خواص پونه کوهی چیست؟

خواص پونه کوهی چیست؟

همینک در مجله آنلاین فارسی ها با مطلب”خواص پونه کوهی چیست؟” در خدمت شما کاربران گرامی هستیم .

پونه کوهی

پونه کوهی (Origanum vulgare) یک گیاه معطر و کمی تلخ در خانواده نعناع ها است. این نام از کلمه یونانی به معنی “کوه شادی” یا “لذت کوه” گرفته شده است. این گیاه در آب و هوای گرم و خشک رشد می کند (بومی مدیترانه است) اما امروزه در بسیاری از نقاط جهان کشت می شود.

پونه کوهی یک گیاه بسیار خوش طعم است که اغلب در آشپزی ایتالیایی ، یونانی و اسپانیایی استفاده می شود. این ماده اغلب در ترکیبات چاشنی ، از جمله چاشنی ایتالیایی استفاده می شود و به خوبی با گوشت ، غذاهای حاوی گوجه فرنگی و تخم مرغ ترکیب می شود.

فواید پونه کوهی برای سلامتی چیست؟

پونه کوهی به عنوان یک داروی طبیعی محبوبیت زیادی پیدا کرده است ، اگرچه استفاده از آن به عنوان یک گیاه تقویت کننده سلامتی قرن هاست که مورد استفاده است. علم پزشکی مدرن هم این امر را تأیید می کند چون پونه  حاوی مقادیر زیادی امگا ۳ ، آهن ، منگنز ، ویتامین K و آنتی اکسیدان است.

روغن پونه کوهی به دلیل خاصیت ضد باکتریایی در جوامعی که به دنبال وسایل بهداشتی طبیعی هستند کاملاً شناخته شده است.

۱٫سطح بالای آنتی اکسیدان ها و خواص ضد التهابی

مانند گیاه تازه پونه ، روغن پونه کوهی دارای مقدار زیادی آنتی اکسیدان است که به مبارزه با رادیکال های آزاد کمک می کند. این آنتی اکسیدان ها عبارتند از:

فنل ها
تری ترپن ها
رزمارینیک اسید
اورسولیک اسید
اولئانولیک اسید

بر اساس مطالعه ای که در سال ۲۰۱۵ انجام شد ، روغن پونه کوهی به دلیل آنتی اکسیدان های موجود در برابر عوارض جانبی برخی از داروها از بدن محافظت می کند.

یک مطالعه در سال ۲۰۰۷ نشان داد که ترکیبی از روغنهای پونه کوهی و آویشن می تواند تولید سیتوکین های پیش التهابی را کاهش دهد. و در این صورت ، مخلوط روغن می تواند در کاهش علائم بیماری های التهابی مانند کولیت مفید باشد.

۲٫پونه خواص ضد میکروبی دارد

پونه کوهی دارای خواص ضد میکروبی زیادی از جمله ضد باکتری و ضد انگلی است.

یک مطالعه اخیر از گروه فیزیولوژی و بیوفیزیک در مرکز پزشکی دانشگاه جورج تاون اظهار داشت که برای جلوگیری و درمان عفونت ها به ضد میکروب های جدید (ایمن) نیاز است و ممکن است روغن  پونه کوهی پاسخ این مسئله باشد.

۳٫پونه کوهی خواص آنتی باکتریال دارد

در مقاله ای که در Science Daily منتشر شد ، مشخص شد که اسانس پونه کوهی در از بین بردن باکتری های استافیلوکوک موثر است. همچنین در توانایی کشتن میکروب به اندازه آنتی بیوتیک های موثر است.

۴٫پونه کوهی به مبارزه با انگل کمک می کند

یک مطالعه منتشر شده در تحقیقات فیتوتراپی نشان داد که بزرگسالانی که از انگل رنج می برند ، پس از استفاده از روغن پونه کوهی ، در علائم هضم خود بهبود چشمگیری داشته اند.

۵٫پونه کوهی ضد قارچ است

پونه کوهی همچنین ضد قارچ است. یک مطالعه نشان داد که از بین ۱۱ روغن مورد آزمایش ، پونه کوهی از نظر کمک به قارچ پا ، قوی ترین روغن است.

محققان روغن پونه کوهی را بهمراه نمک و گرم کردن یک درمان امیدوار کننده برای قارچ پا میدانند.

۶٫پونه کوهی سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و با سلول های سرطانی مقابله می کند

طبق مطالعه ای در سال ۲۰۱۳ ، گیاه پونه کوهی و سایر گیاهان خانواده نعنا می توانند به  سیستم ایمنی بدن کمک کنند. این ممکن است دلیل استفاده سنتی از پونه کوهی را برای درمان بیماری ها باشد. اما پونه کوهی فراتر از یک محرک ایمنی است. مطالعه منتشر شده در Cancer Letters نشان داد که ترکیبی در پونه کوهی به عنوان یک قاتل بالقوه سلول سرطانی موجود در سرطان های پروستات ، پستان ، پوست ، سرطان خون و روده بزرگ است که امیدوار کننده به نظر می رسد.

