بچه ها به چه مقدار خواب احتیاج دارند؟

بچه ها به چه مقدار خواب احتیاج دارند؟

همینک در مجله آنلاین فارسی ها با مطلب”بچه ها به چه مقدار خواب احتیاج دارند؟ ” در خدمت شما کاربران گرامی هستیم .

چرا خواب کافی برای کودک مهم است؟

همه ما می دانیم که خواب مهم است ، اما ممکن است شما متوجه ندانید که چقدر برای سلامتی و رشد کودک شما مهم است.

وقتی بچه ها به خوبی استراحت نمی کنند ، این می تواند به عنوان رفتار پرخاشگرانه،لجبازی کردن و بی حوصلگی و … ظاهر شود.

در طول خواب شب ، مغز اطلاعات روز را به عنوان خاطره سازماندهی و فهرست می کند.

در یک مطالعه که توسط دانشمندان علوم اعصاب انجام شده است ، در یک پیش دبستانی از بچه ها خواسته شد بازی حافظه انجام دهند ، سپس از آنها خواستند تا کمی چرت بزنند و دوباره این بازی را انجام بدهند.

بچه هایی كه قبل از دور دوم چرت زدند ، تمام اطلاعات را حفظ كردند ، اما گروهی كه  بیدار بودند نتوانستند بازی را به خوبی انجام دهند.

بدون خواب کافی تمرکز شما هم کاهش می یابد.

خواب کافی سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند

در مواقع استرس ، ما تمایل به خواب بیشتر داریم. دلیلش این است که بدن از این زمان برای ترمیم استفاده می کند. بدن ما سیتوکین هایی را آزاد می کند که هنگام خواب با عفونت ها مبارزه می کنند. اگر ما اجازه انجام این تعمیرات شبانه را ندهیم ، بیشتر مستعد ابتلا به بیماری هستیم.

 مطالعه ای نشان داد که تعداد گلبولهای سفید خون برای موشهایی که خواب کافی داشته اند ۲۰ درصد افزایش داشته است. و این فوق العاده است.

خواب کافی به رشد کودک کمک میکند

بخش زیادی از زندگی کودکان صرف خوابیدن است – دقیقاً ۴۰٪ . این خوب است ، زیرا هورمون رشد در درجه اول در طول خواب ترشح می شود.  جالب است که توجه داشته باشید که در مطالعات انجام شده نشان داده شد ، رشد بچه ها در تابستان بیشتر می شوند ، چون لازم نیست برای رفتن به مدرسه زود از خواب بیدار شوند.

در طی خوابیدن خون رسانی به ماهیچه ها افزایش می یابد ،  انرژی ذخیره می شود ، بافت ها رشد می کنند و سیستم های بدن ترمیم می شوند.

نوزادان حدود ۵۰٪ از وقت خود را در خواب  می گذرانند و همین باعث میشود  خیلی سریع رشد می کنند .

چه مقدار خواب برای کودک کافی است؟

نوزاد تا ۲ ماهگی: ۱۸ ساعت خواب
۳–۱۲ ماه: ۱۴ ساعت خواب
۱-۳ سال: ۱۲-۱۴ ساعت خواب
۳-۵ سال: ۱۱-۱۳ ساعت خواب
۵-۱۲ سال: ۱۰-۱۱ ساعت خواب
۱۳-۱۸ سال: ۹ ساعت خواب

بسیار شگفت انگیز است که حتی افراد ۱۸ ساله هم به  ۹ ساعت خواب نیاز دارند ؟! 

نوجوانان به چه میزان خواب نیاز دارند؟

همانطور که در بالا ذکر شد ، نوجوانان در شبانه حدود ۹ ساعت خواب نیاز دارند ، اما ممکن است هنگامی  که آنها مدرسه بروند ،یا کلاسهای  ورزشی و فعالیتهای دیگر ،خوابشان بین ۶تا۷ ساعت بشود.

در یک مطالعه ، دکتر مری کارسکادون دریافت که دانش آموزانی که خواب کافی ندارند و کم میخوابند از نظر ارتکاب رفتارهای منفی مستعدتر هستند.

نوجوانانی که تا نیمه شب بیدار بوده اند ، ۲۴٪ بیشتر از افسردگی رنج می برند و ۲۰٪ بیشتر از نوجوانانی که ساعت خواب منظم و خوبی دارند ، دچار افکار خودکشی میشوند.

البته تغییرات کوچک در ساعت خواب هم می تواند تأثیرات بزرگی بگذارد: مثلا فقط ۱۹ دقیقه خواب نوجوانان بدخواب را زیاد کردند اما عملکرد آنها در طول روز به طرز فابل توجهی بهتر شد.

همه ما می دانیم که کمبود خواب خوب نیست.

در حقیقت ، تقریباً ۷۰۰۰ نفر در ایالات متحده هنگامی در رانندگی تصادف کرده اند که خواب آلود بودند، و این دومین دلیل اصلی تصادفات رانندگی است.

