آیا در ایران هم دایناسور داشتهایم؟
همینک در مجله آنلاین فارسی ها با مطلب”آیا در ایران هم دایناسور داشتهایم؟” در خدمت شما کاربران گرامی هستیم .
دایناسورها برای ما قبل از آنکه ترسناک و دلهره آور باشند، موجودات گوگولی و جذابی هستند که دوست داریم بیشتر دربارهشان بدانیم.
تصور اینکه درست همین جایی که خانه ما قرار دارد، قبلا محل زندگی چند دایناسور بوده واقعا مو بر تن آدم راست میکند
یا مثلا فکر کردن به اینکه شهر محل سکونت ما، پاتوق شکار آنها بوده حقیقتا جذاب است
اما سوال اینجاست که آیا ایران هم دایناسور داشته یا نه؟ خب چرا نداشته باشد؟ مدتهاست در ایران هم نشانههای زیادی از دایناسورها پیدا شدهاست.
اولین گروه از دایناسورها که در ایران شناسایی شد، دایناسورهای «تروپود» گیاهخوار بود.
بعد از آن هم دایناسور گیاهخوار دیگری به اسم «سوروپود» در منطقه «بلده» مازندران شناسایی شد. نمونههای زیادی از دایناسورهای پَردار و دایناسورهای گوشتخوار در مناطق مختلف ایران پیدا شده و این نشان میدهد تنوع آنها در ایران قابل توجه بوده است. فسیلهایی که در ایران پیدا شده کامل نیستند یعنی بخشهایی از باقیمانده بدن دایناسورها هستند که محققان و دیرینهشناسها از روی همان میتوانند نوع و گونه دایناسور را تعیین کنند. تقریبا در همه جای ایران آثاری از دایناسورها یافت میشود اما بهطور ویژه مناطق کرمان، طبس و البرز بهترین نقاط برای پیدا کردن آثار بهجامانده از آنهاست. بیشتر دایناسورهای ایران مربوط به ۲۰۰ تا ۱۴۰ میلیون سال قبل هستند. گرچه آنها حدود ۶۵میلیون سال پیش منقرض شدند اما همچنان انسانها درحال تحقیق و کنکاش درباره محل زندگی، انواع و علت انقراضشان هستند.
مریم ملی،خراسان