ناخن ها چه چیزهایی را درباره سلامتی شما فاش میکنند

ناخن ها چه چیزهایی را درباره سلامتی شما فاش میکنند

همینک در مجله آنلاین فارسی ها با مطلب”ناخن ها چه چیزهایی را درباره سلامتی شما فاش میکنند” در خدمت شما کاربران گرامی هستیم .

ناخن ها یک قسمت مهم بدن هستند. ناخن ها از نوک انگشتان ، برخی استخوان های انگشت و بافت های اطراف محافظت می کنند.بیشتر افراد بندرت ناخن های دست را با بیماری مرتبط می کنند. با این حال ، آنها می توانند هشدارهای ارزشمندی در مورد سلامتی به شما بدهند و نشانه وجود بیماری جدی باشند.

اگر چشم ها به عنوان دریچه های روح قلمداد می شوند ، ناخن ها اطلاعاتی در مورد سلامت کلی شما ارائه می دهند. اگرچه ناخن های قوی و سالم به زیبایی شما می افزایند ، اما به معنای سالم بودن شما نیز هستند.

از طرف دیگر ، علائم ناخوشایند ناخن نگاه اجمالی به چندین مشکل سلامتی ، از جمله سو تغذیه ، عفونت و بیماری های جدی است.

ناخن ها چه چیزهایی را درباره سلامتی میگویند:

۱- زرد شدن ناخن ها

اگر ناخن های شما زرد رنگ است (چه زرد کم رنگ و چه پر رنگ) ، می تواند به معنای بسیاری از مشکلات سلامتی باشد. شایع ترین مشکلی که نشان می دهد قارچ ناخن است.

افراد دیابتی بیشتر مستعد ابتلا به عفونت قارچی ناخن پا هستند که باعث زرد شدن ناخن و شکننده شدن آن می شود. اگر عفونت به موقع درمان نشود ، ممکن است بستر ناخن جمع شده و ناخن ها ضخیم شوند.

گاهی اوقات ، با افزایش سن یا استفاده مکرر از لاک ناخن ، ناخن های اکریلیک یا رنگ ناخن ، حالت زرد ناخن ایجاد می شود.

برای جلوگیری از زرد شدن ناخن ها ، سعی کنید کمتر از محصولات ناخن استفاده کنید و آنها را برای مدتی طبیعی نگه دارید. حتی سیگار کشیدن بیش از حد نیز می تواند ناخن ها را لکه دار کند و رنگ زردی به آنها ببخشد.

اگر ناخن لکه دار شد مالش ناخن ها با آب لیمو یا پاک کننده دندان مصنوعی باعث از بین رفتن لکه ها می شود. با این حال ، اگر زردی ادامه پیدا کرد یا بدتر شد ، ناخن های خود را توسط پزشک معاینه کنید.

در موارد نادر ، زردی ناخن ها ممکن است شرایط زمینه ای مانند عفونت های ریوی مانند سل ، بیماری های کبدی مانند زردی ، مشکل تیروئید یا پسوریازیس را نشان دهد که باعث ایجاد لکه های پوسته ای زرد روی پوست و ناخن می شود.

ناخن ها چه چیزهایی را درباره سلامتی شما فاش میکنند
ناخن ها چه چیزهایی را درباره سلامتی شما فاش میکنند

۲- ناخن های کمرنگ و مات

ناخن های بسیار رنگ پریده و کسل کننده نیز نشان دهنده مشکلات اساسی زمینه سلامتی است. یکی از دلایل اصلی رنگ پریدگی ناخن ها ، کم خونی ناشی از فقر آهن است.

به دلیل کم بودن تعداد گلبول های قرمز ، اکسیژن کافی در خون وجود ندارد. این امر باعث رنگ پریدگی پوست و سایر بافت ها به ویژه بافت زیر ناخن می شود.

اگر دلیل آن کمبود اکسیژن است ، مهم است که ناخن را با کمی روغن زیتون یا نارگیل گرم برای چند دقیقه ، چند بار در روز ماساژ دهید.

احتمالات دیگر شامل سو تغذیه ، هپاتیت ، نارسایی احتقانی قلب و بیماری های کبدی یا کلیوی است.

علت آن هرچه باشد ، اگر بیش از دو ماه ناخن های بسیار رنگ پریده ای دارید ، توصیه می شود با پزشک خود مشورت کنید تا علت دقیق آن را دریابید.

