آدامس جویدن خوب است یا بد؟

آدامس جویدن خوب است یا بد؟

همینک در مجله آنلاین فارسی ها با مطلب”آدامس جویدن خوب است یا بد؟” در خدمت شما کاربران گرامی هستیم .

هزاران سال است که مردم به اشکال مختلف آدامس می جوند.آدامس های اصلی از شیره درختان مانند صنوبر یا Manilkara ساخته می شدند.با این حال ، بیشتر آدامس های مدرن از لاستیک های مصنوعی ساخته می شوند.این مقاله به بررسی فواید سلامتی و خطرات احتمالی آدامس می پردازد.

آدامس چیست؟

آدامس ماده ای نرم و لاستیکی است که برای جویده شدن اما بلعیده نشده است.آدامس آب نبات است که به گونه ای طراحی شده است که جویده شود اما بلعیده نشود. این ماده با ترکیب یک پایه آدامس با مواد شیرین کننده و طعم دهنده درست می شود.

دستور العمل ها ممکن است در مارک های مختلف متفاوت باشد ، اما تمام آن ها مواد اولیه زیر را دارند:

صمغ: پایه غیر قابل هضم و لاستیکی است که  دارای کیفیت جویدنی است.

رزین: معمولاً برای تقویت لثه و نگه داشتن آن به یکدیگر اضافه می شود.

پرکننده ها: از پرکننده ها مانند کربنات کلسیم یا تالک برای ایجاد بافت لثه استفاده می شود.

مواد نگهدارنده: این مواد برای افزایش ماندگاری اضافه می شوند. محبوب ترین انتخاب ، یک ترکیب آلی به نام هیدروکسی تولوئن بوتیله (BHT) است.

نرم کننده ها: از این مواد برای حفظ رطوبت و جلوگیری از سفت شدن لثه استفاده می شود. آنها می توانند شامل مواد هایی مانند پارافین یا روغن های گیاهی باشند.

شیرین کننده ها: انواع محبوب آن شامل شکر نیشکر ، شکر و شربت ذرت است. آدامس های بدون قند از موادی مانند زایلیتول یا شیرین کننده های مصنوعی مانند آسپارتام استفاده می کنند.

طعم دهنده ها: برای دادن عطر و طعم دلخواه اضافه می شود. آنها می توانند طبیعی یا مصنوعی باشند.

اکثر تولید کنندگان آدامس دستور العمل های دقیق خود را مخفی نگه می دارند. آنها اغلب به ترکیب خاص خود مانند ، رزین ، پرکننده ، نرم کننده ها و آنتی اکسیدان ها به عنوان “پایه آدامس” خود اشاره می کنند.

تمام موادی که در فرآوری آدامس استفاده می شود باید “درجه غذایی” مشخص داشته باشد و به عنوان مناسب برای مصرف انسان طبقه بندی شود.

آدامس جویدن خوب است یا بد؟
آدامس جویدن خوب است یا بد؟

آیا مواد تشکیل دهنده آدامس بی خطر هستند؟

به طور کلی ، آدامس بی خطر محسوب می شود.با این حال ، برخی مارک های آدامس حاوی مقادیر کمی از مواد بحث برانگیز هستند.حتی در این موارد ، مقادیر به طور کلی بسیار کمتر از مقادیری است که باعث آسیب می شود.

هیدروکسی توولن بوتیله (BHT)

BHT یک آنتی اکسیدان است که به عنوان ماده نگهدارنده به بسیاری از غذاهای فرآوری شده اضافه می شود. با جلوگیری از سست شدن چربی ها مانع از خراب شدن غذا می شود.

استفاده از آن بحث برانگیز است ، زیرا برخی از مطالعات حیوانی نشان داده اند که دوزهای بالا می تواند باعث سرطان شود. با این حال ، نتایج متفاوت است ، و مطالعات دیگر این اثر را پیدا نکرده اند .

به طور کلی ، مطالعات انسانی بسیار کمی وجود دارد ، بنابراین تأثیرات آن بر روی افراد نسبتاً ناشناخته است.

با این وجود ، در دوزهای پایین حدود ۰٫۱۱ میلی گرم در هر پوند از وزن بدن (۰٫۲۵ میلی گرم در هر کیلوگرم) ، BHT توسط FDA و EFSA به طور کلی ایمن تلقی می شود .

دی اکسید تیتانیوم

دی اکسید تیتانیوم یک ماده افزودنی غذایی رایج است که برای سفید کردن محصولات و ایجاد بافت صاف به آنها استفاده می شود.

برخی از مطالعات حیوانی ، دوزهای بسیار بالای دی اکسید تیتانیوم را با آسیب عصبی به سیستم عصبی و موش صحرایی مرتبط کرده اند.

با این حال ، مطالعات نتایج متفاوتی را ارائه داده اند و تأثیرات آن در انسان نسبتاً ناشناخته است.

در حال حاضر ، میزان و نوع دی اکسید تیتانیوم که افراد در معرض غذا هستند به طور کلی بی خطر تلقی می شود. با این وجود ، تحقیقات بیشتری برای تعیین حد مجاز مصرف ایمن لازم است .

