سئو سایت یک فرآیند دائمی و مستمر است. یعنی همیشه باید حواستان به سایت باشد. هزینه سئو با توجه به اینکه کار تخصصی است، کمی بالاست ولی در مقابل آورده ای که برایتان دارد، بسیار به صرفه است.
-
هزینه پشتیبانی سایت
عامل موثر دیگر در هزینه طراحی سایت، هزینه خدمات پشتیبانی سایت است. بسیاری از شرکت های طراح سایت، با اعلام مبلغ کم، مشتری را ترغیب به خرید می کنند، اما خدمات پشتیبانی درستی ارائه نمی دهند. شما باید نگرانی بابت بروز مشکل در سایت نداشته باشید و این میسر نمی شود جز با خدمات پشتیبانی درست.
هزینه های احتمالی پس از راه اندازی سایت
پس از راه اندازی سایت شما باید برای سئو، تولید محتوا و همچنین بازاریابی هزینه کنید. بنابراین بهتر است پیش بینی این موارد را نیز در بودجه خود داشته باشید. برای بازاریابی پیشنهاد می شود از بانک های اطلاعاتی هدفمند استفاده کنید. یعنی یک بانک اطلاعاتی معتبر خریداری کنید و به صورت دوره ای از طریق پیامک و ایمیل گروهی مشتری جدید از اینترنت جذب کنید. برای تهیه بانک اطلاعات مشاغل از سایت های bank118.com و bankyab.com استفاده کنید.
کلام آخر
همه این ها را گفتیم، اما اصل مطلب سپردن کار به شرکت طراحی سایت معتبر است. برای انتخاب بهترین شرکت طراحی سایت، وقت بگذارید، خدمات آن ها را باهم مقایسه کنید. مبلغ پیشنهادی هر یک با توجه به خدماتی ارائه شده را در نظر بگیرید، نمونه کارهای آن ها را مشاهده کنید و در نهایت تصمیم خود را بگیرید. نه سراغ شرکت هایی بروید که با قیمت های کم شما را وسوسه می کنند، نه سراغ شرکت هایی بروید که مبلغ زیادی از شما طلب می کنند. انصاف و کیفیت خدمات را در نظر بگیرید. شک نداشته باشید با راه اندازی سایت کسب و کارتان از این رو به آن رو می شود. امیدوارم در این راه موفقیت حاصل کارتان باشد.
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی(رپورتاژ) داشته و مجله اینترنتی فارسیها مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد.