آشنایی با محمود فرشچیان نقاش بزرگ ایرانی
همینک در مجله آنلاین فارسی ها با مطلب”آشنایی با محمود فرشچیان نقاش بزرگ ایرانی” در خدمت شما کاربران گرامی هستیم .
زندگينامه استاد محمود فرشچيان
استاد محمود فرشچيان در سال ۱۳۰۸ در اصفهان ديده به جهان گشود. پدرش كه مردي هنردوست بود با توجه به اشتياق فرزند به هنر نقاشي او را به كارگاه استاد حاج «ميرزاآقا امامي» رهنمون كرد. وي سپس در هنرستان هنرهاي زيباي اصفهان از استاد «عيسي بهادري» تعليم گرفت. پس از پايان اين دوره به اروپا رفت و چند سالي در آنجا به مطالعه و بررسي آثار نقاشان برجسته غرب همت گماشت و در نتيجه همين مطالعات بود كه به رهيافتي تازه از هنر نقاشان با معيارهاي جهاني رسيد.
پس از بازگشت به ایران، فرشچیان کار خود را در اداره کل هنرهای زیبای تهران آغاز کرد و به مدیریت اداره ملی و استادی دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران برگزیده شد.
عشق به هنر، و خانواده مذهبی
-
از کودکی آدمی درخودفرورفته و درونگرا بودم. از همسالان خود کمتر رغبت به بازی داشتم و سعی داشتم خود را به کاری مشغول کنم. گچبریهای سرستونها و بخاریها و دیوارهای منزل ما و نقوش بعضی از تابلوها، ذهن مرا به خود مشغول میداشتند. پدرم بازرگان فرشهای اصیل ایرانی بود و طراحان و نقاشان قالی، کارهای خود را به ایشان ارائه میدادند. گاهی همراه پدرم به کارگاه آن هنرمندان میرفتم و از همان خردسالی از آن نقوش و رنگها، غرق در حیرت میشدم و خطوط موازی و مدوری که با دستهای پرقدرت آنان بر صفحه کاغذ نقش میبستند، مرا به اعجاب و شگفتی وامیداشتند. روحیه عشق به هنر در همان زمان در من تقویت شد.
-
پدر و مادر من افرادی به شدت مذهبی بودند. مادرم از عاشقان حضرت امام حسین(ع) بودند. کافی بود که فقط نام امام حسین(ع) را بشنود تا سیل اشک از گونههایش روان شود. در تولد آن حضرت، گریه شوق و در شهادت آن بزرگوار گریه غم، و من در این فضا بزرگ شدم و شروع کار من که در ۵ سالگی بود، تحت تاثیر همین محتویات و شرایط مذهبی خانواده بود. من اعتقاد دارم ماندگارترین آثار هم آثاری هستند که با مذهب رابطه دارند.
فعاليتهای برجسته استاد فرشچیان :
طراحي ضريح حضرت رضا(ع) وطراحي ضريح حضرت اباعبدالله(ع) و عضويت در هيئت اجرايي و نظارت دقيق بر ساخت آن
طراحي ضريح شهداي كربلا
طراحي سرداب مطهر مرقد حضرت رضا(ع)
طراحي ضريح سرداب غيبت در سامرا
استاد دانشكده هنرهاي زيباي دانشگاه تهران
بنيانگذاري مركز مذهبي و فرهنگي «نور و دانش» در شهر راترفرود نيوجرسي آمريكا
برخی از افتخارات استاد فرشچیان:
-
انضمام نام وی در فهرست روشنفکران قرن بیست و یکم
-
نشان درجه یک هنر
-
تندیس طلایی اسکار ایتالیا
-
نشان هنر نخل طلایی ایتالیا
-
تندیس طلایی اروپایی هنر، ایتالیا
-
دیپلم آکادمیک اروپا، آکادمی اروپا، ایتالیا
-
دیپلم لیاقت دانشگاه هنر، ایتالیا
-
مدال طلای آکادمی هنر و کار، ایتالیا
-
جایزهٔ اول وزارت فرهنگ و هنر، ایران
-
مدال طلای جشنوارهٔ بینالمللی هنر، بلژیک
-
مدال طلای هنر نظامی، ایران
منبع،ویکی شیعه،همشهری آنلاین،سایت فرشچیان