۳- ناخن های شکسته و ناخن ترک خورده

این مسئله ناخن یک مسئله رایج است و بسیاری از مردم از آن رنج می برند. ناخن های شکسته و شکافته طبیعی نیستند و می توانند کمبودهای تغذیه ای ، ضربه و همچنین بسیاری از مشکلات سلامتی را نشان دهند.

کمبود تغذیه ای اسید فولیک ، ویتامین C یا پروتئین می تواند این مشکل را ایجاد کند. تقسیم ناخن نیز ممکن است در نتیجه سو تغذیه مزمن باشد.

ناخن های شکننده و شکافته همچنین می تواند به دلیل عفونت قارچی ناخن (به ویژه هنگامی که با ناخن زرد همراه است) ، یک بیماری پوستی به نام لیکن پلان ، تیروئید کم کار یا پرتحرک و پسوریازیس ناخن باشد.

حتی می توانید شستن مکرر دست ها یا استفاده زیاد از لاک ناخن را  دلیل ناخن های شکننده و ضعیف خود بدانید ، اما نه همیشه.

برای درمان شکاف ناخن ها ، سعی کنید ناخن ها را خشک نگه دارید ، از تماس زیاد با آب خودداری کنید ، بهداشت ناخن را به خوبی انجام دهید ، با استفاده از لوسیون روی آنها ناخن ها را مرطوب نگه دارید و از محصولات سخت مراقبت از ناخن ها خودداری کنید.

اگر بهبودی در ترک و شکسته شدن ناخن های انگشت خود مشاهده نکردید ، برای درمان بهتر با پزشک یا متخصص پوست مشورت کنید.

۴- ناخن های بیش از حد ضخیم

دقیقاً مانند ناخن های پریده یا شکسته ، ناخن های بیش از حد ضخیم نیز طبیعی نیستند. در حالی که ضربه شدید به ناخن ها دلیل بارز ناخن های ضخیم و خشن است ، اما همچنین می تواند عفونت قارچی را نشان دهد.

ناخن های ضخیم یکی از مهمترین علائم عفونت قارچی است ، به خصوص در افراد مسن که حتی باعث ناخن تغییر رنگ و خرد شدن آن می شود.

ناخن های ضخیم و جدا از هم می توانند نشان دهنده بیماری تیروئید باشند. سایر علل احتمالی افزایش سن ، پسوریازیس ، پوشیدن کفش های تنگ برای مدت زمان طولانی و آرتروز واکنشی است.

ناخن های ضخیم بسته به علت ممکن است موقت یا دائمی باشند.

از آنجا که ناخن های بیش از حد ضخیم می توانند دردناک و بریدن آن دشوار باشد ، می توانند حساسیت فرد به عفونت را افزایش دهند. برای اصلاح ناخن های ضخیم ، ضروری است که ابتدا آنها را حدود ۱۰ دقیقه در آب گرم خیس کنید.

ضخیم شدن ناخن ها تغییری است که شما را با سایر علائم سلامتی که ممکن است نادیده بگیرید سازگار می کند. از این رو ، همیشه با یک پزشک مشورت کنید!

۵- بستن ناخن ها

اصطلاح “بستن ناخن” به معنای تورم انتهای انگشتان و شکل ناخن ها به صورت خمیده و گرد می باشد.

همچنین می تواند بسترهای ناخن را نرم کرده و ناخن ها را در معرض شکستگی قرار دهد. بستن ناخن می تواند برای ناخن ها یا انگشتان پا شما اتفاق بیفتد.

در بیشتر مواقع ،بستن ناخن به دلیل کاهش اکسیژن در خون اتفاق می افتد که می تواند نشان دهنده بیماری ریه ، قلب ، کبد یا کلیه باشد.

مطالعات نشان داده است که از هر ۱۰ نفر سه نفر مبتلا به سرطان ریه احتمالاً این علامت را دارند.

بستن ناخن همچنین با بیماری التهابی روده ، بیماری های قلبی عروقی ، بیماری های ریوی و ایدز همراه است. سایر علل احتمالی شامل بیماری سلیاک ، اسهال خونی ، بیماری گریوز و غده تیروئید بیش از حد فعال است.

اگر این مورد را برای چندین ماه طولانی تجربه می کنید مهم است که با پزشک خود صحبت کنید.

۶-ناخن قاشقی

ناخن های قاشقی که به آن کولیونیا نیز گفته می شود ، نوعی ناهنجاری ناخن است که به طور غیر طبیعی نازک و صاف و یا حتی حالت مقعر پیدا می کند. این در ناخن های دست بیشتر دیده می شود ، اما در ناخن های پا نیز دیده می شود.