به دست آوردن خواب با کیفیت ، در حالی که همیشه آسان نیست ، اما باید جز اولویت های ما باشد.

بچه ها به چه مقدار خواب احتیاج دارند؟
بچه ها به چه مقدار خواب احتیاج دارند؟

علائمی که نشان از کمبود خواب در کودک و نوجوان دارد:

سریع عصبانی میشوند
دوست دارند تنها باشند
دست و پا چلفتی میشوند
نمیتوانند تمرکز کنند و دچار فراموشی میشوند
 اشتیاق و ذوق ندارند

 در یک مطالعه چینی ، کودکانی که کمتر از ۹ ساعت خواب در شب داشتند بیشتر مستعد آسیب دیدگی هایی بودند که نیاز به مراقبت پزشکی داشتند .

کمبود خواب نیز می تواند به عنوان مشکلی در انجام تکالیف مدرسه به چشم بیاید.البته گاهی اوقات علائم بیش فعالی کودکان با علائم کمبود خواب اشتباه گرفته میشود.

نگران نباشید اگر فقط شبی نیم ساعت به خواب کودک و نوجوانتان اضافه کنید مطمئنا رفتارهای بهتری از آنها خواهید دید.

چگون خواب کودکم را بهبود ببخشم؟

یک شب خوب با یک صبح خوب آغاز می شود. به طور منظم ساعت بیدار کردش صبحگاهی کودک ، زمان غذا خوردن زمان فعالیت و … را تنظیم کنید.

حداقل از ۱ ساعت قبل از خواب شروع کنید تا به فرزندتان کمک کند تا  خواب خوبی داشته باشد. (مثلا برایش کتاب بخوانید،ماساژش دهید و دوش گرفتن ،ورزش سبک انجام دهد کمکش کنید تا قبل خواب با خدا حرف بزند،مراقبه کند از اسانس های خواب آور در اتاقش استفاده کنید و …)

چند نکته برای کمک به خواب بهتر :

۱٫زمان بندی برای خواب بچه ها را درست کنید اگر فرزند شما خیلی دیرتر از آنچه باید ، به رختخواب می رود ، پس هر شب این تایم را ۱۵ دقیقه کم کنید.

۲٫چراغها را کم کنید. ملاتونین ، هورمون اصلی ما که چرخه خواب را تنظیم می کند ، با قرار گرفتن در معرض نور روشن (یا آبی) در شب مختل می شود.

۳٫در ساعتی قبل از خواب به موسیقی آرام و آرامش بخش گوش دهید. البته این در حالی است که کودک شما در حال خواندن ، مسواک زدن دندان ها و غیره می تواند کمی بازی و شیطنت هم بکند.

۴٫قبل از خواب دوش بگیرید. مقداری نمک (بهتر است نمک دریا باشد ) را با اسانس اسطوخودوس یا اسانس بابونه اضافه کنید و در حمام آن را روی پوستتان بمالید و بعد از ۱۵ بشویید منیزیم موجود در نمک و روغن ها به آرامشتان کمک میکند و آن را بیشتر میکند.

۵٫ ده تا یک ربع  قبل خواب پیاده روی کنید.(میتوانید در محیط خانه هم این کار را انجام دهید)

۶٫به یک مراقبه  گوش دهید.

۷٫از وسایل خواب خوب و راحت استفاده کنید مثل بالش خوب پتوی خوب . و…

۸٫در مورد کارهایی که در طول روز انجام داده اید فکر کنید تا مغزتان خسته شود و زودتر به خواب روید.

۹٫استفاده از گوشی و رایانه را قبل از خواب به حداقل برساند چون ممکن است باعث بدخوابی و بی خوابی شما شود.

۱۰٫درست از قبل از خواب از خوردن میان وعده های شیرین خودداری کنید.  پس از صرف شام از سعی کنید، میان وعده های آرام بخش و کلسیم مانند شیر گرم ، ماست و پنیر را انتخاب کنید.

۱۱٫به فرزند خود پاداش دهید تا در رختخواب بماند. هدیه های کوچک برایشان تهیه کنید و با این روش آنها را تشویق کنید تا در رختخواب بمانند.

۱۲٫درب اتاق آنها را قفل نکنید تا آنها را نگه دارید. این می تواند باعث ترس آنها شود .

۱۳٫با آنها درباره فوایدی که خواب کافی برای بدنشان دارد صحبت کنید.مخصوصا پسرها عاشق این هستند که بشنونند چه چیزهایی آنها را قوی میکند.

۱۴٫در روزهای تعطیل اجازه دهید خود آنها ساعت خوابشان را انتخاب کنند .با این روش کودک و نوجوان از برنامه ریزی های شما زده نمیشود.

۱۵٫ زندگی کامل نیست ، و گاهی اوقات علی رغم حتی بهترین تلاش های شما ، برنامه های خواب به خوبی جواب نمیدهد این مواقع بهتر است از یک مشاور کودک کمک بگیرید.

Rate this post
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.