چه رفتاری پرخاشگرانه است؟

چه رفتاری پرخاشگرانه است؟

همینک در مجله آنلاین فارسی ها با مطلب”چه رفتاری پرخاشگرانه است؟” در خدمت شما کاربران گرامی هستیم .

رفتار پرخاشگرانه می تواند باعث آسیب جسمی یا روحی به دیگران شود. این ممکن است از سو استفاده کلامی تا سو استفاده بدنی متغیر باشد. همچنین می تواند آسیب رساندن به دارایی دیگران باشد.حالا ببینیم این رفتار پرخاشگرانه چگونه است؟

رفتار پرخاشگرانه مرزهای اجتماعی را نقض می کند. این می تواند منجر به خرابی در روابط شما با دیگران شود. طغیان های گاه به گاه پرخاشگرانه در شرایط مناسب معمول و حتی طبیعی است. با این حال ، اگر رفتار پرخاشگری را مرتباً یا به صورت الگویی تجربه می کنید ، باید با پزشک خود صحبت کنید.

وقتی رفتاری پرخاشگرانه انجام می دهید ، ممکن است احساس تحریک پذیری و بی قراری کنید. ممکن است کنترل رفتار خود برای شما دشوار باشد. شاید ندانید که کدام رفتارها از نظر اجتماعی مناسب هستند. در موارد دیگر ، شما ممکن است عمداً به طور تهاجمی رفتار کنید. به عنوان مثال ، ممکن است برای انتقام گرفتن یا تحریک کسی از رفتار پرخاشگرانه استفاده کنید. همچنین ممکن است رفتار پرخاشگرانه را به سمت خود هدایت کنید.

مهم است که علل رفتار پرخاشگرانه خود را درک کنید. این می تواند به شما کمک کند تا آن را حل کنید.

چه عواملی باعث رفتار پرخاشگرانه می شود؟

سلامت جسمانی
سلامت روان
ساختار خانواده
روابط با دیگران
محیط کار یا مدرسه
عوامل اقتصادی یا اجتماعی اقتصادی
صفات فردی
تجارب زندگی

در بزرگسالی ممکن است در پاسخ به تجربیات منفی پرخاشگرانه رفتار کنید. به عنوان مثال ، ممکن است وقتی احساس ناامیدی می کنید پرخاشگر شوید. رفتار پرخاشگرانه شما همچنین ممکن است با افسردگی ، اضطراب ، PTSD یا سایر شرایط بهداشت روانی مرتبط باشد.

چه رفتاری پرخاشگرانه است؟
چه رفتاری پرخاشگرانه است؟

دلایل رفتار پرخاشگرانه:

بسیاری از شرایط بهداشت روانی می توانند در رفتار پرخاشگرانه نقش داشته باشند. به عنوان مثال ، این شرایط شامل موارد زیر است:

اختلال طیف اوتیسم
اختلال بیش فعالی و نقص توجه (ADHD)
اختلال دوقطبی
روانگسیختگی
اختلال رفتاری
اختلال انفجاری متناوب
اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)

آسیب مغزی همچنین می تواند توانایی شما در کنترل پرخاشگری را محدود کند. در نتیجه ممکن است آسیب مغزی را تجربه کنید:

سکته
آسیب سر
عفونت های خاص
بیماری های خاص
شرایط مختلف سلامتی از طرق مختلف به پرخاشگری کمک می کند. به عنوان مثال ، اگر اوتیسم یا اختلال دوقطبی دارید ، ممکن است وقتی احساس ناامیدی می کنید یا نمی توانید در مورد احساسات خود صحبت کنید ، پرخاشگرانه رفتار کنید.

برخی از نشانه های متداول رفتار پرخاشگرانه عبارتند از:

تلخی و خصومت در برابر درخواست های مردم
هنگام برخورد با درخواست های افراد دیگر ، عمداً آنها را به تأخیر بیندازید یا اشتباه انجام دهید
داشتن رفتار بدبینانه یا پرخاشگرانه
غالباً از احساس کمبود یا فریب خوردن شکایت کنید

علل  پرخاشگری در کودکان

پرخاشگری در کودکان می تواند توسط چندین عامل ایجاد شود. این موارد می تواند شامل موارد زیر باشد:

مهارت های ضعیف رابطه
زمینه های بهداشتی
استرس یا ناامیدی

کودک شما ممکن است از رفتارهای پرخاشگرانه یا خشونت آمیز که در زندگی روزمره خود می بیند تقلید کند. ممکن است مورد توجه اعضای خانواده ، معلمان یا همسالان قرار بگیرند.

گاهی اوقات ، کودکان به دلیل ترس یا سوظن به دیگران پرخاشگر شود. این در صورتی است که کودک شما دچار اسکیزوفرنی ، پارانویا یا انواع دیگر روان پریشی است. اگر آنها به اختلال دو قطبی مبتلا باشند ، ممکن است در مرحله شیدایی بیماری خود به شدت رفتار کنند. اگر افسردگی داشته باشند ، ممکن است وقتی احساس تحریک می کنند ، پرخاشگرانه عمل کنند.

کودک شما همچنین ممکن است وقتی در کنار آمدن با احساسات خود مشکلی دارد پرخاشگرانه رفتار کند. شاید مقابله با ناامیدی به خصوص برای آنها سخت باشد. این مورد در کودکانی که اختلال طیف اوتیسم یا اختلالات شناختی دارند شایع است.

کودکان مبتلا به ADHD یا سایر اختلالات برهم زننده ممکن است عدم توجه یا درک کافی را نشان دهند. همچنین ممکن است تکانشی به نظر برسند. در برخی موارد ، این رفتارها ممکن است پرخاشگرانه تلقی شود. این امر به ویژه در شرایطی صادق است که رفتارهای آنها از نظر اجتماعی غیرقابل قبول است.

علل رفتار پرخاشگرانه در نوجوانان:

رفتار پرخاشگرانه در نوجوانان معمول است. به عنوان مثال ، بسیاری از نوجوانان برخی اوقات بی ادبانه رفتار می کنند یا با هم درگیر می شوند. با این حال ، اگر نوجوان شما به طور منظم:

هنگام بحث و جدال فریاد بزنید
با دیگران زیاد دعوا میکنند
قلدری نشان دادن از خود

در بعضی موارد ، آنها ممکن است در پاسخ به موارد زیر پرخاشگر شوند:

فشار خانواده
فشار همسالان
مصرف مواد
روابط ناسالم با اعضای خانواده یا دیگران
بلوغ همچنین می تواند برای بسیاری از نوجوانان زمان استرس زا باشد.

اگر آنها درک نکنند یا ندانند چگونه می توانند با تغییرات در دوران بلوغ کنار بیایند ، نوجوان شما ممکن است پرخاشگرانه عمل کند. اگر آنها یک بیماری بهداشت روانی داشته باشند ، می تواند به یک رفتار پرخاشگرانه کمک کند.

چگونه رفتار پرخاشگرانه درمان می شود؟

برای درمان رفتار پرخاشگرانه ، باید علل اصلی آن را شناسایی کنید.

این ممکن است به شما کمک کند تا در مورد تجربیاتی که باعث می شود احساس پرخاشگری کنید با کسی صحبت کنید. در بعضی موارد ، می توانید یاد بگیرید که چگونه با ایجاد تغییراتی در سبک زندگی یا شغل خود ، از شرایط ناامید کننده جلوگیری کنید. همچنین می توانید استراتژی هایی برای کنار آمدن با شرایط ناامیدکننده تدوین کنید. به عنوان مثال ، شما می توانید یاد بگیرید که چگونه آزادانه و صادقانه ارتباط برقرار کنید ، بدون اینکه پرخاشگر شوید.

پزشک شما ممکن است روان درمانی را برای کمک به درمان رفتارهای پرخاشگرانه توصیه کند. به عنوان مثال ، درمان شناختی رفتاری (CBT) می تواند به شما کمک کند یاد بگیرید چگونه رفتار خود را کنترل کنید. این می تواند به شما در ایجاد مکانیزم های مقابله ای کمک کند. همچنین می تواند به شما کمک کند تا عواقب عملکرد خود را درک کنید. گفتگوی درمانی گزینه دیگری است. این می تواند به شما کمک کند تا علل پرخاشگری خود را درک کنید. همچنین می تواند به شما کمک کند تا از طریق احساسات منفی کار کنید.

در برخی موارد ، پزشک ممکن است داروهایی برای درمان رفتار پرخاشگرانه شما تجویز کند. به عنوان مثال ، آنها ممکن است داروهای ضد صرع (AED) را تجویز کنند. اگر به اسکیزوفرنیا ، آلزایمر یا اختلال دو قطبی مبتلا هستید ، ممکن است تثبیت کننده های خلقی را تجویز کنند. آنها همچنین ممکن است شما را به مصرف مکمل های اسید چرب امگا ۳ ترغیب کنند.

برنامه درمانی شما بسته به علل اصلی رفتار پرخاشگرانه شما متفاوت خواهد بود.

پرخاشگری
پرخاشگری

آینده پرخاشگری شما چیست؟

اگر با پرخاشگری خود کنار نیایید ، می تواند منجر به رفتارهای پرخاشگرانه و خشن تری شود. با این حال ، گزینه های درمانی برای رفتار پرخاشگرانه در دسترس است. پیش از آسیب رساندن به خود یا دیگران ، پیروی از برنامه درمانی توصیه شده توسط پزشک ممکن است به شما در کنترل کمک کند.

رفتار پرخاشگرانه بندرت بدون دلیل اتفاق می افتد. شناسایی دلایل اصلی رفتار پرخاشگرانه می تواند به شما کمک کند از موقعیت هایی که باعث تحریک آن می شوند جلوگیری کنید. با پزشک خود صحبت کنید تا یاد بگیرید چگونه علل اصلی رفتار پرخاشگرانه خود را شناسایی و درمان کنید.

بهترین روش برای تعیین اینکه چه زمانی رفتار پرخاشگرانه یکی از عزیزان شما سو رفتار است ، یا یک واکنش عاطفی عادی ، چیست؟

متأسفانه ، پاسخ ساده ای برای این پاسخ وجود ندارد. در چرخه سو رفتار اغلب اظهار می دارد: “منظور من این نبوده است” یا طلب بخشش می کند ، عذرخواهی می کند ، و غیره با این حال ، اگر پرخاشگری در محدوده آنچه انتظار می رود در شرایطی که ممکن است پرخاشگری طبیعی باشد ، دیده شود ، این می تواند یک شاخص عالی باشد.

به عنوان مثال ، اگر کسی توسط شخص دیگری مورد تهدید جسمی واقع شود ، منطقی است که فرد پاسخ تهاجمی دهد. همچنین ، فراوانی رفتار پرخاشگرانه باید مورد توجه قرار گیرد. اگر پرخاشگری به طور مداوم و مکرر نسبت به یک شریک زندگی صمیمی و بدون تحریک حداقل و بدون هیچگونه تحریکاتی نشان داده شود ، در مقایسه با یک واکنش عاطفی طبیعی ، به احتمال زیاد فرد دچار پرخاشگری شدید است.

 

 

Rate this post
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.