در مورد درمان سرطان سینه بیشتر بدانید

در مورد درمان سرطان سینه بیشتر بدانید (پزشکی)

این سؤالی است که بسیاری از بیماران و همراهان انها از پزشک میپرسند چون در باور عمومی سرطانها علاج ناپذیر و کشنده هستند اما خوشبختانه باید گفت که این سرطان در حال حاضر یک بیماری قابل درمان تلقی میشود و بسیاری از بیماران مخصوصاً آنها که در مراحل اولیه بیماری به پزشک مراجعه میکنند و درمان صحیح برایشان انجام میشود ، به طور کامل بهبود یافته و به زندگی طبیعی باز میگردند.

درمانهای اصلی سرطان پستان کدام هستند؟

برای درمان سرطان سینه از چند روش استفاده میشود كه عبارتند از:

جراحی :

اولین و مهمترین اقدام در درمان این بیماری خارج كردن توده با عمل جراحی است .اگر بیمار در مراحل اولیه كه توده كوچك است مراجعه كند این شانس وجود دارد كه بدون برداشتن كامل سینه و فقط با برداشتن توده و حاشیه‌ای از نسج سالم اطراف توده، عمل را انجام داد اما اگر مراجعه به تعوبق بیفتد به دلیل گسترش تومور در تمام سینه برداشتن كامل آن ضروری است .در افرادی كه سینه برداشته میشود میتوان از نسج شكم یا عضلات پشت یا از پروتز برای بازسازی سینه استفاده كرد و نتایج معمولا رضایت بخش هستند.

شیمی درمانی در چه مواردی انجام میشو د و زمان انجام آن چه موقع است؟

یکی از درمانهای مهم در سرطان سینه شیمی درمانی است که برای پاک کردن سلولهای سرطانی از کل بدن مخصوصاً انهائی که در خون پخش شده اند انجام میشود و از عود بیماری جلوگیری میکند.

بر خلاف تصور عموم انجام شیمی درمانی نشانه پیشرفته بودن بیماری نیست و برای بسیاری از بیماران و برای کاهش احتمال عود در آینده  استفاده میشود. شیمی درمانی در بیشتر موارد پس از عمل جراحی سرطان سینه انجام میشود اما گاهی از موارد وقتی تومور آنقدر بزرگ شده که انجام عمل جراحی با مشکل مواجه باشد،ابتدا با انجام شیمی درمانی تومور را محدود کرده و سپس عمل جراحی را انجام میدهیم  تا نتیجه بهتری حاصل شود.

در سالهای اخیر از این روش برای حفظ سینه در تومور های بزرگ نیز استفاده کرده اند به این صورت که اگر توده بزرگ باشد و بیمار تقاضای حفظ کردن سینه اش را داشته باشد ، ابتدا با ۳ تا ۴ جلسه شیمی درمانی اندازه توده سرطانی را کاهش داده و سپس به عمل جراحی اقدام میکنیم و فقط توده باقیمانده و حاشیه کوچکی از دور آنرا برداشته و بقیه سینه را نگه میداریم.

از رادیو تراپی یا به اصطلاح برق گذاشتن چه مواقعی استفاده میشود ؟

در بیماران مبتلا به سرطان سینه اگر سینه به طور کامل برداشته شده باشد،هنگامی از رادیو تراپی استفاده میشود که تومور آنها در هنگام عمل جراحی بزرگ باشد یا غدد لنفاوی زیر بغل درگیر شده باشند . اما زمانی که ما بیمارمان را با روش حفظ سینه درمان کرده ایم ، حتماً بقیه سینه ای را که حفظ کرده ایم  اشعه درمانی میکنیم زیرا ممکن است  سلولهائی در بافت سالم سینه باشند که استعداد تبدیل شدن به سرطان در آینده را داشته باشند که با رادیو تراپی یا برق گذاشتن این سلولها را ازبین برده و از عود جلوگیری می کنیم. زمان انجام رادیو تراپی معمولاً بعد از عمل جراحی و شیمی درمانی است اما گاهی در مراحل پیشرفته برای کنترل تومور ، قبل از عمل جراحی از رادیو تراپی استفاده میشود.

در مورد درمان سرطان سینه بیشتر بدانید

ایا دارو های خوراکی هم جائی در درمان سرطان سینه دارند؟

بله، پس از اتمام درمانهائی که توضیح داده شد برای تعدادی از بیماران با توجه به جواب پاتولوژی درمان خوراکی نیز شروع میشو د که باعث افزایش موفقیت در کنترل بیماری میشود . در برخی موارد نیز که بیماری در مراحل کاملاً اولیه و غیر مهاجم تشخیص داده شده ، پس از عمل جراحی  نیازی به شیمی درمانی نخواهد بود و برای تکمیل درمان از داروی خوراکی استفاده میشود .این داروها انواع مختلف داشته و بر اساس سن بیمار و نوع و درجه تومور توسط پزشک متخصص تجویز میشوند.

آیا درمانهای دیگری مانند گیاه درمانی یا طب جایگزین در درمان این بیماری نقش دارند؟

درمانهای داروئی که در مورد آنها توضیح داده شد داروهائی هستند که با تحقیقات وسیع مؤثر بودن انها به اثبات رسیده است. باید توجه داشت که بسیاری از این دارو ها خود منشأ گیاهی دارند اما در کارخانجات بزرگ و مجهز فر اوری شده و به صورت داروئی مؤثر برای درمان بیماری در امده اند.

متأسفانه در حال حاضر ادعاهای زیادی از افراد غیر مسئول در رابطه با درمانهای گیاهی و طب جایگزین شنیده میشود که اکثریت قریب به اتفاق آنها ادعائی بیش نبوده و هیچ گونه بررسی علمی برای اثبات ان انجام نشده و بیمارانی که از این داروها استفاده کرده اند دچار آسیبهای جدی و جبران ناپذیری شده اند. لذا به بیماران عزیز توصیه میشود که دارو ها را فقط با تجویز پزشک جراح و متخصص انکولوژی (شیمی درمانی) مصرف کنند تا صدمه ای به انها وارد نشود.

 

/پایان مقاله در مورد درمان سرطان سینه بیشتر بدانید/

منبع:سیمرغ

Rate this post
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.