رژیم غذایی برای بیماران کلیوی

رژیم غذایی برای بیماران کلیوی

تغییر شیوه زندگی به میزان زیادی به بهبود سلامت بیماران مبتلا به نارسایی کلیه کمک می کند
نارسایی کلیه زمانی اتفاق می‌افتد که آسیب به کلیه‌ها آن‌قدر شدید می‌شود که کارکرد این اندام‌ها به کمتر از ۱۰ درصد حد طبیعی می‌رسد. هنگامی که چنین وضعیتی رخ می‌دهد، کلیه‌ها تقریبا دیگر نمی‌تواند مواد زاید بدن را دفع و مایعات بدن را تنظیم کند. موضوع نارسایی کلیه و ارتباط آن با رژیم غذایی موضوع پیچیده‌ای است و تنظیم رژیم غذایی فرد مبتلا به نارسایی کلیه باید حتما توسط متخصص تغذیه انجام شود.

ادامه مطلب را در این زمینه مطالعه کنید:

تغییرات شیوه زندگی

۱- تبعیت از یک شیوه زندگی سالم در بیماران کلیوی بسیار حائز اهمیت است به خصوص اگر همراه با دیابت و فشار خون هم باشد.
۲- اگر مبتلا به دیابت هستید باید گلوکز خون خود را هر روز کنترل کنید.
۳- کلسترول خون را در محدوده مجاز نگه دارید. رژیم غذایی، فعالیت بدنی، حفظ وزن مطلوب و دارو درمانی می‌تواند به شما کمک کند.
۴- اگر نیاز به دارو درمانی دارید حتما با پزشک خود مشورت کنید.
۵- سیگار را ترک کنید.
۶- فعالیت بدنی خود را افزایش دهید زیرا می‌تواند برای فشار خون، قند خون و کلسترول خون شما مفید باشد.
۷- اگر چاق هستید وزن خود را کم کنید. کاهش وزن به کلیه های شما کمک می‌کند که بهتر کار کنند.

Diet for kidney patients
تغییر رژیم غذایی

۱- خوردن و آشامیدن می‌تواند کلیه شما را تحت تاثیر قرار دهد بنابراین بهتر است به نکات زیر توجه کنید:
۲- موادی را انتخاب کنید که نمک و سدیم کمتری دارند.
۳- مواد غذایی تازه مصرف کنید زیرا در غذاهای بسته بندی شده، سدیم زیادی وجود دارد.
۴- از گیاهان پودر شده و ادویه های کم ضررتر به‌جای نمک استفاده کنید.
۵- پس از طبخ غذا و به هنگام مصرف دوباره به آن نمک اضافه نکنید.
۶- نان مصرفی باید کم‌نمک و تهیه شده از آردهای سبوس‌دار باشد.
۷- بعد از این‌که بدن شما از غذاهای مصرفی‌تان پروتئین را جذب کرد، ضایعاتی به عنوان اوره از آن‌ها ساخته می‌شود و در بیماری کلیه بدن شما نمی‌تواند اوره را جذب کند در نتیجه بیماران کلیوی اغلب از نظر دریافت پروتئین محدودیت دارند و باید پروتئین دریافتی‌شان در سطح خاصی تنظیم شود تا میزان اوره بدنشان کاهش یابد.
۸- دریافت مواد غذایی پرپروتئین باعث افزایش کارکرد کلیه و تشدید بیماری می‌شود.

۹- حتما در خصوص مصرف مواد پروتئینی با پزشک خود مشورت کنید.

۱۰- غذاهایی را انتخاب کنید که برای قلب شما مفید است.

۱۱- برای طبخ مواد غذایی از مقدار کمی روغن زیتون به‌جای کره و روغن های دیگر استفاده کنید.
۱۲- بیمارانی که از نارسایی کلیه رنج می برند در دفع فسفر موجود در خون دچار اختلال هستند. برهمین اساس بیماران کلیوی باید فسفر دریافتی خود را محدود کنند ، زیرا مقادیر بالای فسفر در بدن آن‌ها زمینه را برای ابتلا به بیماری‌های قلبی فراهم می کند.

غذاهای حاوی فسفر بالا:

شیر و ماست، پنیر، انواع گوشت، حبوبات و دانه های روغنی

۱۳- در برخی بیماران به ویژه آن هایی که دیالیز می شوند ممکن است میزان پتاسیم افزایش یابد که خطرناک است.

برای تنظیم این ماده معدنی هر بیمار حتما باید با پزشک خود مشورت و روش مناسبی را از وی دریافت کند.

* حبوبات (مانند نخود، عدس و لوبیا) حاوی مقدار زیادی پتاسیم هستند

و بهتر است به شکل محدود مصرف شوند.
* سبزی‌ها و میوه‌ها حاوی مقدار زیادی پتاسیم هستند

اما به دلیل دارا بودن بسیاری از مواد مغذی ضروری برای بدن، باید به مقدار متناسب از انواع کم‌پتاسیم آن ها استفاده کرد.

* پختن سبزی‌ها سبب بالا رفتن مقدار پتاسیم قابل جذب آن‌ها می‌شود

بنابراین بهتر است سبزی‌ها به شکل خام مصرف شود.

منبع،خراسان

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.