۷ ماده طبیعی برای درمان جوش صورت

۷ ماده طبیعی برای درمان جوش صورت

بسیاری از درمان‌های خانگی می‌توانند به متعادل کردن سطح چربی پوست، کاهش التهاب، از بین بردن باکتری‌ها، جلوگیری از بروز جوش و حتی درمان جوش صورت کمک کنند. این درمان ها شامل اسانس‌های روغنی، گیاهان دارویی، مکمل‌های طبیعی و برخی تغییرات ساده در شیوه‌ی زندگی است. در این مطلب، ۸ درمان خانگی جوش صورت و مواد طبیعی برای از بین بردن جای جوش را بیان کرده و شواهد علمی این درمان‌ها را نیز بررسی می‌کنیم.

7 ماده طبیعی برای درمان جوش صورت

انواع جوش صورت

تا به حال کسی را دیده اید که ادعا کند در عمرش حتی یک جوش هم روی پوست صورت یا دیگر بخش های بدنش نزده است؟ چنین ادعایی بیشتر شبیه معجزه می ماند. بیشتر مردم در طول زندگی، عارضه پوستی جوش را تجربه می کنند. تقریبا همه افراد در سن نوجوانی به عارضه آکنه مبتلا می شوند. ابتلا به آکنه در بزرگسالان هم شایع است.

آکنه معمولا بر روی پوست صورت شما پدیدار می شود، اما در بسیاری از موارد ممکن است قسمت‌های دیگر بدن تان نیز به آکنه دچار شوند. شدت جوش می تواند از یک جوش قرمز التهابی کوچک تا آکنه شدید که منجر به اسکار (جای جوش) می‌شود، متغیر باشد.

به نقل از https://lafarrerr.com/، عارضه آکنه زمانی روی پوست شما ظاهر می شود که منافذ پوست تان بسته شوند و چربی پوست تان راهی برای خروج پیدا نکند. در واقع، تجمع چربی در زیر منافذ پوست باعث ایجاد برآمدگی و رشد باکتری‌ می شود.

راه های خانگی و مواد طبیعی برای درمان جوش

۱-روغن زیتون

این روزها خواص روغن زیتون برای هیچ کس پوشیده نیست. این روغن نه تنها برای سلامت بدن مفید است، بلکه یک درمان خانگی جوش صورت هم به حساب می‌آید. از آنجایی که روغن زیتون دارای آنتی اکسیدان و ضد التهاب است به درمان جوش کمک می کند.

زمانی که پوست مرطوب است جوش و جای آن، سریع‌تر از زمانی که پوست خشک است، بهبود پیدا می‌کند. روغن زیتون برای این موضوع عالی است چراکه موجب آبرسانی پوست می‌شود. این روغن منافذ پوست را نمی‌بندد. البته، اگر به خوبی آن را پاک کنید.

روش استفاده

۲ قطره روغن زیتون را به صورت خوب بزنید. سپس، یک حوله‌ی گرم و مرطوب را به صورت خود بزنید تا منافذ آن را باز کند و روغن وارد پوستتان شود. در پایان، صورت خود را با آب گرم و یک پد خشک تمیز کنید. اگر هنوز روغنی روی پوست باقی مانده است، به آرامی جذب خواهد شد.

۲-آلوئه‌ورا

آلوئه‌ورا

آلوئه‌ورا نیز یک ماده‌ی ضد باکتری و ضد التهاب طبیعی است؛ به همین دلیل ممکن است تعداد آکنه‌ها را کاهش داده یا از بروز آن‌ها جلوگیری کند. آلوئه ورا حاوی مقدار زیادی آب بوده و مرطوب کننده‌ای عالی است. بنابراین، مصرف این ماده، مخصوصاً اگر پوست‌تان بر اثر مصرف سایر محصولات ضد آکنه خشک شده، بسیار مناسب است.

سعی کنید ابتدا روی آکنه را تمیز کرده و سپس یک لایه نازک از کرم یا ژل را با حداقل ۱۰ درصد محتوای آلوئه‌ورا، روی آن بمالید. در غیر این صورت، می‌توانید با ژل یا کرم‌هایی که حاوی آلوئه‌ورا بوده، پوست‌تان را مرطوب کنید.

۳-عسل

هزاران سال است که از عسل برای درمان مشکلات و بیماری‌های پوستی، از جمله آکنه، استفاده می‌شود. این ماده، حاوی بسیاری از آنتی اکسیدان‌هایی است که می‌توانند به پاک کردن آلودگی‌ها و باقی مانده‌ها از منافذ مسدود، کمک کنند.

