مراقبه یا مدیتیشن چیست؟

مراقبه یا مدیتیشن چیست؟

همینک در مجله آنلاین فارسی ها با مطلب”مراقبه یا مدیتیشن چیست؟” در خدمت شما کاربران گرامی هستیم .

آیا احساس استرس می کنید؟ مراقبه کنید شما را آرام خواهد کرد. آیا شما عصبی هستید؟ مراقبه کنید باعث آرامش اعصاب شما خواهد شد.

آیا احساس بی قراری می کنید؟ مراقبه کنید انرژی ،شما را به سمت مثبت هدایت می کند! وای! به نظر می رسد مدیتیشن یک راه حل جهانی برای رایج ترین مشکلات زندگی است ، نه؟ بله ، واقعاً همینطور است! فواید مراقبه بسیار است.

شما می گویید وقت ندارم به کلاس بروم؟ یا شاید مسیر کلاس برای شما خیلی دور باشد. جای نگرانی نیست ، در اینجا ، تنها کاری که شما باید انجام دهید این است که یک مکان آرام در خانه یا محل کار خود پیدا کنید که فقط ۲۰ دقیقه بدون مزاحمت در آن بنشینید. در صورت امکان روی تشک یوگا بنشینید. در غیر این صورت ، فقط چشمان خود را ببندید و شروع به انجام مراقبه و مدیتیشن کنید.

شما به جهانی آرام  در درون خود منتقل خواهید شد. و هزینه آن چقدر است؟ این قیمت ۲۰ دقیقه از وقت شماست. بله ، درست خواندید! کاملا رایگان است! بنابراین ، منتظر نمانید! از همین امروز شروع به مراقبه کنید تا آرامش و رضایت تان از زندگی چند برابر شود.

۸ نکته کلیدی برای شروع مراقبه و مدیتیشن:

می خواهید بدانید که چگونه مراقبه کنید؟

بله ، طبیعی است که به دنبال تجربیات عمیق در مراقبه باشید ، به ویژه هنگامی که تازه مدیتیشن را شروع کرده اید. آیا می دانید فقط با اطمینان از چند نکته ساده قبل از شروع مراقبه ، می توانید تجربه عمیق تری در مراقبه داشته باشید؟ سوالات معمول مبتدیان “نحوه مدیتیشن” و “چگونه مدیتیشن در خانه” است و پاسخ در پیروی از ۸ تکنیک ساده قبل از مراقبه نهفته است.

۱-یک زمان مناسب را انتخاب کنید.

مراقبه اساساً یک آرامش است ، بنابراین باید کاملاً با راحتی خود انجام شود. زمانی را انتخاب کنید که بدانید احتمالاً مزاحمتی برای شما ایجاد نمی شود و آزادی آرامش و لذت را دارید. ساعت های طلوع و غروب خورشید نیز برای مراقبه ایده آل است. این ساعات زمانی است که در خانه نیز آرامش برقرار است و به شما کمک می کند تا راحت مراقبه کنید.

۲-مکانی آرام انتخاب کنید.

درست مانند یک ساعت مناسب ، محیطی آرام و آرام را انتخاب کنید که احتمالاً مزاحم در آن نباشد. چنین مکانی می تواند مراقبت را برای یک مبتدی لذت بخش و آرامش بخش تر کند.

۳-در حالت راحت بنشینید.

وضعیت شما نیز تفاوت ایجاد می کند. آرام باشید ، راحت و راحت بنشینید و تا آنجا که ممکن است ثابت باشید. صاف بنشینید و ستون فقرات را به حالت ایستاده قرار دهید ، شانه ها و گردن خود را آرام نگه دارید و در تمام مراحل چشمان شما بسته باشد.

به خاطر داشته باشید: این یک افسانه است که فرد برای مراقبه باید در پدماسانا (موقعیت نیلوفر آبی) بنشیند.

۴-معده نسبتاً خالی داشته باشید.

چه در خانه و چه در محل کار ، توصیه می شود با معده نسبتاً خالی مراقبه کنید. مدیتیشن قبل از غذا ساده است – ممکن است هنگام مدیتیشن بعد از غذا چرت بزنید.

وقتی گرسنه هستید ، فکر گرسنگی ممکن است شما را از مراقبه باز دارد. در واقع ، ذهن شما ممکن است حتی در تمام مدت به فکر غذا باشد! توصیه می شود دو ساعت بعد از غذا مدیتیشن کنید.

به خاطر داشته باشید: هنگام گرسنگی زیاد خود را مجبور به مراقبه نکنید.

۵-با  گرم کردن شروع کنید.

چند تمرین برای گرم کردن یا یوگای سوکشما (تمرینات ظریف یوگا) قبل از شروع مدیتیشن به بهبود گردش خون کمک می کند ، سکون و بی قراری را از بین می برد و بدن را سبک تر می کند. این یک مرحله مهم در “نحوه مدیتیشن” است زیرا شما را قادر می سازد برای مدت طولانی تری ثابت بنشینید.

۶-چند نفس عمیق بکش.

این نکته مهم دیگر برای مراقبه آسان است. نفس های عمیق و حتی نادی شدان پرانایاما قبل از مراقبه همیشه فکر خوبی است. به ثابت بودن ریتم نفس کمک می کند و ذهن را به حالت مراقبه ای آرام می رساند.

۷-لبخند ملایمی را بر لب داشته باشید.

این غیرقابل قبول و غیرقابل بحث است! لبخند ملایم شما را آرام ، آرام و آرام نگه می دارد و تجربه مدیتیشن را افزایش می دهد. امتحان کنید ، می گوییم.

۸-چشمان خود را به آرامی و به آرامی باز کنید.

همانطور که به پایان مراقبه نزدیک می شوید ، عجله نکنید که بلافاصله چشم خود را باز کنید یا بدن را حرکت دهید. چشمان خود را به تدریج باز کنید و وقت بگذارید تا از خود و پیرامون خود آگاه شوید. سپس بدن خود را به آرامی حرکت دهید و در آنجا آماده بقیه روزتان باشید!

اینها نکاتی است که برای افرادی که تازه میخواهند مراقبه یا مدیتیشن را انجام دهند بسیار کاربردی است.پس ،شروع کن.

مراقبه یا مدیتیشن چیست؟
مراقبه یا مدیتیشن چیست؟

قدرت مراقبه:

در مراقبه ، بهبودی می تواند اتفاق بیفتد. وقتی ذهن آرام ، هوشیار و کاملاً راضی باشد ، مانند یک پرتوی لیزر است – بسیار قدرتمند است و می تواند بهبود یابد.

فواید مراقبه چیست؟

۱- مدیتیشن پرانا (انرژی زندگی) را افزایش می دهد.

پرانا (انرژی زندگی) اساس سلامتی و سلامتی بدن و ذهن است. شما می توانید از طریق مدیتیشن پرانا کسب کنید. هنگامی که بدن شما با پرانا بیشتر زنده است ، احساس هوشیاری ، انرژی و لذت بردن از زندگی می کنید. عدم وجود پرانا منجر به بی حالی ، افسردگی و سطح اشتیاق پایین می شود.

۲- مراقبه بیماری را التیام می بخشد.

با مدیتیشن ذهن را بهبود ببخشید.
مراقبه از ورود فشارهای عصبی به سیستم بدن جلوگیری می کند.
استرس جمع شده را آزاد می کند.
این به بهبود سلامتی ، ضریب شادی و افزایش روحیه مثبت کمک می کند.
تمرین مدیتیشن باعث آرامش شما می شود.
مراقبه مانند سرویس دهی به مجموعه بدن و ذهن است.
گفته می شود ریشه یک بیماری در ذهن است. بنابراین ، با توجه به ذهن ، پاک کردن آن از هر گونه اختلال ، بهبودی سرعت می گیرد.

بیماری ها می توانند از طریق:

نقض قانون طبیعی: به عنوان مثال ، پرخوری
طبیعت تحمیل شده: به عنوان مثال ، سرماخوردگی یا همه گیری ویروس و یا تقدیر انسانها رخ دهد.

طبیعت خود درمانی برای این بیماری ها فراهم می کند. سلامتی و بیماری بخشی از طبیعت جسمی است. تمرین مدیتیشن به شما کمک می کند تا استرس ، نگرانی و اضطراب را کنار بگذارید. این امر منجر به ایجاد یک حالت ذهنی مثبت می شود که به نوبه خود بر بدن فیزیکی ، مغز و سیستم عصبی تأثیر مثبت می گذارد. در نتیجه ، بیماری کاهش می یابد.

یکی از درک های مخفی بیماری این است که وقتی نگران بیماری هستید ، قدرت بیشتری به آن می دهید. باید به یاد داشته باشید که شما ترکیبی از سلامتی و بیماری هستید. وقتی این را می دانید و ذهنیت مثبتی دارید ، بیماری ها به تدریج از بین می روند.

۳٫ مراقبه مشکلات عاطفی را پاک می کند.

ممکن است شما به دلیل مشکلات عاطفی که برایتان رخ داده است دچار افسردگی شوید! در این هنگام حرف های زیادی را از اطرافیانتان میشنوید.کلماتی که از اطرافیان می شنوید بر وضعیت روحی شما تأثیر می گذارد. آنها یا به شما آرامش و لذت می بخشند و یا احساسات منفی مانند حسادت ، عصبانیت ، ناامیدی یا غم ایجاد می کنند.

شما متأثر هستید زیرا ذهنتان تمرکز اش را با شنبدن این کلمات از دست میدهد. مدیتیشن کلید پاک کردن مسائل عاطفی است. با “تغییر شکل دادن احساسات” ، حالت استراحت عمیق و شفافیت ذهنی را تجربه کنید.

۴-مراقبه کمک میکند از درون شکوفا شوید.

مراقبه می تواند تحول معنوی ایجاد کند. همانطور که درباره زندگی بیشتر می آموزید ، رمز و راز کل آفرینش آشکار می شود. سپس سوالاتی که در ذهن بوجود می آیند این هستند – معنای زندگی چیست ، هدف آن چیست ، این جهان چیست ، عشق چیست ، دانش چیست؟

همین که این سوالات در شما ایجاد شد ، بدانید که خوش شانس هستید. این سوالات باید درک شود ، شما نمی توانید پاسخ آن را در کتاب ها پیدا کنید. شما باید از طریق آنها زندگی کنید و شاهد تحول باشید. وقتی از درون دگرگون شوید ، نشانه یک سلامتی کامل است.

* آیا می خواهید احساس آرامشی را تجربه کنید که برای شما باقی بماند؟ آیا به دنبال راه هایی برای کنترل خشم ، ناامیدی و ایجاد انعطاف پذیری هستید؟ یک سرمایه ارزشمند به خود هدیه دهید: انجام مراقبه و مدیتیشن

۵- دنیا را شفا دهید.

مراقبه باعث پاکسازی محیط می شود. مراقبه ، تجاوز و خشونت را  به مهرورزی ، عشق و مراقبت تبدیل کرده است. وقتی وارد مکانی می شوید که شخصی عصبانی است ، انرژی آن مکان خوشایند نیست. به همین ترتیب ، وقتی فعالیت هماهنگ یا شادی وجود دارد ، آن مکان حال و هوای دیگری دارد. این اتفاق می افتد زیرا احساسات در همه جای بدن فرد وجود دارند.

این در کل محیط است زیرا ذهن ظریف تر از پنج عنصر (زمین ، آب ، آتش ، هوا ، اتر) است. اگر در جایی آتش سوزی وجود داشته باشد ، گرما فقط در آتش نیست بلکه در سراسر محل نیز تابش می کند. به همین ترتیب ، اگر شما ناراضی یا افسرده هستید ، تنها شما نیستید که آن را احساس می کنید ، بلکه آن را در محیط اطراف خود نیز گسترش می دهید.

۶-چاکراها را بهبود می بخشد.

چاکراها نقاط انرژی در بدن ظریف ما هستند که در همتایان فیزیکی بدن مانند رگها ، اعصاب و عروق قرار دارند. هفت چاکرای وجود دارد و هرکدام نشاط و تأثیر خاص خود را بر جنبه های مختلف بهزیستی عاطفی دارند. مراقبه وضعیت این چاکراها را بهبود میبخشد و آنها تقویت میکند.

در شرایط جهانی کنونی درگیری ها و بیماری ها ، مهم است که هر روز مدتی کوتاه مدیتیشن کنید. از طریق مراقبه می توانید ارتعاشات منفی در محیط را باطل کنید و در نتیجه یک محیط هماهنگ تر ایجاد کنید.

مراقبه چگونه به داشتن خواب خوب کمک میکند؟

پس از پاسخ به اینکه مراقبه و مدیتیشن چیست حالا میخواهیم ببینیم مراقبه برای خواب چگونه انجام میشود و چه فوایدی دارد؟
خوب ، یک راز ساده برای یک خواب آرام وجود دارد. تمرین مدیتیشن را در زندگی خود بگنجانید و تحولات را ببینید!

اما قبل از این بهتر است که علت کم خوابی را شناسایی کنید. این می تواند هر چیزی باشد ، از استرس ناشی از کار زیاد ، بیماری ، رژیم غذایی ، عادت های بد خواب ، پریشانی عاطفی ، یا حساسیت به صدا.

در صورت استرس یا خستگی ، مراقبه باعث می شود بدن و ذهن ساکت شوند و باعث کاهش اثر استرس و استراحت عمیق به ذهن و بدن می شوند.

پاسخ سالم به استرس معمولاً خودتنظیمی است ، اما وقتی دائماً با استرس زندگی کنیم ، هورمون های استرس – آدرنالین و کورتیزول – با فرایندهای روحی و جسمی ما خراب می شوند ، بنابراین خواب ما را مختل می کنند. مراقبه منظم این هورمون های استرس را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد و اثر آن تا ساعت ها حفظ می شود.

اگر شناسایی مشکل به دلیل مشغله بیش از حد ذهن شما دشوار است ، مدیتیشن می تواند به کند شدن ذهن کمک کرده و مشکلات اساسی را به نمایش بگذارد. هرچه بیشتر مراقبه را بررسی کنیم ، بیشتر آشکار می شود که این عمل چیزی فراتر از ابزاری برای جلوگیری از شبهای بی خواب است ، زیرا مراقبه و خواب ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند.

مراقبه یا مدیتیشن چیست؟
مراقبه یا مدیتیشن چیست؟

۱- عادتهای خواب شما چیست؟

آیا شما یک برنامه خواب منظم دارید؟ آیا شما در طول روز می خوابید؟ کیفیت خواب شما چگونه است؟ مدت زمان خواب شما چقدر است؟
هر شب خوابیدن در یک ساعت و بیدار شدن از خواب در صبح در یک ساعت به شما کمک می کند تا با چرخه خواب / بیداری طبیعی بدن خود هماهنگ شوید. بیشتر افراد نیاز به خوابیدن حدود ۶-۸ ساعت دارند. بنابراین ، ساعت بدن خود را با یک ساعت خواب منظم تنظیم کنید و سعی کنید زمان بیداری منظم را نیز حفظ کنید. خوابیدن در روز می تواند بی خوابی را بدتر کند ، بنابراین سعی کنید از آن اجتناب کنید. اما اگر لازم است ، آن را مختصر نگه دارید.(چرت کوتاه بزنید)

آیا می دانید فقط ۲۰ دقیقه مدیتیشن به اندازه چندین ساعت خواب می تواند به شما استراحت عمیق بدهد؟

خوب ، خودتان مرتباً آن را امتحان کنید و تفاوت را احساس کنید. نه تنها بعد از آن ۲۰ دقیقه نشستن با چشمان بسته احساس شادابی می کنید ، بلکه بهبود کیفیت خواب شبانه را نیز احساس خواهید کرد.

۲- آیا بیش از حد کار می کنید؟

آیا به اندازه کافی ورزش می کنید؟ مشکل خستگی جسمی است یا ذهنی؟ آیا مشکل احساسی است؟ آیا شما قادر به استراحت هستید ؟
دلایل از دست رفتن خواب هرچه باشد ، مراقبه و آرامش کلیدهای ایجاد تعادل در انرژی شما هستند. اندکی وقت صرف مدیتیشن نه تنها خواب از دست رفته را جبران می کند بلکه انرژی شما را نیز حفظ می کند. “زمان بیدار” شما آرام تر است و کیفیت “زمان خواب” شما نیز بهبود می یابد.

برای ایجاد تغییر قابل توجه در سبک زندگی خود ، مراقبه بهتر است به طور منظم انجام شود. در حالت ایده آل ، صبح اول بعد از استحمام سعی کنید با معده خالی مراقبه کنید. قبل از ناهار و قبل از شام نیز مدیتیشن کنید.

