فواید و کاربردهای زیره سبز چیست؟

فواید و کاربردهای زیره سبز چیست؟

همینک در مجله آنلاین فارسی ها با مطلب”فواید و کاربردهای زیره سبز چیست؟” در خدمت شما کاربران گرامی هستیم .

زیره چیزی فراتر از ادویه معمولی  است که می توان آن را به ادویه های دیگه اضافه کرد.  عطر و طعم متمایزی دارد که باعث باعث میشود برای بسیاری از آدمها مورد علاقه قرار بگیرد، البته که خواص بی نظیری هم دارد.

اندکی از تاریخچه زیره سبز

زیره سبز مانند دارچین از سابقه ای طولانی و قابل احترام برخوردار است. در حقیقت ، این یکی از اولین گیاهانی است که در آسیا و اروپا کشت شده است.

این بذر ریز و کوچک متعلق به خانواده جعفری است و در اصل بومی مصر بود و سپس در یونان باستان و روم محبوب شد. جالب اینجاست که در قرون وسطی زیره نمادی از عشق و وفاداری بود و اغلب در عروسی ها نشان داده می شد یا در پخت نان ها استفاده میشد تا سربازان با خود به جنگ ببرند. استعمارگران اسپانیایی و پرتغالی بعداً آن را به قاره آمریکا وارد کردند.

مانند اکثر ادویه جات ،  زیره  نه فقط بخاطر بو و عطر و طعم بلکه به دلیل خواص دارویی آن ارزش زیادی دارد. طب سنتی استفاده از آن را به عنوان ادرار آور ، برای رفع درد معده و جلوگیری از نفخ شکم توصیف می کنند. در برخی فرهنگ ها از آن برای سلامت زنان و تحریک قاعدگی استفاده کرده اند.

فواید زیره سبز چیست؟

۱-منبع ویتامین ها:

زیره منبع خوبی از آهن ، منگنز ، منیزیم ، فسفر و سایر مواد معدنی محسوب می شود. همچنین حاوی ویتامین A ، ویتامین C ، ویتامین E و B6 و همچنین اسیدهای آمینه مفید است.

۲-زیره هضم را بهبود می بخشد:

برخی تحقیقات نشان می دهد که زیره ممکن است تولید آنزیم های لوزالمعده را تحریک کرده و به هضم غذا کمک کند. این چای زیره و رازیانه برای دردهای شکمی و رفع نفخ مفید است.

۳-زیره برای مغز مفید است:

یک مطالعه نشان داد که زیره سبز در برابر از دست دادن حافظه و اثرات مخرب استرس بر بدن محافظت می کند. این سیستم عصبی مرکزی را تحریک می کند ، که حتی مطالعاتی را در مورد مزایای بالقوه آن در بیماران مبتلا به پارکینسون ایجاد کرده است.

۴-زیره سرشار از آنتی اکسیدان است:

مطالعه دیگری محتوای آنتی اکسیدان زیره را ارزیابی و موثرتر از سایر آنتی اکسیدان های رایج از جمله ویتامین C دانست. برخی از تحقیقات آزمایشگاهی نشان داد که حتی ممکن است زیره در مبارزه با سرطان نقش داشته باشد.

۵-ممکن است به تعادل قند خون کمک کند:

با این حال مطالعه دیگری زیره را در افزایش حساسیت به انسولین موثر دانسته و آن را برای بیماران دیابتی مفید می داند. در حقیقت ، مطالعه ای که روی موشهای دیابتی با عصاره زیره انجام شد ، نشان داد که زیره در کاهش قند خون و تولید AGE موثرتر از گلی بن کلامید ، داروی ضد دیابت است.

با این حال تحقیقات بیشتر نشان داد که عصاره زیره کلسترول ، تری گلیسیریدها و مارکرهای التهابی پانکراس را در موشهای دیابتی کاهش می دهد. حتی به نظر می رسد افزایش وزن اضافی را متوقف می کند.

