چند نکته درباره دعای جوشن کبیر
همینک در مجله آنلاین فارسی ها با مطلب”چند نکته درباره دعای جوشن کبیر” در خدمت شما کاربران گرامی هستیم .
۱-دعای جوشن یک دعا نیست و دو دعا است که هر دو در مفاتیح نقل شده یکی دعای جوشن کبیر است که حاوی هزار اسم از اسمای الهی است ودر ماه رمضان خوانده می شود و دیگری دعای جوشن صغیر که از موسی بن جعفر علیه السلام نقل شده است.
۲-دعای جوشن کبیر در یکی از غزوات صدر اسلام از جانب جبرئیل برای پیامبر اسلام آورده شده است. این دعا صد بند دارد و هر بند حاوی ده “اسم” از اسمای خداست، بهجز بند ۵۵ که یازده اسم باریتعالی در آن آمده است؛ بنابراین، درمجموع، این دعا حاوی هزار و یک «اسم» خدای متعال است.
۳-امام حسین علیهالسلام فرموده است پدرم امام علی علیهالسلام من را به حفظ کردن و بزرگداشت این دعا و نوشتن آن برکفن او و تعلیم آن به نزدیکان و ترغیب آنان به خواندن این دعا سفارش کردند.
۴-در شبى که شخص این دعا را بخواند خداى تعالى به او روى مىآورد و به سوى او نظر التفات مىکند و تمامی حاجتهاى دنیا و آخرت او را برآورده می سازد.
۵-خداى تعالى در آسمان چهارم خانهاى بنا کرده که نامش بیت المعمور است؛ به آن خانه در هر روزى هفتاد هزار فرشته داخل مىشوند و از آن بیرون مىروند و دیگر به سوى آن تا روز قیامت بر نمىگردند و خداى عزّ و جلّ به صاحب این دعا ثواب این فرشتگان را مىبخشد.
۶-هر که این دعا را هنگام خروج از منزل بخواند،خداى تعالى عمل او را به عملهاى نیکو ملحق میسازد.
۷-پیغمبر صلى الله علیه و آله به على بن ابى طالب علیه السلام فرمودند که: یا على این دعا ترا به اهل بیت خود و فرزندان خود بیاموز و ایشان را بر خواندن این دعا را و وسیله جستن به سوى خداى تعالى و به اقرار و اعتراف به نعمتهاى خدا ترغیب کن و به تحقیق که بر امّت خود حرام گردانیدم که مشرکى را یاد دهند.
۸- مفاهیم بی بدیل دعای جوشن کبیر اثر بسيار عميقى از جهات مختلف در تهذيب اخلاق دارند؛بدین نحو که توجّه به مبدأ آفرينش ؛ توجّه به صفات جلال و جمال او در دعای جوشن کبیر؛ توجّه به معاد، و دیگر محتوا و مضامین آن دعای ارزشمند که مملّو است از آموزش هاى اخلاقى و بيان راه و رسم سير و سلوك الى اللَّه، قطعاً درس هاى بزرگى به انسان در اين زمينه مى دهد.