چند مدل غذای خوشمزه کرمان

چند مدل غذای خوشمزه کرمان

همینک در مجله آنلاین فارسی ها با مطلب”چند مدل غذای خوشمزه کرمان” در خدمت شما کاربران گرامی هستیم .

خورش بز قورمه

یکی از معروف‌ترین غذاهای سنتی استان کرمان خورش بز قورمه و از نخستین گزینه‌ها برای مسافران این شهر جهت تجربه طعم‌های کرمانی است. مردم کرمان برای طبخ خورش معروف خود، گوشت ماهیچه را همراه با پیاز، سیر و ادویه می‌پزند و سپس به آن نخود کوبیده شده و کشک اضافه می‌کنند. البته کرمانی‌ها اگر بخواهند بز قورمه را به شکل اصیل و سنتی خود طبخ کنند، به جای گوشت گوسفند باید از گوشت بزغاله استفاده کنند.

علت انتخاب چنین اسمی برای این غذا نیز همین است، بز قورمه به معنای قورمه گوشت بزغاله است. کرمانی‌ها عقیده دارند گوشت بزغاله که لطیف‌تر از گوشت گوسفند است طعمی ویژه به این غذا می‌دهد. اما از آنجایی که امروزه مصرف گوشت بز کمتر مرسوم است، به جای آن از گوشت گوسفند استفاده می‌شود. زمانی که گوشت به همراه کشک و نخود پخته شد بز قورمه معروف کرمانی آماده است و به همراه برنج یا نان سرو می‌شود.

اماچو؛ آش خوشمزه کرمانی

آماچ نوعی آش است که با آرد گندم، سبزی، عدس، گیاهان دارویی و سرکه یا قره قروت «تلف» تهیه می شود و در کرمان به نام اماچو و شولی شناخته می شود. از انواع دیگر آماچ می توان به آماچو فسرو، آماچو برگ کلم، آماچو برگ گوجه، آماچو ترشک، آماچون مکو، آماچو پیچو و آماچو هریشو اشاره کرد.

کشک کله جوش

این غذا حاوی پروتئین و کلسیم زیادی است و برای بیماران دیابتی و بیماران مبتلا به پوکی استخوان مفید خواهد بود. تز جمله مواد به کار رفته در کله جوش نیز می توان به کشک، سیر، گردو، آرد، دنبه سرخ شده، آب، نعنا و ترخون و ادویه اشاره کرد.

نحوه طبخ این غذا بدین شکل است که ابتدا باید آرد را در روغن دنبه یا روغن کنجد تفت دهید تا طلایی شود و سپس دنبه سرخ شده ، نمک و زردچوبه به آن اضافه کرده و تفت دهید و بعد آب را اضافه کنید و اجازه دهید جوش بیاید بعد از این مرحله باید گردو و کشک را اضافه کرده و از روی شعله بردارید و روی آن را با سیر داغ، نعنا و ترخون تزئین کنید.

غذای سنتی

آش گندم شیر

مردم کرمان برای تهیه گندم شیر به روش سنتی خود، گندم را با استفاده از آسیاب به صورت بلغور درمی‌آورند و پس از جداسازی آرد، گندم کوبیده شده را همراه با شیر، سیاه‌دانه، زنجبیل، فلفل، زردچوبه، زیره و نمک می‌پزند و با قرار دادن آن روی پارچه آن را خشک می‌کنند. ماده آماده شده همان گندم شیر است که ماده‌ای مقوی در نظر گرفته می‌شود و در تهیه انواع مختلف آش‌های کرمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. معروف‌ترین این آش‌ها، آش گندم شیر است که برای تهیه آن گوشت و نخود همراه باهم پخته می‌شوند و سپس به آن گندم شیر اضافه می‌شود.

رشته آش و کشک نیز از دیگر موادی هستند که به این ترکیب کامل و مقوی اضافه می‌شوند و آن را تبدیل به یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای سنتی استان کرمان می‌کنند. از آنجایی که گندم شیر در جایی غیر از کرمان به راحتی در دسترس نیست، بهتر است در سفر به این استان تجربه چشیدن طعم آش گندم شیر را از دست ندهید.

پرچو، پیتو و پتری

پرچو غذایی متشکل از ارزن، نخود، عدس، چغندر و سرکه است که در روستاها مصرف می شود. پیتو هم به آب پاچه گوسفندی گفته می شود که برای سینه درد خوب است. پتری نیز نوعی نان شبیه نان لواش است، اما به جای آن که در تنور پخته شود، آن را به پشت تابه می اندازند و می پزند.

زیره پلو

شاید طعم زیره مورد علاقه خیلی از افراد نباشد اما قطعاً زیره پلو غذایی است که ارزش یکبار امتحان کردن را دارد. مواد لازم برای تهیه این غذای محلی کرمان بسیار ساده و در دسترس همگان است. برای تهیه این غذا به برنج، زیره سیاه و روغن و نمک نیازمندیم.

اما تهیه این غذا نیز بسیار ساده است. مثل طبخ هر پلویی پس از جوش آمدن آب، برنج شسته شده را در ظرف ریخته و مقدار کمی روغن اضافه می کنید. بعد از آبکش کردن برنج، زیره شسته شده و برنج را به طور لایه لایه در ظرف ریخته و اجازه دهید تا دم بکشد. همچنین شما می توانید زیره پلو را همراه با خاگینه یا مرغ و گوت مصرف کنید.

منبع:پارسینه،نابرو،تاب مسافرت

Rate this post
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.