فواید و کاربردهای زیره سبز چیست؟
فواید و کاربردهای زیره سبز چیست؟

۶-زیره آسم را تسکین می دهد:

تحقیقات بیشتر نشان داد که خواص ضد آسم در زیره سبز وجود دارد زیرا این ماده به عنوان یک بریودایاتور کار می کند و می تواند به بیماران آسم کمک کند. به عنوان یک خلط آور ، باعث شل شدن بلغم و راحت تر شدن آن می شود.

۷-سیستم ایمنی را تقویت می کند:

مارک دیلی اپل مقاله ای عالی درباره فواید زیره دارد. از جمله:

دوزهای خوراکی (۲۵ ، ۵۰ ، ۱۰۰ ، ۲۰۰ میلی گرم در کیلوگرم) در روزهای متوالی باعث بهبود پاسخ ایمنی موش های دارای سیستم ایمنی به خطر افتاده ناشی از استرس  می شود.

۸-به سرماخوردگی کمک می کند:

داروهای طبیعی برای سرماخوردگی اغلب شامل زیره سبز برای توانایی بالقوه آن در تسریع بهبودی است. این منبع غنی از ویتامین C و آهن است که هر دو می توانند به بهبودی کمک کنند. روغنهای اساسی موجود در زیره سبز همچنین برای بدن در مقابله با عفونت مفید است و همانطور که گفته شد سرفه و عطسه تسکین می یابد.

نکته: برای رفع سریع سرماخوردگی کمی پودر زیره را با کمی عسل مخلوط کنید و میل کنید.

۹-زیره به کاهش وزن + سم زدایی بدن کمک میکند:

زیره سبز حتی می تواند به کاهش وزن کمک کند. این مطالعه در سال ۲۰۱۴ اثرات مصرف روزانه ۳ گرم زیره (کمی کمتر از یک قاشق چای خوری) را بررسی کرد. هر دو گروه از مشاوره تغذیه ای یکسانی پیروی کرده و کالری دریافتی را ۵۰۰ کالری کاهش دادند. بعد از ۳ ماه ، گروه ای که زیره سبز را همراه با رژیم غذایی داشتند کاهش وزن بهتری برایشان رخ داد.

تحقیقات نشان داد  زیره توانایی دارد تا اسید چرب در کبد را تغییر دهد و به محافظت از کبد کمک می کند.

۱۰-زیره برای استخوان ها مفید است:

 تحقیقات بیشتری لازم است اما به طور کلی یک درمان ایمن در نظر گرفته می شود.

راه هایی برای استفاده بیشتر  از زیره سبز:

این ادویه  دارای کاربردهای آشپزی فراوانی است اما بسیار بیشتر از یک ادویه است! این استفاده های فراوان را امتحان کنید تا روزانه از مزایای آن بهره مند شوید!

کاربرد زیره در آشپزی:

روش های بی شماری برای استفاده از این ادویه در آشپزخانه وجود دارد.

افزودن زیره به املت و مخلوط تخم مرغ نیز روش خوبی است ، یا آن را قبل از کباب کردن به صورت  خشک روی گوشت ها امتحان کنید. سبزیجات را قبل از بو دادن بپاشید یا به مخلوط برنج  اضافه کنید.

طرز تهیه ادویه تاکو با زیره سبز:

مواد اولیه:

¼ فنجان پودر چیلی
¼فنجان زیره سبز
۱ قاشق غذاخوری پودر سیر
۲ قاشق غذاخوری پودر پیاز
۱ قاشق چایخوری پونه کوهی
۱ قاشق چایخوری پاپریکا
۱ قاشق غذاخوری نمک (یا نمک دریا ، اختیاری)
۱ قاشق چایخوری فلفل سیاه

طرز تهیه:

همه ادویه ها را در یک شیشه ترکیب کرده و خوب تکان دهید.
حداکثر تا شش ماه در ظرف شیشه ای که بدون هوا باشد نگهداری شود.

۲-۳ قاشق غذاخوری از این ادویه + ¼ فنجان آب به ازای هر قسمت گوشت استفاده کنید. در حالی که گوشت در حال قهوه ای شدن است ادویه و آب را اضافه کنید و روی حرارت متوسط ​​زیاد بپزید تا آب آن تبخیر شود و گوشت کاملاً پخته شود.

