روش تهیه آش خیارچنبر
“آش خیارچنبر” از غذاهای محلی می باشد با ما همراه باشید.
مواد لازم برای آش خیار چنبر:
گوشت خرد شده :۲۰۰ گرم
بلغور گندم :۱۵۰ گرم
عدس :۲۰۰ گرم
خیار چنبر :۱ کیلو
سیر خرد شده :۱ بوته
پیاز :۳ عدد
نعنا خشک:۲ قاشق غذاخوری
کشک :۱ لیوان
نمک و فلفل :به میزان لازم
طرز تهیه آش خیارچنبر :
عدس و گندم را از چند ساعت قبل خیس کنید و بعد به همراه ۳ لیوان آب بپزید.
گوشت را به همراه یک عدد پیاز خرد شده در مقداری روغن تفت دهید.بعد از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد به آن ۳ لیوان آب اضافه کنید و بگذارید تا گوشت با حرارت کم بپزد.
وقتی گوشت پخت و یک لیوان از آب آن باقی ماند، عدس و بلغور پخته شده را به گوشت اضافه کنید.
خیار چمبرها را هم پوست بگیرید و تخم وسط آن را در بیاورید. بعد به صورت حلقه ای خرد کنید .
در تابه ای مقداری روغن بریزید تا داغ شود . بعد خیار های حلقه شده را داخل آن تفت دهید تا کمی نرم شود.فقط دقت کنید که له نشود.
پیاز و سیر را خرد کنید و جداگانه داخل روغن تفت دهید تا طلایی شوند.
نعنا خشک را هم حدود ۱ دقیقه در روغن تفت دهید .
نصفی از سیر و پیاز سرخ شده را به همراه خیار تفت داده شده و کمی نمک و فلفل داخل قابلمه آش بریزید تا همه مواد با هم پخته شوند.بعد از اینکه آش جا افتاد در ۵ دقیقه آخر کشک را هم به آن اضافه کنید و بعد آش را از روی حرارت بردارید.
آش پخته شده را با بقیه سیر و پیاز سرخ شده و نعنا داغ و مقداری کشک تزیین کنید.
نکات تکمیلی در مورد آش خیارچنبر
آش خیارچنبر جزو غذای محلی – همدان میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۳۰دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۳ ساعت میباشد .
آش خیارچنبر را می توانید در وعده نهار – شام – پیش غذا – سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار – میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد .
منبع،نمناک