این کتابها آشپزی شما را زیر و رو میکند

این کتابها آشپزی شما را زیر و رو میکند

همینک در مجله آنلاین فارسی ها با مطلب”این کتابها آشپزی شما را زیر و رو میکند” در خدمت شما کاربران گرامی هستیم .

آشپزی با سبزیجات

آشپز و متخصص تغذیه خبره آمریکایی جولی کول نتیجه تجربه‌های چندین ساله‌اش را در کتاب‌های مختلف آشپزی گرد هم آورده. این کتاب درباره شیوه طبخ غذاها با گیاهان  است. اما فقط به دستور پخت اکتفا نکرده. او در این کتاب روش‌های کاشت و برداشت محصول در خانه را گفته و در کنار آن روش‌های تهیه ادویه‌های مخصوص را هم گفته. جولی کول دستور پخت انواع غذا و نوشیدنی از اسنک و پیش‌غذا گرفته تا دمنوش و چای در این کتاب نوشته است.

شف از خارج

بعضی از كتاب‌ها آشپزهای‌شان را معروف كرده‌اند و بعضی‌های دیگر به واسطه شهرت آشپزها پرفروش شده‌اند. بهترین کتاب‌های آشپزی ۲۰۱۴ از نگاه گاردین از این قرار است كه خبرگزاری كتاب آنها را معرفی كرده:

یک آشپز ایرانی-انگلیسی در سال ۲۰۱۴ لقب بهترین کتاب آشپزی در بریتانیا را از آن خود کرد. «سابرینا غیور» کتاب «پرسیانا، دستورغذاهایی از خاورمیانه و فراتر از آن» را نوشته. او بهترین غذاهای ایرانی-خاورمیانه ای را با چینش مدرن انگلیسی ترکیب کرده.

دایره المعارف آشپزی ایرانی سانازسانیا اثر ساناز مینایی

این کتاب تجربه ۳۷ سال سفرهای نویسنده کتاب به نقاط مختلف ایران است. در این کتاب نام خوراک‌هایی را می‌بینیم که شاید تابه‌حال نشنیده باشیم. بر اساس توضیح پشت جلد، این اثر «کتابی است جامع حاوی ۲۹۹ دستور غذایی اصلی و ۳۴۳ دستور زیرمجموعه. هدف مؤلفان از انتشار این کتاب، حفظ فرهنگ غذایی و اعتلای غذاهای سنتی ایران است تا از این طریق، از کمرنگ‌شدن این فرهنگ و ترویج و جایگزینی غذاهای ملل جلوگیری شود.

بر اساس تجربه‌ ۳۷ ساله‌ در این مجموعه علاوه بر بازنگری کامل دستورات غذایی، بخشی با عنوان آشپزی به روایت ساناز سانیا نیز آورده شده است که حاوی تغییرات عمده و اساسی در نحوه‌ استفاده از مواد اولیه است.

این مجموعه شامل صبحانه، مربا، مارمالاد، پیش‌غذا، کوکو، شامی، کتلت، دلمه، کوفته، آش و شوربا، آبگوشت و اشکنه، خوراک، کباب، پلو و چلو، خورش، دستورات متفرقه، چاشنی، ترشی و شور و نوشیدنی است.» موسسه‌ فرهنگی هنری سانازسانیا این مجموعه را با ورق‌های گلاسه‌ و به‌صورت رنگی منتشر کرده و در اختیار علاقه‌مندان قرار داده است.

این مجموعه دو جلدی حاوی صفحه‌های گلاسه است و تمامی دستورات حاوی عکس‌های رنگی بوده و با چاپ و صحافی بسیار نفیس منتشرشده است. تلاش مجموعه حاضر احیای فرهنگ اصیل آشپزی ایران و اقوام آن است که در بحبوحه تغییر سبک امروزی در حال رنگ باختن است. این کتاب مرجع علاوه بر بازنگری کامل دستورات غذایی، بخشی را نیز به تغییرات عمده و اساسی در نحوه استفاده از مواد اولیه اختصاص داده است.

«خیلی بیشتر»

اثر آشپز معروف «یوتام اوتولنگی» است که توسط انتشارات ای‌بوری منتشرشده. او پس از انتشار کتاب پرفروش «خیلی» در سال ۲۰۱۰ که یادآور غذاهای گیاه‌خواری و مبتنی بر سبزی‌ها بود این کتاب را عرضه کرده است. برای امتحان می‌توانید در کتاب جدید یوتام، کیک گل‌کلم درست کنید!

«روش مدرن خوردن»

کتابی است از آنا جونز که توسط «فورث استیت» راهی بازار نشر و کتاب‌های آشپزی شده است. جونز در کتاب خود که مخصوص گیاه‌خواران است به راحتی غذاهای خوشمزه را آموزش می‌دهد و برگر گیاهی درست می‌کند كه محشر است.

«هرگز به آشپز لاغر ایتالیایی اعتماد نکن» نام کتابی است از سرآشپز معروف ماسیمو بوتورا كه توسط فایدون منتشر شده بیشتر مانیفیست یک ایتالیایی درباره غذاهای کشورش است تا دستورات غذایی! این کتاب جزو پرفروش‌های دنیاست.

انار و گل سرخ دستورهای ‌آشپزی خانواده ایرانی من اثر آریانا باندی

آریانا بایدی، نویسنده کتاب انار و گل سرخ تنها فرد ایرانی است که در شبکه نشنال جئوگرافی به اجرای برنامه پرداخته است. بایدی کتاب «انار و گل سرخ» را به زبان انگلیسی تألیف کرد و سام قریبیان این کتاب را به فارسی برگرداند و توسط نشر روزنه وارد بازار کتاب کرد.

آدریانا بایدی در کتاب خود به شیوه‌ای کاملا جدید و خاص خودش پخت غذاهای ایرانی را آموزش داده است. در این کتاب هر دستور غذا، یک داستان هم با خود دارد، داستان‌هایی که از دل خانواده آریانا بیرون آمده اما مخاطب هم با آن احساس نزدیکی می‌کند.

آریانا باندی، سرآشپز آمریکایی- ایرانی تبار ساکن دوبی کاری کرده است که آرزوی ناگفته بسیاری از سرآشپزان و نویسندگان کتاب‌های آشپزی ست: ایفای نقش در یک سریال سفر و آشپزی.

این برنامه سه سال پس از انتشار کتاب آشپزی او به نام انار و گل سرخ: طرز پختن غذا در خانواده ایرانی من که برنده جایزه شد، به نمایش درمی‌آید. او، در اولین برنامه تلویزیونی خود که با بودجه شخصی و استفاده از فیلم‌سازان محلی در ایران تهیه‌شده، به گوشه و کنار کشور سفر می‌کند و غذا می‌خورد تا این میراث فرهنگی را از نو کشف کند.

منبع : برترینها ،طاقچه ،کلاغه

Rate this post
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.