ماکادمیا چیست؟ خواص ماکادمیا +نکات مهم در خرید ماکادمیا

ماکادمیا چیست
نوعی آجیل است که از درختی به نام Macadamia integrifolia و Macadamia tetraphylla به دست میآید. این دانه آجیلی در اصل بومی استرالیا است و در مناطق کوهستانی و جنگلهای بارانی این کشور رشد میکند. به همین خاطر با نام فندق استرالیایی هم شناخته میشود. درخت ماکادمیا به دلیل شرایط خاص برای رشد، در مناطق گرمسیری و نیمهگرمسیری دیگر مانند هاوایی، آفریقای جنوبی، برزیل و برخی کشورهای دیگر نیز کشت میشود.
میوه ماکادمیا
میوه ماکادمیا پس از رسیدن از درخت جمعآوری میشود و پوست خارجی سبز رنگ آن پس از برداشت جدا میشود.بعد از جدا شدن پوست خارجی، مغز ماکادمیا که هنوز درون پوسته سخت و چوبی قرار دارد، برای کاهش رطوبت به مدت چند هفته خشک میشود.
پوست ماکادمیا یکی از سختترین پوستهای موجود در میان آجیلها است. برای شکستن آن از دستگاههای خاصی با فشار بالا استفاده میشود. در این مرحله، از تیغهها و دستگاههای خاصی برای برش پوسته به گونهای استفاده میشود که مغز ماکادمیا دچار آسیب نشود.
دانهها در این مرحله دوباره خشک میشوند تا رطوبت نهایی آنها به حد مناسب برسد. این مرحله به بهبود طعم و افزایش ماندگاری کمک میکند.
از دلایل اصلی بالا بودن قیمت ماکادمیا با پوست پیچیدگی مراحل فرآوری و آمادهسازی آن برای عرضه در بازار است.
خواص ماکادمیا
ماکادمیا با داشتن ۷۶% چربی سالم یکی از غنیترین دانههای آجیلیست و دارای مقادیر بالای ویتامینهای B، E، و مواد معدنی مانند آهن و منیزیم است. مصرف منظم ماکادمیا میتواند به بهبود سلامت قلب، کاهش التهابات و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند. این آجیل سرشار از چربیهای غیر اشباع (به ویژه اسیدهای چرب تک غیر اشباع) و کالری بالا است. ماکادمیا همچنین حاوی مقادیر زیادی ویتامین B1، منگنز، و مس است. در زیر به برخی از خواص مهم ماکادمیا اشاره میکنیم:
بهبود سلامت قلب: ماکادمیا سرشار از چربیهای تکغیراشباع است که به کاهش سطح کلسترول بد (LDL) و افزایش سطح کلسترول خوب (HDL) کمک میکند، در نتیجه خطر بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
تقویت سیستم ایمنی: ویتامین E و آنتیاکسیدانهای موجود در ماکادمیا به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکنند و از بدن در برابر آسیبهای اکسیداتیو محافظت میکنند.
بهبود عملکرد مغز: وجود اسیدهای چرب ضروری در ماکادمیا به بهبود عملکرد مغز، تقویت حافظه و جلوگیری از بیماریهای مرتبط با زوال عقل مانند آلزایمر کمک میکند.
کنترل قند خون: مصرف ماکادمیا به دلیل داشتن چربیهای سالم و فیبر، به تنظیم قند خون و کاهش خطر دیابت نوع ۲ کمک میکند.
سلامت استخوانها: ماکادمیا حاوی مقادیر قابل توجهی منیزیم، کلسیم و فسفر است که برای حفظ سلامت و استحکام استخوانها ضروری هستند.
بهبود سلامت پوست و مو: روغن ماکادمیا به دلیل داشتن ویتامین E و اسیدهای چرب، برای مرطوب کردن پوست، بهبود بافت مو و محافظت از آنها در برابر آسیبهای محیطی مفید است.
ماکادمیا یک منبع غنی از مواد مغذی است که میتواند به بهبود سلامت عمومی بدن و پیشگیری از بسیاری از بیماریها کمک کند. مصرف منظم این آجیل در کنار یک رژیم غذایی متعادل، میتواند فواید زیادی برای بدن به همراه داشته باشد.
ماده مغذی | مقدار در هر ۱۰۰ گرم |
پروتئین | ۷٫۹ گرم |
کالری | ۷۱۸ کیلو کالری |
چربی کل | ۷۵٫۸ گرم |
چربی چندغیراشباع | ۱٫۵ گرم |
کربوهیدرات | ۱۳٫۸ گرم |
فیبر | ۸٫۶ گرم |
ویتامین E | ۰٫۵۴ میلی گرم |
منیزیم | ۱۳۰ میلی گرم |
فسفر | ۱۸۸ میلی گرم |
پتاسیم | ۳۶۸ میلی گرم |
مصارف ماکادمیا
ماکادمیا به دلیل طعم و بافت خاص خود در بسیاری از خوراکیها و غذاها استفاده میشود. در زیر به برخی از خوراکیهای محبوبی که ماکادمیا در آنها استفاده میشود اشاره میکنم:
شیرینی و دسر
شیرینی: استفاده از ماکادمیا در کلوچههای شکلاتی به دلیل طعم کرهای و تردی که دارد، در کارگاههای شیرینی سازی استفاده میشود.
