یاران امام زمان(عج)چه ویژگی هایی دارند؟

یاران امام زمان(عج)چه ویژگی هایی دارند؟

همینک در مجله آنلاین فارسی ها با مطلب”یاران امام زمان(عج)چه ویژگی هایی دارند؟” در خدمت شما کاربران گرامی هستیم .

یاران حضرت مهدی (علیه السلام)

یاران امام زمان (علیه السلام) چند دسته اند. دسته ای از آنان، یاران خاص وستاد فرماندهی آن حضرت هستند که تعدادشان ۳۱۳ نفر است وهمانا هستند که قرآن کریم در آیهء ۸ سورهء هود از آنان به عنوان «امت معدوده» یاد می کند.
هرگاه زمان ظهور برسد، خداوند این افراد را در اندک زمانی در مکّه ظاهر می کند وبدون حضور اینان قیام مهدی (علیه السلام) شروع نمی شود.
دسته دوم از یاران حضرت که پس از جمع آمدن پرچمداران وستاد فرماندهی به یاری ایشان می آیند طبق روایات ۱۰ یا ۱۲ هزار نفرند. وقتی این حلقه کاما شد، حرکت وقیام، آغاز می شود.
حلقهء سوم از یاران، مؤمنانی هستند که پس از شروع قیام به آنان می پیوندند ولحظه به لحظه بر تعداد آنان افزوده می شود.

یاران امام زمان(عج)

ویژگیهای ظاهری و نفسانی یاران حضرت

امام باقر (علیه السلام) می فرماید:
یاران قائم همه جوان اند وپیرمرد در میان آنان نیست مگر مانند سرمه در چشم ونمک در غذا، وکم ترین چیز در غذا نان است.

 امام باقر(ع ) می فرماید:

سیصد و اندی نفر، به تعداد اهل بدر (۳۱۳ نفر) در میان رکن و مقام با قائم (ع ) بیعت می کـنـنـد که نجبای مصر، ابدال شام و اخیار از اهل عراق در میان آنهاست .

در روایـتـی دیـگر آمده که : پنجاه نفرشان اهل کوفه اند و بقیه از اطراف و اکناف جهان ، که همدیگر را نمی شناسند و بدون وعده قبلی گرد آمده اند.

امام علی (ع ) می فرماید:

گـروهـی از مردان الهی دور او گرد می آیند، دعوتش را بر پای می دارند و یاری اش می کـنـنـد. آنـهـا وزیـران او هستند که سنگینی مسائل کشوری را بر عهده می گیرند و او را در مـسـئولیت بزرگی که خداوند به عهده اش گذاشته ، یاری می کنند.

امام صادق(ع) در باره یاران مهدی (عج) می‌فرمایند:

« یاران امام زمان کسانی هستند که دل‌های آنان همچون پاره آهن سخت و محکم است و تردیدی در ایمان الهی آن‌ها ایجاد نمی‌گردد. دلشان قوی‌ تر ازسنگ است و اگر به کوه حمله‌ور گردند آن را از جای برکنند.»

امیرمؤمنان در وصف آنها می‌فرماید: گروهی با کافران به نبرد می‌پردازند که در نظر مستکبران خوار و زبون هستند، در آسمان معروف و در زمین ناشناخته اند.

ویژگی یاران امام زمان(عج) از زبان امام علی(ع)

امام صادق(ع) در روایتی فرمود: امیرمؤمنان(ع) گفت:

همیشه مردم [در دینشان] نقصان و کمبود پیدا مى‌کنند تا [زمانى که دیگر] الله گفته نمى‌شود. هنگامى که چنین شد یعسوب دین استقرار یابد. پس خداوند گروهى را از گوشه و کنار دنیا برمى‌انگیزد که همانند قطعه ابرهاى پاییزِ پراکنده مى‌آیند. به خدا سوگند! من آنها را مى‌شناسم و نام‌هایشان را و قبیله و اسم رهبرشان و محل استقرار مرکب‌هایشان را مى‌دانم.

آنها گروهى‌اند که خداوند هر طور بخواهد گردآورى مى‌کند و از هر قبیله‌اى یک یا دو مرد، تا نُه مرد را جمع مى‌کند. پس ٣١٣ مرد به تعداد اهل بدر از اطراف دنیا جمع مى‌شوند. این همان سخن خداوند است که فرمود: «أَیْنَ ما تَکُونُوا یَأْتِ بِکُمُ اللَّهُ جَمِیعاً إِنَّ اللَّهَ عَلى‏ کُلِّ شَیْ‏ءٍ قَدِیرٌ؛ هر کجا باشید، خداوند همگى شما را مى‌آورد، خدا بر همه چیز تواناست». حتى اگر مردى پاهایش را به شکمش بسته باشد، هنوز آن را باز نکرده، خداوند او را هم به سرعت به قیام حضرت مى‌رساند.

خلاصه مطلب اینکه،یـاران خـاص مـهدی (ع ) در همه عرصه ها الگو و نمونه اند. آنجا که به عنوان فرمانده لشکر مهدی (ع ) انجام وظیفه می کنند از تمام ویژگیهای لازم در یک فرمانده لشکر اسلام برخوردارند و در قلوب مؤ منان عالم جای دارند. هنگامی که به عنوان سربازی فداکار و شجاع در رکاب امام زمانشان هستند، چون پروانه ای بر محور شمع وجود رهبر و مقتدایشان می گردند، دلداده اویند، در برابر او تسلیم محض هستند و ولایتمداری را در عقیده و اخلاق و عـمـل عـیـنیت می بخشند.

Rate this post
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.