مطالعه ای در سال ۲۰۱۲ که در مجله Permanente Journal منتشر شده است گزارش می دهد که ناخن های قاشقی نشانه کمبود مزمن آهن است که ممکن است به دلیل سو تغذیه ، از دست دادن خون ، کرم ها ، بدخیمی دستگاه گوارش یا بیماری سلیاک باشد.

این نوع مشکل ناخن پس از شروع درمان جایگزینی آهن توسط بیمار برطرف می شود. با این حال ، چند ماه طول می کشد تا شکل ناخن به حالت عادی برگردد.

از دیگر دلایل احتمالی ناخن های قاشقی می توان به کم کاری تیروئید ، بیماری قلبی ، هموکروماتوز (جذب آهن بیش از حد) ، ضربه ، قرار گرفتن در معرض فرآورده های نفتی و حتی ژنتیک اشاره کرد.

از آنجا که دلایل مختلفی می تواند ناخن ها قاشقی باشد ، ارزیابی سریع کمبود احتمالی آهن یا علت زمینه ای دیگر ضروری است.

ناخن ها چه چیزهایی را درباره سلامتی شما فاش میکنند
ناخن ها چه چیزهایی را درباره سلامتی شما فاش میکنند

۷- ناخن های حفره دار

ناخن های حفره دار یعنی فرورفتگی ها و ترک های ناچیزی در ناخن ها وجود دارد. معمولاً فرورفتگی ها در بالاترین لایه صفحه ناخن دیده می شود که از ماتریس پروگزیمال ناخن ناشی می شود.

مطالعه ای در سال ۲۰۰۹ که در مجله هندی پوست ، Venereology و Leprology منتشر شده است ، دلایل عمده ناخن های حفره دار را برجسته می کند که شامل پسوریازیس ، بیماری Reiter ، لیکن پلان ، ویتیلیگو ، آلوپسی آره آتا ، همودیالیز ، درماتیت اگزماتو و نارسایی مزمن کلیه است.

اگر ناخن های شما با چاله یا فرورفتگی پوشانده شده است با پزشک خود صحبت کنید تا علت آن مشخص شود.

۸- ناخن های تری

ناخن های تری مشکلی است که در آن ناخن ها با نوار باریک صورتی در نوک آن مات می شوند.

مطالعه ای که در سال ۱۹۸۴ در لانست منتشر شد ، نشان داد که ۲۵٫۲ درصد از ۵۱۲ بیمار متوالی بیمارستان داخلی ناخن تری دارند.

این مطالعه گزارش داد که این مشکل در بیمارانی که از سیروز کبدی ، نارسایی احتقانی احتقانی قلب و دیابت رنج می برند ، مشاهده شد.

افراد مسن بیشتر در معرض خطر ابتلا به ناخن های تری هستند. همچنین می تواند به دلیل عدم تغذیه مناسب ، شیمی درمانی و پرکاری تیروئید باشد. ناخن های تری نیز در بیماران اچ آی وی مشاهده شده است.

اگر بیشتر ناخن های شما با یک باند دیستال صورتی باریک سفید به نظر می رسد ، با پزشک مشورت کنید تا احتمال وجود یک مشکل جدی سلامتی را رد کند.

ناخن ها چه چیزهایی را درباره سلامتی میگویند

۹- فرورفتگی های افقی ناخن

فرورفتگی های عمقی افقی روی بسترهای ناخن به عنوان خطوط Beau شناخته می شوند. رشد ناخن قطع شده باعث ایجاد شیارهایی در قاعده ناخن ها می شود.

رشد ناخن قطع شده ممکن است به دلیل آسیب ناخن یا ضربه ، شیمی درمانی ، واکنش دارویی ، دیابت کنترل نشده ، بیماری های گردش خون یا بیماری همراه با تب شدید مانند ذات الریه یا اوریون باشد. همچنین می تواند نشانه کمبود روی باشد.

قرار گرفتن در معرض دمای بسیار سرد همچنین می تواند منجر به خطوط Beau’s شود. مطالعه ۲۰۰۵ که در پزشکی و بیولوژیک با ارتفاع زیاد منتشر شده است گزارش می دهد که یک محیط هیپوباریک در ارتفاع زیاد باعث ایجاد اختلال در تشکیل ماتریس ناخن شده و منجر به ظهور خطوط Beau’s می شود.

اگر هیچ ضربه ناخن را تجربه نکرده اید و خطوط Beau’s دارید ، بلافاصله با پزشک مشورت کنید.

4/5 - (1 امتیاز)
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.