هشدار / خوردن چای زیاد چه عوارضی دارد؟
شهاب اولیایی، رژیم شناس و متخصص تغذیه گفت: «چایها بر اساس کیفیت حاوی موادی به نام آنتی اکسیدان هستند.
همچنین برخی مواد محرک مانند کافئین که سبب تحریک سیستم اعصاب مرکزی میشوند، در چای وجود دارد».
در واقع مصرف چای در مقادیر کم باعث رفع خستگی میشود؛
اما مصرف بیش از حد آن اختلالاتی مانند تپش قلب، استرس و اضطراب ایجاد میکند.
وجود برخی آنتی اکسیدانها در چای باعث میشود رادیکالهای آزاد ایجاد شده در بدن از بین بروند.
بنابراین برای پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی نوشیدن چای با کیفیت و در حد تعادل میتواند موثر واقع شود.
این مشاور تغذیه بیان کرد: «البته چای انواع و اقسام بسیار متنوعی دارد.
چای سفید به گونه ای است که برگ ها و جوانههای تازه از چای پس از چیده شدن تحت عمل اکسیداسیون قرار نگرفتهاند.
از دیگر اقسام چای میتوان به چای سبز اشاره کرد که فرایند اکسیداسیون مقدار کمی روی آن شکل گرفته و آنتی اکسیدانهای فراوانی به خود اختصاص داده است.
چای قرمز تمام برگهایش اکسید میشود.
به هر میزان که فرایند اکسیداسیون بیشتر شود، تغییرات مواد مغذی هم بیشتر خواهد شد».
اولیایی مطرح کرد: «در واقع چای رسوبدهنده آهن است
و یکی از علل کمخونی و فقر آهن در بیشتر مردم، مصرف بیش از حد چای است؛
بنابراین افرادی که به کمخونی مبتلا هستند از جمله خانمها به این موضوع دقت بیشتری داشته باشند
و تا یک ساعت بعد از صرف غذا چای ننوشند تا رسوب آهن صورت نگیرد.
افرادی که بیماری قلبی و عروقی دارند
حتماً از چای کم رنگ استفاده کنند چرا که محرک سیستم عصبی است و میتواند تپش قلب را افزایش دهد.
همچنین افرادی که سنگ کلیه دارند بهتر است از چای کمتر و کم رنگ استفاده کنند.وی در پایان تصریح کرد:
«برخی افراد در مصرف چای افراط میکنند که این زیاده روی میتواند یبوست و دفع آب بدن را افزایش دهد.
در صورتی که چای به حد تعادل یعنی دو تا سه فنجان در روز مصرف شود میتواند برای سیستم بدن انسان مفید باشد.
همچنین توصیه میکنیم فقط روی چای تمرکز نکنید و برای دریافت آنتی اکسیدانهای مختلف از انواع دمنوشها استفاده کنید تا مواد مفید به صورت متنوع وارد بدن شود».
منبع،خراسان