ارزش تغذیه ای:
هر قاشق غذاخوری: ۱tsp | کالری: ۸ کیلوکالری | کربوهیدرات ها: ۱٫۴ گرم | پروتئین: ۰٫۳ گرم | چربی: ۰٫۳ گرم | سدیم: ۴۲ میلی گرم | فیبر: ۰٫۳ گرم | شکر: ۰٫۵ گرم

فواید و کاربردهای زیره سبز چیست؟
فواید و کاربردهای زیره سبز چیست؟

طرز تهیه ادویه فجیتا با زیره سبز:

این چاشنی فجیتای غذایی واقعی در سالادها ، فجیتاها و وعده های غذایی زودپز عالی است.

مواد اولیه:

¼ فنجان پودر چیلی
۲ قاشق غذاخوری نمک
۲ قاشق غذاخوری پودر فلفل قرمز
۱قاشق غذاخوری پودر پیاز
۲ قاشق چایخوری پودر سیر
۱ قاشق چایخوری فلفل کاین (اختیاری)
۲ قاشق غذاخوری زیره

طرز تهیه:

همه ادویه ها را در یک ظرف مخلوط کرده و تکان دهید تا مخلوط شوند. در ظرف ضد هوای نگهداری شود.

هنگام تهیه فجیتا از هر سینه یا استیک مرغ حدود ۱ قاشق چای خوری استفاده کنید.
در جای خنک و تاریک ذخیره کنید. در مدت ۶ ماه برای بهترین عطر و طعم و فواید سلامتی استفاده کنید.

ارزش تغذیه ای:
هر قاشق غذاخوری: ۱tsp | کالری: ۶ کیلوکالری | کربوهیدرات ها: ۱٫۱ گرم | پروتئین: ۰٫۳ گرم | چربی: ۰٫۳ گرم | سدیم: ۳۹۷ میلی گرم | فیبر: ۰٫۵ گرم | شکر: ۰٫۲ گرم

تهیه ادویه با زیره
تهیه ادویه با زیره

طرز تهیه پودر کاری خانگی با زیره:

مواد اولیه:

½ فنجان فلفل قرمز
¼ فنجان زیره
۱ قاشق غذاخوری پودر رازیانه
۲ قاشق غذاخوری پودر شنبلیله. اختیاری
۲ قاشق غذاخوری خردل
۱ قاشق غذاخوری فلفل قرمز .اختیاری
۳ قاشق غذاخوری گشنیز.اختیاری
¼ فنجان زردچوبه
۱ قاشق غذاخوری هل . اختیاری
۱ قاشق چایخوری دارچین

طرز تهیه:

همه مواد را در یک شیشه و درپوش ترکیب کرده و تکان دهید تا مخلوط شوند.در شیشه درب دار نگه داشته شود.

در پخت گوشت ، سبزیجات یا سوپ از پودر کاری استفاده کنید. مخصوصاً برای مرغ ، میگو یا سبزیجات بسیار خوب است.

تهیه ادویه با زیره
تهیه ادویه با زیره

کاربرد زیره مراقبت از پوست:

ممکن است اولین چیزی نباشد که به ذهن خطور می کند اما زیره در دستور العمل های مراقبت از پوست نیز عالی است. به طور خاص ، هنگامی که با عسل مخلوط می شود ، یک اسکراب عالی برای صورت ایجاد می کند. این ماده به طور طبیعی ضد باکتری و لایه برداری کمی برای از بین بردن ناخالصی ها است. منبع غنی از ویتامین E ، همچنین به پوست کمک می کند آسیب ها را ترمیم کرده و جوان به نظر برسد.

به دلیل داشتن رایحه بسیار تند یکی از رایج ترین روغنهای اساسی نیست ، اما میتوانید از اسانس زیره برای رفع نفخ با مالیدن آن روی پوست شکم و معده تان استفاده کنید و یا یک قطره به مخلوط پخش کننده اضافه کنید تا حالت تهوع را تسکین داده و هوا را تصفیه کنید.

Rate this post
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.