آشپزینوشیدنی

تشخیص چای مرغوب در سه سوت

تشخیص چای مرغوب در سه سوت

همینک در مجله آنلاین فارسی ها با مطلب” تشخیص چای مرغوب در سه سوت ” در خدمت شما کاربران گرامی هستیم .

انواع چای

در کل از گیاه چای در دنیا سه نوع عمده تولید می‌شود. وقتی برگ گیاه چیده می ‌شود و به شکل تازه برای عملیات پلاسیدن یا تخمیر فرستاده می‌ شود، رنگ گیاه عوض و سیاه می ‌شود. بو و مزه آن نیز تغییر کرده و خشک می‌ شود و نتیجه خشک شدن این گیاه، چای سیاه است.

اگر گیاه تازه سریعا خشک شود و تخمیر روی آن صورت نگیرد نتیجه چای خشک، سبز است که رنگ کمتری تولید می‌ کند اما خواص آن بیشتر از چای سیاه است.

نوع دیگر چای نیمه تخمیر شده است که با نام اورنگ شناخته می شود. این چای تنها در چین تهیه می ‌شود و خواص آن فی‌ ما بین چای سبز و سیاه است!

چای بهاره بهترین نوع چای

بهترین، مرغوب‌ترین و خوش ‌طعم‌ ترین چای مربوط به چای بهاره است و بعد از چای دست‌چین شده در تابستان و پاییز قرار می گیرند.

چای درشت بهتر از چای ریز است

چون در روند تخمیر چای مواد تلخ‌کننده آن بیشتر می‌شود هر چه برگ چای درشت ‌تر باشد این مواد که یبوست‌ آور هم هستند در آن کمتر یافت می‌ شود اما هر چه چای خردتر و پودرتر باشد این مواد در آن بیشتر هستند.

هر چه چای سیاه پودرتر باشد رنگ تولیدی تیره ‌تر و مزه آن تلخ‌تر خواهد بود و به مذاق هر شخصی خوشایند نخواهدآمد؛ به طور کلی باید گفت چای درشت از نظر کیفیت بهتر از چای‌ ریز و پودری است.

روش شناسایی چای مرغوب

تشخیص چای مرغوب در سه سوت
تشخیص چای مرغوب در سه سوت

۱٫چای دم کشیده

اگر میخواهید چایی را که در خانه دارید تست کنید آن را دم کنید.
اگر پس از یک مدت مثلا دوساعت هیچ تغییری در رنگ آن پیدا نکرد و پس از ماندن تیره تر نشدن می توانید از کیفیت آن مطمئن شوید.

۲٫یک امتحان ساده

شما به راحتی می توانید مقداری از چای را داخل نصف لیوان آب سرد بریزید.
در مواردی که با چای دستکاری شده رو به رو هستید می بینید که:
به راحتی آب شما رنگ چای به خود میگیرید و به اصطلاح چای رنگ پس می دهد.
درحالی که یک چای مرغوب ایرانی هیچ وقت با آب سرد دچار این حالت نمی شود؛
و تقریبا تغییر رنگی نمیدهد؛
یا شاید اگر چند ساعت در آب بماند خیلی کم رنگ در آب دیده شود اما این مقدار واقعا کم است.

۳٫توجه به مدت زمان دم کشیدن چای

یکی دیگر از مسائلی که باید برای تشخیص چای ایرانی درجه یک از چای خارجی یا ناسالم به آن توجه نمود، زمان دم کشیدن چای است. چای ایرانی به ۱۵ الی ۲۰ دقیقه زمان نیاز دارد تا دم بکشد.

منبع:درکام،مو به مو،ایسنا

Rate this post

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا