رپورتاژ آگهی

بررسی علت ورم معده و راه‌های درمان آن

شناخت علت ورم معده به ما کمک می‌کند تا با انجام راه‌کارهای مختلف به درمان این مشکل گوارشی بپردازیم. امروزه درد و التهاب معده و مشکلات سیستم گوارش به یکی از رایج‌ترین عارضه‌‌ها تبدیل شده است. به‌طوری‌که بسیاری از ما حداقل یک‌بار با آن مواجه شده‌ایم.

دلایل مختلفی مانند استفاده زیاد از غذاهای پرکالری و فست‌فودهای چرب، عدم تحرک و فعالیت کافی، مصرف غذاهای فرآوری شده و نوشیدنی‌های مضر و دارای الکل باعث شده تا سیستم گوارش ما با مشکلات مختلف مواجه شود که ورم معده تنها یکی از آنها است.

برای اینکه به‌بررسی راه‌های درمان ورم معده بپردازیم ابتدا بهتر است با این بیماری و علل ایجاد آن آشنا شویم. اگر احتمال می‌دهید که به ورم معده مبتلا شده‌اید تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

ورم معده چیست؟

ورم معده که با نام گاستریت نیز شناخته می‌شود نوعی بیماری است که در آن اسید معده افزایش می‌یابد. در اثر بالارفتن میزان تولید این اسید، معده دچار مشکلات مختلفی مانند آزردگی، زخم، التهاب و عفونت خواهد شد.

با در نظر گرفتن این موارد باید گفت گاستریت یک بیماری به‌حساب نمی‌آید و این مشکل درصورتی‌که به‌موقع برطرف نشود، ممکن است باعث بروز بیماری‌هایی مانند التهاب معده شود. این بیماری‌ها می‌توانند در زمانی کوتاه یا پس از گذشت مدتی طولانی به‌وجود بیایند.

همچنین باید گفت بسیاری از محققان و دکتر گوارش خوب در تهران علت ورم معده را وجود باکتری به نام H. pylori بیان می‌کنند. این باکتری در معده بسیاری از افراد در سراسر جهان وجود دارد و میزان بالای آن می‌تواند ابتدا ورم و سپس مشکلات جدی در سیستم گوارش فرد ایجاد کند.

بررسی علت ورم معده و راه‌های درمان آن

انواع ورم معده را بشناسیم

به‌طور کلی این بیماری به‌ ۲ صورت حاد و مزمن وجود دارد. گاستریت حاد معمولا با مصرف غذاهای تند و پرادویه به‌وجود می‌آید و خود را به‌شکل یک حمله ناگهانی نشان می‌دهد. عدم مصرف غذاهای تند به شما در کنترل این عارضه کمک می‌کند.

در مقابل ورم معده مزمن به‌ تدریج و با گذشت زمان پیشرفت کرده و علائم آن نیز به‌صورت ناگهانی مشاهده نمی‌شود. ورم معده اگر خیلی پیشرفت کند احتمال بروز بیماری‌هایی مانند زخم معده و سرطان را افزایش می‌دهد. لازم به ذکر است به‌طور کلی گاستریت خطرناک نیست و تنها باید در اولین فرصت برای درمان آن اقدام کرد.

ورم معده چه علائمی دارد؟

پیش از آن‌که به‌بررسی علت ورم معده بپردازیم شناخت علائم آن ضروری است. درد شکم شایع‌ترین نشانه در این عارضه به‌شمار می‌آید. همچنین درصورتی‌که نفخ و سوءهاضمه در فرد مشاهده شد و با استفاده از داروهای مختلف نیز این مشکلات از بین نرفتند، مراجعه به پزشک بیماری‌های گوارش ضروری است.

علاوه‌بر سوءهاضمه و نفخ از مهم‌ترین علائم ورم معده که در بیماران بسیاری دیده می‌شود و بهتر است درصورت ادامه‌دار بودن آنها، تشخیص و درمان عارضه در اولویت قرار گیرد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • حالت تهوع
  • استفراغ
  • درد قفسه سینه
  • خون بالاآوردن
  • احساس سیری و پربودن معده
  • اختلال در تنفس
  • حرکات ضعیف روده
  • مدفوع همراه با خون یا به‌رنگ سیاه
  • افزایش ضربان قلب
  • تنگی نفس
  • استفراغ زرد یا سبزرنگ
  • درد شکم به‌همراه تب
  • تعریق زیاد

علت ورم معده چیست؟

دلایل مختلفی وجود دارد که در نهایت باعث ایجاد ورم معده یا گاستریت می‌شوند. یکی از این عوامل، ضعف پوشش مخاطی معده است. نازک بودن پوشش معده یا آسیب دیدن آن احتمال ابتلا به گاستریت را افزایش می‌دهد.