تفاوت روغن پونه کوهی با اسانس پونه کوهی چیست؟

این می تواند یک موضوع گیج کننده باشد! اغلب وقتی مردم در مورد پونه کوهی صحبت می کنند این اصطلاحات را به جای یکدیگر استفاده می کنند. اما هر یک کمی متفاوت است. در اینجا آمده است:

روغن پونه کوهی روغنی است که غالباً روغن زیتون را با پونه کوهی مخلوط میکنند. این روغن ممکن است به صورت دارویی استفاده شود اما بیشتر اوقات به صورت موضعی استفاده می شود.
اسانس پونه کوهی از مواد گیاهی تقطیر می شود و فوق العاده غلیظ است.

خواص پونه کوهی چیست؟
خواص پونه کوهی چیست؟

نحوه استفاده از پونه کوهی

پونه کوهی کاربردهای زیادی در خانه دارد:

در آشپزی
ترکیب ادویه ایتالیایی خانگی
دهانشویه گیاهی
برای پوست
مخلوط گیاهان و ادویه های خانگی

پونه کوهی خشک ، در ترکیب با سایر گیاهان خشک مانند ریحان ، رزماری و آویشن ، می تواند بخار موثری برای درمان سرفه و گرفتگی بینی ایجاد کند.

موارد استفاده از روغن ضروری پونه کوهی:

روغن رقیق شده را می توان برای تسریع بهبودی در طی بیماری مصرف کرد.
از روغن ضروری پونه کوهی (رقیق شده در روغن نارگیل) می توان در عفونت های پوستی برای تقویت بهبود استفاده کرد.
می تواند با روغن نارگیل مخلوط شود و برای سالم ماندن لثه استفاده شود.
اسانس پونه کوهی که به صورت داخلی مصرف می شود و در یک روغن حامل رقیق می شود ، که می تواند به رفع آلرژی کمک کند.
اسانس پونه کوهی را که در روغن زیتون رقیق شده است می توانید روی عضلات و مفاصل دردناک برای تسکین درد بمالید.
هنگامی که به صورت رقیق روی پوست استفاده می شود می تواند در از بین بردن زگیل موثر باشد.
از آنجا که پونه کوهی دارای چنین خواص ضد میکروبی شدیدی است ، می تواند به درمان بسیاری از عفونت ها از جمله عفونت های داخلی و خارجی کمک کند.

آیا استفاده از پونه کوهی برای همه بلامانع است؟

روغن پونه کوهی در دوران بارداری به طور کلی ایمن در نظر گرفته نمی شود.

اگر هر یک از شرایط زیر را دارید ، قبل از استفاده با پزشک خود صحبت کنید زیرا پونه کوهی برای شما ایمن نیست:

نزدیک بودن به عمل جراحی

آلرژی به گیاهان در خانواده نعنا
اختلالات خونریزی
دیابت

 ضد عفونی کننده کف پا با استفاده از پونه کوهی

مواداولیه:

¼ فنجان کره شی
و یک فنجان روغن نارگیل
۳ قاشق غذاخوری موم عسل
¼ فنجان تکه های منیزیم + آب جوش ۲ قاشق غذاخوری
۱۰ قطره روغن اساسی پونه کوهی (برای استفاده در دوران بارداری یا روی کودکان استفاده نشود)
۱۰ قطره روغن ضروری نعناع

طرز تهیه ضد عفونی کننده کف پا:

در یک ظرف کوچک ۲ قاشق غذاخوری آب جوش و منیزیم را بریزید و هم بزنید تا حل شود. این یک مایع غلیظ ایجاد می کند. کنار بگذارید تا خنک شود.
روغن نارگیل ، موم ، و کره شی را به شیشه اضافه کنید. به آرامی و روی حرارت متوسط به روش غیر مستقیم ​​ذوب کنید ، گاهی اوقات هم بزنید.
وقتی ذوب شد ، ظرف را از ظرف خارج کنید و بگذارید مخلوط در دمای اتاق خنک شود . در این مرحله ، درون یک کاسه متوسط ​​یا مخلوط کن بریزید.
اگر در یک کاسه هستید ، از مخلوط کن دستی یا مخلوط کن غوطه وری با سرعت متوسط ​​استفاده کنید و مخلوط روغن را شروع کنید.
به آرامی (هر بار با یک قطره شروع کنید) در حالی که مخلوط می شود ، مخلوط منیزیم حل شده را به مخلوط روغن اضافه کنید. این کار را ادامه دهید تا تمام مخلوط منیزیم اضافه شود و خوب مخلوط شود.
روغنهای اساسی پونه کوهی و نعناع را اضافه کنید  تا مخلوط شوند.
به مدت ۱۵ دقیقه در یخچال قرار داده و دوباره مخلوط کنید تا قوام خوبی بدست آید.
برای نگهداری بهتر در یخچال یا در دمای اتاق تا دو ماه نگهداری کنید.

 ضد عفونی کننده کف پا با استفاده از پونه کوهی
ضد عفونی کننده کف پا با استفاده از پونه کوهی
Rate this post
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.