پزشکان، از عسل (به دلیل خاصیت ضد باکتریایی این ماده و تاثیر آن بر بهبود زخم) در پانسمان زخم‌ها استفاده می‌کنند. شما می‌توانید با استفاده از انگشت تمیز یا پد پنبه‌ای، کمی عسل را روی جوش‌هایتان بمالید. در غیر این صورت، عسل را به ماسک صورت یا بدن‌تان اضافه کنید.

۴-روغن درخت چای

روغن درخت چای، یک ماده‌ی ضد باکتری و ضد التهاب طبیعی است؛ به این معنی که ممکن است پروپیونی باکتریوم آکنه (باکتری ایجاد کننده‌ی آکنه) را از بین ببرد. خواص ضد التهابی روغن درخت چای به صورتی است که می‌تواند تورم و قرمزی جوش‌ها را نیز کاهش دهد.

شما می‌توانید عصاره‌ی درخت چای را به صورت کرم، ژل یا اسانس روغنی، روی آکنه‌هایتان بمالید. اگر از اسانس روغنی استفاده می‌کنید، ابتدا آن را در یک روغن حامل رقیق کنید.

۵-گیاه نارون کوهی

گیاه نارون کوهی

نارون کوهی یا هاماملیس یکی از بهترین داروهای شناخته شده برای از بین بردن جای جوش است. این گیاه قابضی طبیعی است که التهاب و قرمزی را کنترل می کند. همچنین، سرعت رشد باکتری ها بر پوست را کاهش می دهد.

روش استفاده

۱ قاشق غذاخوری پوست نارون کوهی و ۱ فنجان آب را به مدت ۳۰ دقیقه در ظرفی خیس کنید. سپس مخلوط را روی اجاق گاز گذاشته تا به جوش بیاید. پس از آن، حرارت را کاهش داده تا به مدت ۱۰ دقیقه (به صورتی که در ظرف را گذاشته‌اید) بجوشد.

سپس مخلوط را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید به مدت ۱۰ دقیقه دیگر مانده تا خنک شود. مایع را صاف کرده و در ظرف دربسته‌ای نگهداری کنید. شما می‌توانید از این ماده ۱ تا ۲ بار در روز (یا به صورت دلخواه) با استفاده از توپ پنبه‌ای روی پوست تمیز، استفاده کنید.

اگر تهیه و یا استفاده سنتی از این گیاه برایتان سخت است، می توانید از ژل، دستمال مرطوب و سایر محصولات که حاوی نارون کوهی هستند، استفاده کنید.

۶-لیمو

لیمو، سفید کننده ای طبیعی است که به کمرنگ شدن جای انواع زخم روی پوست شما کمک می کند. لیمو سلول های مرده ی پوست را از بین می برد، رشد سلول های جدید را افزایش می دهد و خاصیت ارتجاعی پوست را بهبود می بخشد.

روش استفاده

  • با نوک انگشتان خود یا با پنبه، آب لیموی تازه را به طور مستقیم روی جای جوش ها بمالید. حدود ۱۰ دقیقه منتظر بمانید، سپس، صورت خود را با آب بشویید. این کار را یک یا دو بار در روز تکرار کنید.
  • مقادیر مساوی آب لیمو و عسل را با هم مخلوط کنید. این مخلوط را با پنبه روی جای جوش ها بمالید. حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه صبر کنید. سپس، آن را با آب بشویید و به آرامی صورت خود را خشک کنید. هر روز یک بار از این روش استفاده کنید.
  • یک قاشق چایخوری آب لیمو را با یک قاشق چایخوری روغن ویتامین E مخلوط کنید. آن را قبل از خواب، روی جای جوش ها بزنید. صبح روز بعد آن را بشویید. این کار را هر شب تکرار کنید.

۷-روغن نارگیل

حتماً از خواص روغن نارگیل برای سلامت و زیبایی پوست و مو شنیده اید. خوشبختانه، تحقیقات علمی هم این نکته را تأیید می کنند. این روغن منبعی غنی از ویتامین E و اسیدهای چرب است و به همین دلیل می تواند جای جوش از بین ببرد. استفاده از روغن نارگیل به حفظ سلامت پوست و درمان جوش نیز کمک می کند.

روش استفاده

  • روغن نارگیل را گرم کنید و روی جای جوش های خود بمالید. به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه جای جوش ها را ماساژ دهید. یک ساعت صبر کنید و بعد آن را با آب گرم بشویید.
  • روغن اسطوخودوس را با یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل مخلوط کنید. آن را روی محل مورد نظر خود قرار دهید و تا چند دقیقه ماساژ دهید. بگذارید ۲۰ تا ۳۰ دقیقه روی پوستتان بماند. بعد آن را با آب گرم بشویید. تا چند هفته ی متوالی، روزی یک یا دو بار از این روش استفاده کنید.

 

این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی(رپورتاژ) داشته و مجله اینترنتی فارسیها هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمی‌پذیرد.

Rate this post
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.