با اعتبار اشتغال روستایی و عشایر ، ۱۹۷ هزار شغل جدید ایجاد شد

با اعتبار اشتغال روستایی و عشایر ، ۱۹۷ هزار شغل جدید ایجاد شد

معاون کارآفرینی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حاشیه بازدید خبرنگاران از بنگاه‌های اشتغال روستایی و عشایری گفت: از پایان سال ۹۶ تاکنون ۱۱ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای مناطق روستایی و عشایر در نظر گرفته شده که از این طریق ۱۹۷ هزار اشتغال جدید ایجاد شده است.

به گزارش فارسیها به نقل از فارس، تعدادی از خبرنگاران برای راستی‌آزمایی اشتغال ایجادشده از محل تسهیلات ارزان‌قیمت اشتغال در مناطق روستایی و عشایری که از منابع ارزان‌قیمت صندوق توسعه ملی به میزان ۱٫۵ میلیارد دلار و همین مقدار معادل ریالی آن از منابع شبکه بانکی توسط ۴ بانک عامل اختصاص پیدا کرده است از بنگاه‌های ایجادشده از محل این منابع بازدید و در جریان اشتغال و تولید این بنگاه‌ها قرار می‌گیرند.

 عیسی منصوری در بازدید از یکی از بنگاه‌های اشتغال روستایی واقع در روستای فرخ‌آباد در حاشیه شهر مشهد در جمع خبرنگاران اعلام کرد: از دو سال قبل که برنامه اشتغال روستایی و عشایری از محل تسهیلات ارزان‌قیمت صندوق توسعه ملی و تلفیق با منابع بانکی اجرا شده تاکنون ۱۱ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای مناطق روستایی و عشایری به ۱۲۰ هزار واحد کسب و کار اختصاص داده شده است که این واحدها به طور میانگین بین ۳ تا ۴ نفر اشتغال ایجاد کرده‌اند. گرچه تعهد این واحدها برای ایجاد اشتغال ۲۳۰ هزار نفر بود، اما در عمل آنچه ثبت شده است ۱۹۷ هزار فرصت شغلی جدید طی دو سال ۹۷ و ۹۸ ایجاد شده است.

* ۴۷۵ هزار شغل جدید ظرف یک سال ایجاد شد

معاون وزیر تعاون و کار گفت: در سال منتهی به پاییز ۹۸ طبق آمار مرکز آمار ایران ۴۲۷ هزار شغل جدید در کشور ایجاد شده اما بر اساس داده‌های وزارت کار که داده‌های ثبتی است، ۴۷۵ هزار شغل جدید ایجاد شده است.

منصوری این را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ هم گفت: در برنامه ایجاد اشتغال روستایی و عشایری جهت‌گیری این گونه است که برای هر استان اولویت در نظر گرفته می‌شود که در چه رشته‌ای مانند صنایع دستی، فرآوری محصولات کشاورزی، گلخانه، اصلاح نژاد دام، فرآوری مواد معدنی، فرآوری اطلاعات و گردشگری در نظر گرفته می‌شود.

وی همچنین قبل از ایجاد واحدهای کسب و کار ابتدا به فکر اتصال به بازار عرضه و بازار جهانی هستیم و سپس وام‌های اشتغال روستایی پرداخت می‌شود. در این زمینه ۳۱ رسته در کشور در اولویت قرار دارد.

* ۷۰ درصد افراد شاغل شده اما بیمه نشده‌اند

معاون وزیر کار تصریح کرد: به کارآفرینان اجبار کرده‌ایم که کارگران به کارگرفته را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ تحت پوشش بیمه قرار دهند و در مناطق روستایی هم بیمه روستایی و عشایری انجام دهند، اما در پیگیری مشخص شد ۷۰ درصد افراد شاغل شده‌اند اما بیمه نبوده‌اند. اما ما می‌خواهیم افرادی هم که از قبل شاغل بوده‌اند بیمه شوند.

منصوری گفت: اگر کارگران بیمه نشوند، کارفرما مشمول جریمه می‌شود و به جای سود ۶ درصد وام دریافت‌شده تبدیل به وام عادی شده و با سود ۱۸ درصد باید پرداخت کند.

وی گفت: همچنین از کارآفرینان تعهد می‌گیریم در مورد هزینه‌های خود تعهد کنند که چقدر برای نیروی انسانی و چقدر برای بیمه افراد هزینه می‌کنند و قرار است امسال ۱۰۰ هزار نفر اشتغال جدید همراه با بیمه ایجاد شود.

معاون کارآفرینی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: برخی از طرح‌ها به نتیجه نرسیده و برخی هم به خاطر افزایش هزینه ناشی از نوسان ارزی با مشکل مواجه شده است.

در این بازدید امیر یزدی مقدم مدیرعامل کارگاه تولید نبات و شکرپنیر در روستای فرخ‌آباد، گفت: ظرفیت این واحد ۱۳۰۰ تن است که با دریافت ۹۵۰ میلیون تن وام از بانک کشاورزی این واحد را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در سال ۹۷ راه‌اندازی کرده و از اردیبهشت امسال تولید آزمایشی و از مهرماه ۹۸ تولید رسمی آغاز شده و در حال حاضر ۱۵ نفر از اهالی روستای فرخ‌آباد و کریم‌آباد در این واحد مشغول کار شده‌اند.

وی گفت: مشکل اصلی در حال حاضر این است که نمی‌توانیم شکر از وزارت صنعت دریافت کنیم و تا رسیدن به ظرفیت کامل که روزانه ۱۰ تن و یک تن شکر پنیر است با مشکل مواجه هستیم.

نظر خود را در خصوص خبر” با اعتبار اشتغال روستایی و عشایر ، ۱۹۷ هزار شغل جدید ایجاد شد”  با ما در میان بگذارید.

Rate this post
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.