روانشناسی شخصیت کسانی که حیوانات خانگی دارند

روانشناسی شخصیت کسانی که حیوانات خانگی دارند

هم اکنون در بخش سلامت روان مجله آنلاین فارسی ها با بحث روانشناسی شخصیت کسانی که حیوانات خانگی دارند در خدمت شما هستیم .

روانشناسی شخصیت کسانی که حیوانات خانگی دارند (1)

روانشناسی شخصیت کسانی که حیوانات خانگی دارند

همانطور که می دانید نگهداری حیوانات خانگی توسط انسان و پیوند میان آنها از گذشته تا به امروز وجود داشته و دارد .

بسیاری از مردم در خانه خود از سگ ، گربه ، کاسکو و بسیاری از حیوانات خانگی دیگر یا پرنده ها مراقبت می کنند و با آنها خو گرفته اند .

حتی در زندگی روستایی نیز دیده می شود اکثر روستاییان گوشه ای از خانه یا حیاط را برای حیواناتی مثل مرغ و خروس درست کرده اند .

این موضوع همچنین در زندگی شهری نیز دیده می شود .

نگهداری حیوانات خانگی

کسانی هستند که حیواناتی را که باید در طبیعت آزادانه زندگی کنند را در محیط خانه زندانی کرده و آنها را به زندگی در آپارتمان یا محیط های مسکونی عادت می دهند .

اما آیا این کارها نشانه حیوان دوستی است و یا انسان ها به دنبال ارضا کردن احساسات خود به بهای آزار حیوانات هستند ؟

برخلاف تفکر کسانی که می گویند با پناه دادن و نگهداری حیوانات در خانه به آنها لطف می کنند این کارها در واقع حیوانات را از حق حیات و حقوق اولیه و ذاتی آن ها محروم می کند .

حتی حیوان زبان بسته با عقیم سازی از حق تولید مثل نیز محروم شده و مجبور است خود را با زندگی در کنار انسان و شرایط انسانی وفق دهد .

روانشناسی شخصیت کسانی که حیوانات خانگی دارند

روانشناسی شخصیت کسانی که حیوانات خانگی دارند

امروزه صنعت حیوانات خانگی به یک صنعت پولساز در جهان تبدیل شده و تبلیغات بسیار گسترده ای نیز در زمینه نگهداری از حیوانات در خانه می کند .

همانطور که می دانید بیش از ۹۰ درصد حیوانات خانگی سگ ها و گربه ها هستند .

نمونه بارز این تبلیغات پخش کارتون ها و فیلم هایی است که سگ ها و گربه ها نقش اول آنها را تشکیل می دهند و زندگی آنها در کنار انسان ها را بسیار عادی جلوه می دهند .

علاوه بر سودهای بسیار صنعت حیوانات خانگی ، تولید و فروش محصولات مختلف مربوط به حیوانات مثل پوشاک ، لوازم بهداشتی ، پزشکی و … نیز رشد چشمگیری را به همراه داشته است .

جالب است بدانید در آمریکا بیش از ۲۰۰ میلیون حیوان خانگی وجود دارد که بخش مربوط به تغذیه و نگهداری آنها بیش از ۶۰ میلیارد دلار گزارش شده است .

علاوه بر آن صنعت بیمه نیز بیش ۵۰ میلیارد دلار گردش مالی داشته است که این ها جدا از وقتی است که صاحبان حیوانات برای تفریح ، بازی ، دکتر و تغذیه حیوانات صرف می کنند .

فروشگاه های محصولات حیوانات خانگی در ایران نیز فعالیت های خود را آغاز کرده اند که نشان دهنده ورود این محصولات به ایران نیز می باشند .

براساس آمار گمرک ایران و از مبادی قانونی در ۱۱ ماهه اول سال ۱۳۹۵بالغ بر ۲۵۹۳ تن غذای سگ و گربه به ارزش ۱۴۱۷۰۳۰۶۰۰۸۰ ریال به کشور وارد شد که نسبت به سال قبل رشد ۲۵ درصدی داشته است .

حال آمار‌های مربوط به مبادی غیررسمی و قاچاق مشخص نیست .

این نشان از تاثیر تبلیغات صنعت جهانی حیوانات خانگی بر فرهنگ بومی ایران است .

حالا می خواهیم به یک بحث مهم که چندی پیش در فضای مجازی جنجال به پا کرد بپردازیم :

روانشناسی شخصیت کسانی که حیوانات خانگی دارند (2)

روانشناسی شخصیت کسانی که حیوانات خانگی دارند

همانطور که می دانید مردن گربه یکی از بازیگران سینمای ایران در فضای مجازی به خصوص اینستاگرام بازتاب گسترده ای داشت .

در ادامه آن دو گروه موافقان و مخالفان حیوانات خانگی مقابل یکدیگر قرار گرفتند .

موافقان ، نگهداری حیوانات خانگی را امری شخصی و مبتنی بر دفاع از حقوق حیوانات می دانند و مخالفان نیز معتقدند که نگهداری حیوانات با مسائل دینی یا بهداشتی سازگاری ندارد .

به نظر شما حق با کدوم گروه است ؟

اگر بخواهیم از دیدگاه علمی آن را بررسی کنیم با انبوهی از طلاعات متنوع درمورد حقوق حیوانات ، بیماری ها ، هزینه ها ، مشکلات احساس و روانی و … برخورد می کنیم .

مشکلات احساسی و روانی یکی از عمده ترین مشکلات نگهداری حیوانات خانگی می باشد .

بر اساس تحقیقات وابستگی روحی و ارتباط عمیقی میان حیوانات و صاحبانشان به وجود می آید که در حد روابط انسانی مثل خواهر و برادر یا دو دوست صمیمی است .

در نتیجه مرگ حیوان باعث عوارض شدید روحی برای صاحب حیوان می شود .

در برخی موارد صاحب حیوان از دست رفته ، توان تحمل و پذیرش مرگ حیوان خود را نداشته و به دنبال آن با انواع مشکلات و عوارض روحی و روانی مواجه می شود .

علاوه بر این ها بالغ بر ۸۰۰ نوع بیماری مشترک میان انسان و حیوان وجود دارد که بیماری هاری شایع ترین و شناخته شده ترین آن هاست .

کسانی که از گربه نگهداری می کنند

بر اساس تحقیقات روانشناسی کسانی که از گربه ها نگهداری می کنند در مقایسه با کسانی که از سگ یا پرنده ها مراقبت می کنند بسیار احساسی تر هستند .

آنها در اغلب موارد آدم های حساس و افسرده ای هستند که خیلی زود به آنها بر میخورد .

همچنین کسانیکه از حیوانات خانگی مراقبت می کنند معمولا در برقراری ارتباط با دیگران ضعیف تر هستند بنابراین سعی می کنند با با حیوانات ارتباط برقرار کنند .

یک مطالعه جدید در این زمینه ثابت کرده است که نگهداری حیوانات در خانه باعث افزایش خطر مشکلات ذهنی و روانی مثل اختلال دو قطبی و شیزوفرنی می شود .

حرف آخر!

حیوانات حق حیات ، تولید مثل و زندگی در خواستگاه اولیه خود را دارند و محدودسازی آن ها در خانه و آپارتمان ، نوعی حیوان آزاری محسوب می شود که از نگاه بسیاری از مدافعان حقوق حیوانات و کسانیکه به بهانه حمایت از حیوانات از آنها نگهداری می کنند نادیده گرفته می شود .

Rate this post
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.