جغور بغور چیست
جغور بغور چیست
در ادامه این مطلب از مجله آنلاین فارسی ها با عنوان جغور بغور چیست در خدمت شما کاربران گرامی هستیم .
با ما همراه باشید .
جغور بغور ، جغول بغول ، واویشکا ، حمیسه ، یکی از غذاهایی است که از دیرباز در ایران طبخ شده است .
این خوراکی با مخلوط قلوه و دل و جگر گوسفند درست می گردد .
اما برخی از روده یا پستان گوسفند به عنوان جایگزین استفاده می کنند .
این غذا در شهر های کرمانشاه ، رشت ، اردبیل ، ساری ، زنجان بسیار رایج بوده است .
این امر به دلیل توسعه ی دامداری در شهر های مذکور و قیمت پایین این غذای آماده است .
بنابراین جغور بغور یک فست فود کاملا مناسب برای اقشار متوسط و ضعیف حساب می شده است .
جغور بغور چیست
ای خوراکی اسم های مختلفی را دارد .
در زبان آذری جیغر بیغر نام داشته است که بعد ها به جغور بغور تغییر اسم داده شده است .
در گیلان به اسم واویشکا و در اهواز حمیسه شناخته شده است .
این غذا خوراک ملی اسکاتلند می باشد .
این غذا در اسکاتلند هگیس نام دارد .
این خوراک منبع ویتامین آ و آهن می باشد و برای افرادی که کم خونی دارند ، بسیار مناسب است .
این غذا برای افرادی که چربی خون بالایی دارند مناسب نیست .
در دوران نقاهت پس از عمل ، خوردن این غذا مفید است .
به طور کلی در مناطقی که دامداری مناسبی دارند ، این غذا بسیار رایج است .
مواد لازم
این مواد برای یک خانواده ی ۵ نفری مناسب است .
۱ – جگر سیاه گوسفند = ۱ عدد
۲ – قلوه گوسفند = ۲ عدد
۳ – دل گوسفند = ۱ عدد
۴ – شش گوسفند = ۱ عدد
۵ – پیاز = نیم کیلو
۶ – روغن = ۱۵۰ گرم
۷ – نمک و فلفل
۸ – رب گوجه = یک قاشق غذا خوری
می تون مواد مختلف دیگری را بر حسب ذائقه بدان افزود .
طرز تهیه
در گام اول دل وجگر و قلوه را شسته و مواد اضافی آن را جدا می کنیم .
سپس آن ها را به صورت مربعی خرد می کنیم .
شش گوسفند را آب پز می نماییم .
پیاز ها را خلالی خرد کرده و در دراخل یک ماهی تابه با روغن تفت داده تا نیمه سرخ شود .
جگر و دل و قلوه را با کمی زردچوبه مخلوط می کنیم و ان ها را کمی سرخ می کنیم .
پس از آن که طلایی شد یک قاشق رب را در مخلوط ریخته و به هم می زنیم .
نمک و فلفل و زرد چوبه هم اضافه می کنیم .
شش گوسفند پس از پخت ، ان را آبکشی می کنیم .
آن را به داخل خوراک اضافه کرده و مقداری آب به روی آن می ریزیم .
در نهایت لیمو ترش تازه را به روی آن می ریزیم .
غذا آماده شد .
نوش جان …..
نکات مهم
۱ – جگر سفید یا شش گوسفند دیر پز است .
بنابراین باید جداگانه پخته شود . در غیر این صورت له می گردد .
۲ – این خوراک باید تند باشد .
۳ – اضافه کردن رب انار باعث خوشمزگی هر چه بیشتر آن می شود .
این مطلب از قسمت غذاهای ایرانی برای کاربران محترم انتخاب شد .
جغور همان جگره و بغور همان باغره هستش به معنی دل و احشا در ترکی یه پرنده است به اسم باقره قره اینجا هم باقره یعنی دل و شکم و قره هم سیاه