روانشناسی مثبت گرا چیست و چرا مهم است؟

کارشناس بهداشت روان توضیح می دهد که چگونه روانشناسی مثبت گرا می تواند به شادی طولانی مدت و قدرت عاطفی منجر شود. روانشناسی مثبت گرا رشته ای از مطالعات است که به دنبال کشف این موضوع است که چگونه می توانیم کیفیت زندگی خود را با تفکر مثبت افزایش دهیم.

زندگی می تواند بسیار عجیب باشد. شرایط دیگران از زندگی بسیار بهتر از ماست ، ترس از دست دادن می تواند بسیار طاقت فرسا باشد و عدم اطمینان می تواند به راحتی ما را تحت تأثیر قرار دهد. به نظر می رسد که زندگی در پرتاب توپ های منحنی به سمت ما مهارت دارد، در حالی که ما انتظارش را نداریم. همه اینها گاهی اوقات می تواند بیش از حد شکننده باشد. اضطراب و استرس روزانه که زندگی با خود به ارمغان می آورد می تواند لذت زندگی را بدزدد. علاوه بر این، همه گیری کووید زندگی ما را بیش از هر زمان دیگری چالش برانگیز کرده است. به نظر می رسد که شادی در چنین زمانی کیلومترها و مایل ها از ما دور است.

در چنین زمانی، انسان تعجب می کند که آیا فقط راهی برای یادگیری تجربه جوهر واقعی شادی و خوشبختی وجود دارد؟ خوب، ما می توانیم خود را نسل خوش شانس بدانیم. روانشناسی به اندازه کافی پیشرفت کرده است که به ما پاسخ های نسبتاً رضایت بخشی بدهد. روانشناسی مثبت گرا رشته ای از مطالعات است که به دنبال کشف این موضوع است که چگونه می توانیم کیفیت زندگی خود را با تفکر مثبت افزایش دهیم.

روانشناسی مثبت گرا

روانشناسی مثبت گرا چیست و چرا مهم است؟

اصطلاح روانشناسی مثبت برای اولین بار توسط مارتین سلیگمن که به عنوان پدر روانشناسی مثبت نیز شناخته می شود استفاده شد. به گفته درمانگر سلامت روان، Moulshree Sinha: «روانشناسی مثبت، مطالعه علمی ایجاد وضعیت مثبت ذهن و درک در مورد بهزیستی فرد است. هدف آن بهبود کیفیت زندگی با تشویق مردم به شکوفایی و ساختن یک زندگی معنادار است.»

مولشر سینها گفت: روانشناسی مثبت بر اهمیت تجربه احساسات مثبت مانند شادی، امید، عشق، شادی، قدردانی، بخشش و غیره به منظور توسعه تاب آوری تاکید دارد. تاب آوری توانایی کنار آمدن با یک بحران و پس زدن از آن است. در مواقع پر استرس، روانشناسی مثبت به ما کمک می کند تا ذهن خود را با افکار مثبت پر کنیم تا افکار منفی. تفکر مثبت به ما کمک می کند تا احساسات مثبت را احساس کنیم که به نوبه خود منجر به رفتار مثبت می شود.

روانشناسی مثبت گرا بر رویدادها و تأثیرات مثبت در زندگی تمرکز می کند، از جمله:

تجربیات مثبت (مانند شادی، شادی، الهام و عشق).
حالت ها و ویژگی های مثبت (مانند قدردانی، انعطاف پذیری و شفقت).
نهادهای مثبت (به کارگیری اصول مثبت در کل سازمان ها و نهادها).
به عنوان یک رشته، روانشناسی مثبت گرا بیشتر وقت خود را صرف تفکر در مورد موضوعاتی مانند نقاط قوت شخصیت، خوش بینی، رضایت از زندگی، شادی، رفاه، قدردانی، شفقت (و همچنین شفقت به خود)، عزت نفس و اعتماد به نفس، امید و … می کند. ارتفاع

این موضوعات به منظور یادگیری چگونگی کمک به افراد برای شکوفایی و داشتن بهترین زندگی مورد مطالعه قرار می گیرند.

پیشنهاد می کنیم مقاله “چند نکته مهم در ارتباط با لجبازی کودک” را نیز مطالعه بفرمایید.

نقش روانشناسی مثبت در زندگی مشترک

با کمک روانشناسی مثبت می توان یک زندگی رضایت بخش و معنادار ایجاد کرد. به زندگی ما معنا و هدف می بخشد. اضطراب یکی از مقصران اصلی تفکر منفی است. به راحتی لذت و لذت زندگی را از ما سلب می کند.

ما همچنین می توانیم از روانشناسی مثبت برای شکوفا کردن زندگی مشترک خود استفاده کنیم. یک رابطه پر رونق نیاز به حمایت مداوم، انگیزه و احساسات مثبت بین زوجین دارد. یادگیری چشیدن تجارب مثبت، قدردانی از یکدیگر و ابراز قدردانی می تواند در ایجاد یک رابطه قوی که تحت تاثیر تغییرات جزر و مد قرار نگیرد، کمک زیادی کند.

تمرینات روانشناسی مثبت برای ایجاد شادی

روانشناسی مثبت گرا

بله، ما می توانیم شادی را با “ایجاد دنیای شاد خودمان” افزایش دهیم. روانشناس Moulshree Sinha نکات و تکنیک های مفیدی را برای تقویت شادی پیشنهاد می کند. این تکنیک ها به شرح زیر است:

خودمان را به گوش دادن به موسیقی آرامش‌بخش که می‌تواند به ترشح هورمون‌های شادی (هورمون دوپامین) کمک کند، یا تماشای فیلم‌های کمدی تشویق کنیم.

با کمک به دیگران و نشان دادن لبخند بر لبان آنها رفتار نوع دوستانه نشان دهید که در مقابل احساس خوشبختی در ما ایجاد می کند.

تکنیک تصویرسازی هدایت شده را امتحان کنید، جایی که می توانید یکی از بهترین خاطرات خود یا هر مکانی را تصور کنید.

به ۳ مورد در اطراف خود توجه کنید یا برای شما اتفاق افتاده است و از آن قدردانی کنید یا نامه ای برای خود یا شاید به شخص دیگری بنویسید.

لمس فیزیکی چیز قدرتمندی است – عزیزان خود را در آغوش بگیرید یا از آنها بگیرید، با بچه ها بازی کنید، در طبیعت قدم بزنید یا به سادگی کارهایی را انجام دهید که دوست دارید انجام دهید.

برای سرگرمی ها وقت بگذارید .

برخی از اعمال مانند مدیتیشن، یوگا، تمرکز حواس و نوشتن روزانه ضروری هستند. مهمتر از همه، صحبت کنید یا در صورت لزوم کمک بخواهید، افکار و احساسات خود را با عزیزانتان در زمانی که احساس استرس می کنید در میان بگذارید.

سعی کنید با گفتن جملاتی مانند “من قرار است روز خوبی داشته باشم، روز خود را با تأییدهای مثبت خود آغاز کنید. من برای این روز سپاسگزارم. همچنین، روی خودگویی مثبت تمرکز کنید، زیرا به مغز ما کمک می کند تا با القای دیدگاه مثبت از خود و جهان، آموزش ببیند.

Rate this post
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.