۱۵ راه آسان برای تربیت فرزند مودب

در این عصر و دوره از فرزندپروری که تقریبا در همه جهان حاکم است ، والدین در مورد اعمال هر گونه فشار بر فرزندان خود محتاط هستند که البته گاهی اوقات نداشتن اقتدار در پدر و مادر ها فرزندان را دچار رفتارهای اشتباه در قبال دیگران میکند . در این مقاله چند روش آسان اما مهم برای تربیت فرزند مهربان، مودب و خوش برخورد می پردازیم.

۱۵ راه آسان برای تربیت فرزند

۱- به فرزندان خود عشق بورزید

عشق ورزیدن به فرزندان به اشکال مختلفی به خود می گیرد که مهمترین آنها فراهم کردن محیطی امن و مطمئن، برآورده کردن خواسته های عاطفی و جسمی کودکان، نشان دادن محبت به آنها و علاقه واقعی به زندگی آنها است. این ممکن است آسان به نظر نرسد، اما مطمئناً ساده ترین راه برای تربیت بچه های محترم است.

۲- زمان منظمی را با هم برنامه ریزی کنید

این یک راه آسان دیگر است که می تواند به شما در تربیت فرزندانی مهربان و محترم کمک کند. باید مطمئن شوید که زمانی که با هم می گذرانید به شما کمک می کند تا با بچه ها پیوند برقرار کنید. این می تواند خواندن یک داستان قبل از خواب با هم یا حتی صرف یک شنبه در ماه برای یک پیک نیک یا انجام کاری باشد که هر دو از آن لذت می برید.

تربیت کودک مودب
تربیت کودک مودب

۳-گفتگوهای معنادار داشته باشید

یک مکالمه معنادار، مکالمه ای است که در آن به نوبت سوال می پرسید و پاسخ می دهید. مکالمه باید افکار، احساسات و تجربیات را بیان کند. آنها می توانند شامل موارد زیر باشند:

امروز مدرسه چطور بود؟ چه قسمتی را دوست داشتید/دوست نداشتید؟
امروز چه کاری انجام دادید که باعث شد احساس خوبی نسبت به خودتان داشته باشید؟
آیا فرصتی برای کمک به کسی پیدا کردید؟
امروز خارج از مدرسه چه آموختی؟

۴- یک مربی و الگوی عالی باشید

کودکان مشاهده می کنند و از والدین خود یاد می گیرند. پس یک مربی اخلاقی باشید و مراقب گفتار و اعمال خود باشید. وقتی سخنرانی را انجام می دهید، آنها نیز تمایل بیشتری برای انجام این کار خواهند داشت و در عمل چیزی را نشان نمیدهند و اهل حرف میشوند تا عمل کردن.

۵- به کودک احترام بگذارید

این کاملاً ساده ترین، امتحان شده و آزمایش شده ترین راه برای تربیت بچه های محترم است. وقتی به کودک خود احترام می گذارید و به او اجازه می دهید نظرات، سلیقه ها و ارزش های خود را بیان کند، کودک نه تنها در انجام کارهای بیرون از خانه اعتماد به نفس بیشتری خواهد داشت، بلکه در گفتار و نظرش در مورد چیزها یا افراد نیز احترام بیشتری خواهد داشت.

۶-تربیت کودک مودب یعنی زبان احترام را در خانه توسعه دهید

احترام باید در خانه اجباری شود. باید انتظار احترام در خانواده را داشته باشید زیرا بدون آن روابط در خانواده دچار مشکلاتی متعدد میشود . از عباراتی مانند مودب بودن ، بی احترامی نکردن ، بی ادبی و غیره برای آموزش کودکان از سنین پایین استفاده کنید.

۷- سیاست های جدید در مورد احترام تعیین کنید

برای بزرگ کردن بچه های مودب دیر نشده – فقط باید به آنها بگویید که یک سیاست جدید در مورد رفتار محترمانه وجود دارد. ممکن است یک کودک قبلاً اجازه داشته باشد که از رفتار بی ادبانه فرار کند و در نتیجه نمی داند بی احترامی چیست. بنابراین در یک زمان آرام با کودک صحبت کنید و سیاست جدید را در جای خود ذکر کنید.

۸- صدای احترام و بی احترامی را درک کنید

به جای تمرکز بر آنچه گفته می شود، والدین باید گوش های خود را با لحن صدای کودک هماهنگ کنند (صدای بلند شده ممکن است لزوماً بیانگر بی احترامی نباشد، اما لحن، کنایه، کلمات بد و غیره این کار را می کند). سپس می توان بلافاصله برای همان اقدام اصلاحی انجام داد.

۹- بی احترامی را فورا اصلاح کنید و نگذارید تبدیل به عادت شود

اگر لحن صدای کودک بیانگر بی احترامی است، فوراً او را با گفتن «عزیزم، این بی احترامی بود» اصلاح کنید. همچنین می توانید از لحن خاصی استفاده کنید تا کودک را وادار به عقب نشینی کنید تا متوجه شود دارد اشتباه میکند.

۱۰-در مراسم های گروهی و اجتماعی شرکت کنید

این یکی از بهترین راه‌ها برای یاد دادن به بچه‌ها برای احترام به افراد از همه اقشار جامعه و زمینه‌های مختلف است. وقتی با کودک در مراسم گروهی و اجتماعی شرکت می کنید، به او کمک می کنید تا بفهمد عضوی از جامعه بودن به چه معناست.

۱۱- در مورد اشتباهات خود صادق و متواضع باشید

اعتراف به اشتباهات خود ممکن است برای بزرگسالان سخت باشد، اما زمانی که در مورد آن متواضع و صادق باشید، به کودکان کمک می کند تا رفتار خود را در هنگام اشتباه تقلید کنند. شما باید زمان بگذارید و توضیح دهید که چگونه از انجام اشتباه مشابه و همچنین اقدامات اصلاحی که انجام خواهید داد جلوگیری کنید.

        پیشنهاد می کنیم مقاله “افسردگی در نوجوانان از علائم تا درمان” را نیز مطالعه بفرمایید.      

۱۲- مراقب خودت باش

این یعنی وقت گذاشتن برای دعا، مراقبه، پیاده روی و غیره. این به والدین کمک می‌کند تا با استرس کنار بیایند و با آرامش بیشتر مسائل تربیتی فرزندتان را حل و فصل کنید.

۱۳-اهمیت قدردانی را به کودکان بیاموزید

بچه های سپاسگزار بچه های شادتر و آرام تری هستند. آنها یاد می گیرند که از شرایط، معلمان و دوستان خود قدردانی کنند و این می تواند آنها را نسبت به اطرافیانشان احترام بگذارد.

تربیت کودک مودب

۱۴- از تایم اوت برای رفتارهای مکرر بی احترامی استفاده کنید

خونسردی خود را حفظ کنید اما در مورد رفتارهای بی احترامی کودک محکم و قاطع باشید. در مورد نوجوانان، بهتر است به جای درگیری فیزیکی، بیرون بروید (برای دقایقی از نوجوان فاصله بگیرید و بعد از آرام شدن باهم صحبت کنید). اما به همان اندازه مهم است که در پایان مکالمه به آنها اطلاع دهید که رفتارشان بی احترامی است نه اینکه اجازه دهید آن را تشدید کند.

۱۵-برای تربیت فرزند میتوانید از مشاور مجرب کمک بگیرید

اگر راهبردهای بالا نتایجی را نشان نداد، ممکن است بخواهید خانواده درمانی را در نظر بگیرید. این امر در صورتی ضروری است که شما و شریک یا همسرتان نمی توانید در مورد روش های فرزندپروری که تضمین کننده تربیت فرزندان مودب است به توافق برسید.این ۱۵ راه خوب را امتحان کنید تا رفتارهای بی احترامی و بی ادبانه کودکان را کاهش دهید.

Rate this post
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

1 دیدگاه در “۱۵ راه آسان برای تربیت فرزند مودب

نکات بسیار عالی بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.