آسپارتام

آسپارتام یک شیرین کننده مصنوعی است که معمولاً در غذاهای بدون قند یافت می شود.

بسیار بحث برانگیز است و ادعا شده است که باعث ایجاد طیف وسیعی از مشکلات از سردرد گرفته تا چاقی تا سرطان می شود.

با این حال ، در حال حاضر هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد آسپارتام باعث سرطان یا افزایش وزن می شود. شواهد مربوط به ارتباط بین آسپارتام و سندرم متابولیک یا سردرد نیز ضعیف است و یا وجود ندارد .

به طور کلی ، تصور نمی شود مصرف مقادیر آسپارتام که در توصیه های مصرف روزانه است مضر باشد .

آدامس هیچ ارتباط جدی با تهدید سلامتی نداشته است ، اما ترکیباتی که به برخی مارک های آدامس اضافه می شود بحث برانگیز است.

آدامس می تواند باعث کاهش استرس و تقویت حافظه شود:

مطالعات نشان داده است که جویدن آدامس در حین انجام وظایف می تواند جنبه های مختلف عملکرد مغز را بهبود بخشد ، از جمله هوشیاری ، حافظه ، درک و تصمیم گیری .

در یک مطالعه ، افرادی که در طی آزمایشات آدامس می جویدند در تست های حافظه کوتاه مدت ۲۴٪ و در آزمایش های حافظه طولانی مدت ۳۶٪ بهتر عمل می کنند .

جالب اینجاست که برخی مطالعات نشان داده اند که در آغاز کار آدامس در حین انجام کارها کمی باعث حواس پرتی می شود ، اما می تواند به شما در تمرکز طولانی مدت کمک کند .سایر مطالعات نشان دهده جویدن آدامس فقط در ۱۵-۲۰ دقیقه اول انجام کار سودمند بوده اند .

اینکه چگونه آدامس حافظه را بهبود می بخشد کاملاً شناخته نشده است. یک نظریه این است که این بهبود به دلیل افزایش جریان خون در مغز ناشی از آدامس است.

مطالعات همچنین نشان داده است که آدامس می تواند استرس را کاهش داده و احساس هوشیاری را افزایش دهد .

در دانشجویان دانشگاه ، جویدن آدامس به مدت دو هفته باعث کاهش احساس استرس ، به ویژه در رابطه با استرس و مشغله تحصیل.

این می تواند به دلیل عمل جویدن باشد که با کاهش سطح هورمون های استرس مانند کورتیزول مرتبط است .

فواید آدامس در حافظه فقط در حالی که آدامس می جوید ثابت شده است. با این حال ، جویدن های مرسوم آدامس ممکن است از احساس هوشیاری و استرس کمتری در طول روز بهره مند شوند .

آدامس می تواند به بهبود حافظه شما کمک کند. همچنین با کاهش احساس استرس در ارتباط است.

آدامس جویدن خوب است یا بد؟
آدامس جویدن خوب است یا بد؟

می تواند به شما در کاهش وزن کمک کند:

آدامس می تواند ابزاری مفید برای افرادی باشد که سعی در کاهش وزن دارند.به این دلیل که هم شیرین است و هم کم کالری ، بدون اینکه رژیم خود را به باد دهد طعم شیرینی به شما می بخشد.

همچنین گفته شده است که جویدن می تواند اشتهای شما را کاهش دهد ، که می تواند از پرخوری شما جلوگیری کند .

یک مطالعه کوچک نشان داد که جویدن آدامس بعد از ناهار ، گرسنگی را کاهش داده و میان وعده را در اواخر روز حدود ۱۰ درصد کاهش می دهد. مطالعه اخیر دیگری نیز نتایج مشابهی را پیدا کرده است .

با این حال ، نتایج کلی متفاوت است. برخی از مطالعات گزارش کرده اند که آدامس روی اشتها و مصرف انرژی در طول یک روز تأثیر نمی گذارد.

حتی یک مطالعه نشان داد افرادی که آدامس می جویدند کمتر تنقلات سالم مانند میوه را می خورند. با این حال ، این ممکن است به این دلیل باشد که شرکت کنندگان قبل از خوردن غذا آدامس نعنایی می جویدند ، که باعث طعم بد میوه می شود .

جالب توجه است ، همچنین برخی شواهد نشان می دهد که آدامس می تواند میزان متابولیسم شما را افزایش دهد .

در حقیقت ، یک مطالعه نشان داد که هنگامی که شرکت کنندگان آدامس می جویدند ، حدود ۱۹ درصد کالری بیشتری نسبت به زمانی که آدامس نمی جویدند می سوزانند.با این حال ، تحقیقات بیشتری برای تعیین اینکه آیا آدامس منجر به اختلاف وزن مقیاس در طولانی مدت می شود ، لازم است.

آدامس می تواند به شما در کاهش کالری و کاهش وزن کمک کند. همچنین ممکن است به کاهش احساس گرسنگی کمک کند و به شما کمک کند کمتر غذا بخورید ، اگرچه نتایج غیرقابل نتیجه است.

 می تواند به محافظت از دندان ها و کاهش بوی بد دهان کمک کند:

جویدن آدامس بدون قند می تواند به محافظت از دندان های شما در برابر حفره کمک کند.

برای دندانهای شما بهتر از لثه های معمولی و شیرین شده با شکر است. این به این دلیل است که قند باکتریهای “بد” دهان شما را تغذیه می کند و به دندانهای شما آسیب می رساند.با این حال ، برخی از لثه های بدون قند ، از سلامتی دندان های شما بهتر از دیگران هستند.

مطالعات نشان داده است که آدامس های شیرین شده با الکل قندی زایلیتول نسبت به سایر لثه های بدون قند در جلوگیری از پوسیدگی دندان موثرتر هستند .

این بدان دلیل است که زایلیتول از رشد باکتری هایی که باعث پوسیدگی دندان و بوی بد دهان می شوند جلوگیری می کند.

در حقیقت ، یک مطالعه نشان داد که جویدن آدامس شیرین شده با زایلیتول میزان باکتری های بد دهان را تا ۷۵٪ کاهش می دهد .

بعلاوه ، جویدن آدامس بعد از غذا باعث افزایش جریان بزاق می شود. این به شما کمک می کند قندهای مضر و مواد زائد غذایی را بشویید ، که هر دو باکتری های موجود در دهان شما را تغذیه می کنند .

جویدن آدامس بدون قند بعد از غذا می تواند به سلامت دندان ها کمک کرده و از بوی بد دهان شما جلوگیری کند.

فواید آدامس
فواید آدامس

سایر فواید آدامس برای سلامتی:

۱-از عفونت گوش در کودکان جلوگیری می کند: برخی مطالعات نشان داده اند که صمغ حاوی زایلیتول می تواند از عفونت گوش میانی در کودکان جلوگیری کند .
۲-به شما کمک می کند تا سیگار را ترک کنید: آدامس نیکوتین می تواند به افراد در ترک سیگار کمک کند.
۳-به روده شما کمک می کند تا بعد از جراحی بهبود یابد: مطالعات نشان داده است که جویدن آدامس بعد از عمل می تواند زمان بهبودی را تسریع کند.

آدامس ممکن است به افراد کمک کند سیگار را ترک کنند ، از عفونت گوش میانی در کودکان جلوگیری کرده و به روده شما بعد از جراحی به عملکرد طبیعی کمک کند.

آیا عوارض جانبی در آدامس وجود دارد؟

در حالی که آدامس دارای برخی مزایای بالقوه است ، جویدن آدامس بیش از حد می تواند عوارض جانبی ناخواسته ای ایجاد کند.

۱-الکل های قندی که برای شیرین سازی آدامس های بدون قند استفاده می شود ، در صورت استفاده زیاد ، ملین است.این بدان معنی است که جویدن مقدار زیادی آدامس بدون قند می تواند باعث ناراحتی گوارشی و اسهال شود .

۲-علاوه بر این ، تمام الکلهای قندی FODMAP هستند ، به این معنی که می توانند مشکلات گوارشی را برای افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر (IBS) ایجاد کنند.

۳-آدامس شیرین شده با قند برای دندانها و سلامت متابولیک شما مضر است.این به این دلیل است که قند توسط باکتری های بد دهان هضم می شود و باعث افزایش مقدار پلاک روی دندان و پوسیدگی دندان با گذشت زمان می شود .خوردن بیش از حد قند همچنین با تعدادی از مشکلات سلامتی مانند چاقی ، مقاومت به انسولین و دیابت همراه است .

۴-آدامس با سردرد ارتباط دارد.یک بررسی اخیر نشان داد که بین آدامس های منظم ، میگرن و سردردهای تنشی در افراد مستعد این شرایط رابطه وجود دارد .تحقیقات بیشتری لازم است تا مشخص شود آیا آدامس در واقع باعث بروز این سردردها می شود یا خیر. با این حال ، محققان نتیجه گرفتند که مبتلایان به میگرن جویدن آدامس را محدود کند.

جویدن بیش از حد آدامس می تواند مشکلاتی مانند درد فک ، سردرد ، اسهال و پوسیدگی دندان ایجاد کند. جویدن آدامس بدون قند می تواند علائم گوارشی را در مبتلایان به IBS ایجاد کند.

 آدامس
آدامس

کدام آدامس را باید انتخاب کنید؟

اگر آدامس دوست دارید ، بهتر است آدامس بدون قند تهیه شده با زایلیتول انتخاب کنید.

روش دیگر ، کسانی که نمی توانند FODMAP را تحمل کنند باید آدامس شیرین شده با شیرین کننده کم کالری مانند استویا را انتخاب کنند.

حتماً لیست مواد تشکیل دهنده روی آدامس خود را بخوانید تا بدانید چه محصولی با چه کیفیتی را انتخاب میکنید.

5/5 - (1 امتیاز)
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.