همچنین از اصلی‌ترین دلایل ایجاد گاستریت می‌توان به وجود باکتری هلیکو باکتر پیلوری اشاره کرد. این علت درواقع اصلی‌ترین عامل ایجاد ورم در معده به‌شمار می‌آید و افراد زیادی را در سراسر جهان مبتلا کرده است. باکتری H. pylori در بدن نیمی از مردم جهان وجود دارد و معمولا در اثر عدم رعایت بهداشت فردی، مصرف آب یا مواد غذایی آلوده و همچنین از طریق فردی به‌فرد دیگر منتقل می‌شود.

علت ورم معده همچنین می‌تواند ناشی از قرارگیری در برخی شرایط خاص یا مصرف بی‌رویه سیگار باشد. نیکوتین سیگار می‌تواند در تولید بی‌کربنات توسط پانکراس که در کنار عثنی‌عشر یا دوازدهه قرار دارد، اختلال ایجاد کند. پس با گذشت مدتی تولید اسید معده زیاد و بی‌کربنات کاهش می‌یابد. این مشکل در کنار ورم معده باعث بروز حالت تهوع و استفراغ نیز خواهد شد.

مصرف نوشیدنی‌های الکلی و مواد غذایی که دیر هضم می‌شوند نیز از دیگر دلایل افزایش احتمال بروز ورم معده یا گاستریت هستند. پس بهتر است این نوع مواد و نوشیدنی‌ها را از برنامه غذایی خود حذف کنید پیش از آن‌که به گاستریت مبتلا شوید.

نوع دیگری از این عارضه وجود دارد که در آن سیستم ایمنی بدن به معده حمله می‌کند. این مشکل را با نام گاستریت اتوایمیون معرفی می‌کنند. دلیل بروز این عارضه می‌تواند ناشی از عفونت شدید ایجادشده توسط باکتری H. pylori باشد. همچنین باید گفت در برخی مواقع علت آن شناخته نمی‌شود.

ورم معده چه عوارضی به‌همراه دارد؟

ورم معده باید در اولین فرصت درمان شود. درصوتی‌که نسبت به درمان آن بی‌تفاوت باشید احتمال اینکه با بیماری‌هایی مانند زخم معده و خون‌ریزی در آن مواجه شوید بالا است.

همچنین باید گفت بسته به علت ورم معده، عوارض آن نیز می‌تواند متفاوت باشد. به‌طوری‌که برخی از گاستریت‌های مزمن ممکن است در اثر گذشت زمان به عارضه‌های خطرناکی مانند سرطان معده تبدیل شوند. پس نباید در درمان آنها کوتاهی کرد.

گاستریت ناشی از باکتری H. pylori و همچنین گاستریت آتروفیک اتوایمیون هر ۲ می‌توانند در جذب آهن از خون توسط بدن، اختلال ایجاد کنند. در نتیجه از عوارض آنها می‌توان به کم‌خونی نیز اشاره کرد.

مراجعه به پزشک برای یافتن علت ورم معده

ورم معده ممکن است برای هر فردی که به مشکلاتی در سیستم گوارشی مبتلا است، به‌وجود بیاید. این عارضه می‌تواند خفیف باشد و علائم آن پس از گذشت چند روز کاملا از بین برود. در این شرایط نیازی به مراجعه حضوری و معاینه توسط پزشک نخواهید داشت.

گاهی نیز ممکن است علائم با شدت بالایی خود را نشان دهند و با گذشت زمان با همان شدت باقی بمانند. درصورتی‌که نشانه‌های ورم معده بیش از یک هفته طول کشید حتما باید به پزشک مراجعه کنید تا علت ایجاد ورم تشخیص داده شده و بهترین راه برای درمان آن انتخاب شود.

بهترین قرص برای ورم معده را معمولا پزشک به شما معرفی می‌کند. همچنین استفاده از برخی داروها و قرص‌های گیاهی نیز می‌تواند به کاهش ورم و درمان آن کمک کند. پس بهتر است با مشاهده اولین علائم، مشورت‌های لازم را از پزشک متخصص گوارش در خصوص تغذیه سالم و مصرف دارو‌های موثر، کسب کنید.

علت ورم معده می‌تواند ناشی از وجود نوعی باکتری در معده باشد که با نام H. pylori شناخته می‌شود. این باکتری بسیار شایع است و حدود نیمی از مردم جهان به آن مبتلا هستند.

از دیگر عوامل بروز ورم در معده می‌توان به مصرف غذاهای سنگین و دیرهضم، استفاده از نوشیدنی‌های الکلی، سیگار کشیدن و اختلالاتی مانند گاستریت اتوایمیون که در آن سیستم ایمنی به معده حمله می‌کند اشاره کرد.

با توجه به اینکه ورم معده می‌تواند عوارض خطرناکی مانند زخم و خون‌ریزی معده و حتی سرطان را  نیز به‌همراه داشته باشد باید درمان آن را جدی بگیرید.

5/5 - (2 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا