چطور کودکانی امیدوار داشته باشیم؟
چطور کودکانی امیدوار داشته باشیم؟
همینک در مجله آنلاین فارسی ها با مطلب”چطور کودکانی امیدوار داشته باشیم؟” در خدمت شما کاربران گرامی هستیم .
آرزوهای ما برای فرزندانمان اغلب زندگی نزیسته ماست ؛حال آنکه بهترین کمکی که از ما ساخته است، نه القای خواستهایِ درونیِ ما بلکه کمک ما به فرزندانمان برای در مسیر قرار گرفتن و رسیدن به آرزوهایشان است.
در اینجا قصد دارم شما را با سه راهکار به این هدف نزدیک کنم. شایان ذکر است که این راهکارها آموزش غیرمستقیم برنامهریزی، شناخت اهداف و ارزشهاست و به درک و شناخت مفهوم امید در زندگی به کودکان و نوجوانان کمک بزرگی می کند.
ساخت درخت آرزوها
تنه یک درخت با شاخههایش را با مقوا، کاغذ رنگی یا نقاشی روی دیوار اتاق فرزندمان ایجاد میکنیم. برگهای درخت اهداف (آرزوهای) کوتاه مدت و بلند مدت کودک را تشکیل میدهند. می توانیم تعداد زیادی برگ با کاغذرنگی درست کنیم تا هر زمان که لازم بود چیزی به آن اضافه شود؛ روی برگ می نویسیم یا اگر فرزندمان خواندن و نوشتن نمیداند عکس آن را میچسبانیم و به درخت اضافه میکنیم.
ساخت بادبادک آرزوها
تصویر یک بادبادک را با کمک و سلیقه فرزندمان طراحی می کنیم ؛ زنجیرهای که ریسههای بادبادک هستند، همان آرزوهای کوچک و بزرگ کودک خواهند بود. به راحتی می توان به دنباله زنجیره اضافه کرد. کاغذهای رنگی را مستطیلی می بریم و به هم چسب میزنیم.
ساخت جعبه جادویی
یک جعبه نسبتا بزرگ تهیه می کنیم. از جعبه کفشهای فرزندمان هم می توانیم استفاده کنیم. این جعبه میتواند جعبه استعاریِ آرزوهای فرزندمان باشد.
هر شیای که برای وی جذاب است، درون این جعبه قرار میگیرد و در طول زمان به آن چیزهایی اضافه میشود.
قرار نیست لزوما چیزی برای پرکردن جعبه خریداری شود؛ برگهای خشک، سنگ، میوه کاج، لباس کودکیاو، یک تسبیح و هر شیء دیگری را می توان در آن قرار داد.
خاصیت این جعبه تحریک رویا پردازی و تامین حس مالکیت و تعلق است.
این سه مثال کارهایی ساده اما بسیار موثر برای آینده درخشانِ فرزندان و درواقع تجسم آرزوهای آنان است.
به علاوه به زیبایی محیط رشد آنها میافزاید و در شکلگیری اعتماد به نفس آنان کمک به سزایی میکند.
نویسنده : راضیه قلیزاده،خراسان