کیکها و مافینها: ماکادمیا در انواع کیکها و مافینها استفاده میشود تا طعم و بافتی خاص به آنها ببخشد.
میلک شیک: ماکادمیا برای تزیین و افزودنی به بستنی و نوشیدنیهای سرد اضافه میشود.
سالاد و غذاهای گرم
سالاد: ماکادمیا به عنوان یک عنصر مغذی در انواع سالادها به کار میرود و به سالاد طعمی کرهای و ترد اضافه میکند.
غذاهای آسیایی: در برخی غذاهای آسیایی از ماکادمیا برای متعادل کردن طعم و ارزش غذایی استفاده میشود.
شکلات
ترکیب ماکادمیا با شکلات، به ویژه در شکلاتهای تختهای و ترافلها، بسیار محبوب است.
کره و روغن ماکادمیا
کره ماکادمیا: کره ماکادمیا به عنوان یک جایگزین برای کرههای دیگر در صبحانهها و غذاها استفاده میشود.
روغن ماکادمیا: روغن ماکادمیا برای پخت و پز و تهیه انواع سسها و تزیین سالادها به کار میرود.
محصولات گیاهی
شیر ماکادمیا: شیر ماکادمیا به عنوان یک جایگزین شیر لبنی در نوشیدنیها و غذاهای وگان استفاده میشود.
پنیر ماکادمیا: در محصولات گیاهی، از ماکادمیا برای تهیه پنیرهای گیاهی استفاده میشود که طعمی خاص به این محصولات میبخشد.
محصولات آرایشی و بهداشتی
محصولات مراقبت از پوست و مو: از روغن ماکادمیا در کرمها و محصولات مراقبت از مو استفاده میشود تا پوست و مو را مرطوب و تغذیه کند.
ماکادمیا به دلیل طعم کرهای و بافت لطیف خود در تهیه انواع دسرها، شیرینیها، کرههای گیاهی، و حتی به صورت خام یا بو داده مصرف میشود. از این آجیل همچنین در تولید روغنهای پخت و پز با کیفیت بالا نیز استفاده میشود.
نکات مهم در خرید ماکادمیا
- هنگام خرید ماکادمیا با پوست دقت کنید که کلید مخصوص شکستن پوست ماکادمیا در بسته تحویلی شما موجود باشد. ماکادمیا به آجیل کلیدی هم معروف است.
- ماکادمیا در بازار اکثرا با طعم وانیلی عرضه میشود.
- قیمت ماکادمیا بر اساس درشتی و یکدست بودن آن تعیین میشود.
- اگر برش پوسته سخت ماکادمیا به درستی انجام نشود، ممکن است مغز آسیب ببیند و کیفیت محصول کاهش یابد.
- مغز ماکادمیا باید بوی مطبوع وانیل و تازه داشته باشد. رنگ مغز ماکادمیا تازه باید کرم روشن باشد.
- رنگ پوست ماکادمیا باید قهوهای روشن باشد. تیرگی پوست ماکادمیا میتواند دلیل کهنه بودن آن باشد.
- تیره بودن رنگ مغز ماکادمیا احتمالا بر اثر اشتباه در برشته شدن یا نگهداری نامناسب است.
- مطمئن شوید ماکادمیا یکدست و بدون شکستگی غیرعادی باشد.
- مغز ماکادمیا باید در شرایط مناسب نگهداری شود تا از اکسیداسیون و خراب شدن آن جلوگیری شود.
- از ماکادمیا محصولات متنوعی مانند روغن ماکادمیا تولید میشود که در آشپزی و محصولات آرایشی و بهداشتی کاربرد دارد.
- پیش از خرید از چند فروشگاه معتبر قیمتها را بررسی کنید.
برای خرید ماکادمیا با قیمت مناسب و انواع آجیل تازه میتوانید به فروشگاه آجیل و خشکبار آزیلی به آدرس https://azilinuts.com مراجعه کنید.
قیمت ماکادمیا
ماکادمیا به دلیل شرایط خاصی که برای رشد نیاز دارد و فرآوری و برش دادن پوست آن، به دلیل سختی و ضخامت پوست، فرآیندی پیچیده و دقیق است. به همین دلیل یکی از گرانترین آجیلهای جهان به حساب میآید. قیمت ماکادمیا با پوست به دلیل وارداتی بودن این محصول، علاوه بر شرایط سخت فرآوری، تحت تاثیر تغییرات نرخ ارز است.
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی(رپورتاژ) داشته و مجله اینترنتی فارسیها هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد.
خیلی جالب بود. فک کنم ماکادمیا تا چند سال پیش کلا تو بازار نبود.