 ۳-آیا این میان وعده در اواخر شب بر خواب شما تأثیر می گذارد؟

آیا می توانید زمان غذا خوردن خود را مدیریت کنید تا دیر وقت مجبور به غذا خوردن نشوید؟ چه نوع غذایی مصرف می کنید؟
ممکن است مجبور شوید زمان وعده های غذایی ، به ویژه وعده های عصرانه خود را تنظیم کنید. سیستم گوارش همچنین دارای ریتم طبیعی است که در عصر کاهش می یابد. دیر غذا خوردن سیستم گوارشی را تحت فشار قرار داده و بدن را در زمانی که می خواهد استراحت کند ، دچار فشار بیش از حد می کند.

از تحریک غذا و نوشیدنی خودداری کنید. عصرانه غذای سبک و راحت قابل هضم مصرف کنید. شیر ، کره ، میوه ها ، سبزیجات و غلات نرم و لطیف  خواب آور نیستند.

مراقبه برای خواب: از کجا شروع کنیم؟

فنون مراقبه را بهتر می توان از یک معلم باتجربه آموخت. با این حال ، روش های خواب طبیعی نیز برای تمرین خود وجود دارد.

شماره ۱ آگاهی از نفس:

یک راه خوب برای شروع با آگاهی از نفس ساده است. وقت بگذارید تا جریان نفس خود را به آرامی مشاهده کنید. هنگام نشستن یا دراز کشیدن ، نفس ورودی و خروجی را با دقت مشاهده کنید. نفس خود را هنگام ورود به بدن و هنگام خروج دنبال کنید ، به تدریج استنشاق و بازدم را در یک ریتم راحت گسترش دهید. تأثیر را در ذهن و احساسات خود مشاهده کنید. بیاموزید که رها شوید و در فضایی که با نفس ایجاد می کنید باشید.

نفس در تمام سیستم های بدن تأثیر قدرتمندی دارد. یادگیری آگاهی از سیستم های مختلف بدن و همچنین ذهن و عواطف و ایجاد تعادل در همه سیستم های درونی ، اساس مدیریت استرس است. استفاده از تنفس برای شل کردن ذهن ، تجمع تنش را آزاد کرده و روند فکر را کند می کند ، و باعث ایجاد آرامش و هماهنگی می شود و باعث خواب می شود.

شماره ۲ مراقبه های هدایت شده:

 مهم نیست که چه موضوعی علاقه شما را جلب می کند ، مراقبه های هدایت شده می توانند افق دید شما را گسترش دهند و سیستم عصبی شما را تسکین دهند. آنها می توانند به صورت روزانه یا به عنوان یک اقدام اضطراری در صورت استرس زیاد انجام شوند. آیا دوست دارید اکنون مراقبه کنید؟به چیزهایی که دوست دارید در زندگی تان رخ دهد فکر کنید و تمرکز کنیدوالبته که در کنار این باید اول به خداوند توکل داشته باشید و دوم تلاش خوبی هم برای رسیدن به آن انجام دهید.

شماره ۳ خواب یوگیک:

یوگا نیدرا (خواب یوگیک) می تواند به رفع فاصله بین ذهن بیدار و خواب کمک کند. این یک روند ساده است که در آن شما به آرامی توجه خود را به قسمتهای مختلف بدن ، یکی یکی متوجه می کنید و از آنچه اتفاق می افتد آگاه می شوید. با آرامش سیستماتیک بدن با استفاده از تنفس به روشی ملایم و خاص ، می توان کل سیستم را به حالت آرامش رساند. این حالت بسیار مغذی ، آرامبخش است و می تواند به عنوان مرحله ای برای خوابیدن مورد استفاده قرار گیرد.

شماره ۴ مراقبه مانترا:

مدیتیشن مانترا یکی دیگر از راه های موثر برای داشتن یک خواب آرام است. با استفاده از مانترا ، بدون دردسر می توانید به مدیتیشن بپردازید.مانترا به معنای تکرار یک لفظ یا ذکر است که به شما آرامش میدهد .شما میتوانید برای رسیدن به آرامش قبل از خواب یک ذکر قرآنی را با تمرکز و تجه به معنای آن مثلا ۴۰ بار تکرار کنید.

یادتان باشد الفاظ و اذکار دارای انرژی مختلفی هستند .و پر قدرت ترین آنها ذکر شریف ((الله)) است.

اگر دوست داشتید میتوانید نظرات و تجربیات خود را درباره مراقبه و مدیتیشن با ما در میان بگذارید.

4/5 - (1 امتیاز)
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.