آیا نوشیدن دوغ خاصیتی هم دارد؟
همینک در مجله آنلاین فارسی ها با مطلب”آیا نوشیدن دوغ خاصیتی هم دارد؟” در خدمت شما کاربران گرامی هستیم .
دوغ فرآورده ای حاصل از شیر است که از اختلاط ماست و آب با نسبت های مختلف و افزودن نمک تهیه می شود. در صنعت برای طعم دار کردن آن از اسانس های مختلف مثل کاکوتی و نعناع یا گلبرگ های خشک و خردشده گل محمدی استفاده می کنند.
مهمترین خواص دوغ
۱. کمک به سلامت دندانها، استخوانها و پیشگیری از پوکی استخوان
تامین کلسیم مورد نیاز بدن یکی از مهمترین فواید دوغ است. دوغ نیز همانند آنچه در مورد خواص ماست و خواص خوردن شیر گفته شد، به استحکام استخوانها و پیشگیری از پوکی استخوان که از بیماریهای شایع جوامع امروز است، کمک میکند. در مجموع مواد معدنی موجود در دوغ با قابلیت جذب بالا به سلامت استخوانها و دندانها و پیشگیری از پوکی استخوان کمک شایانی میکند.
۲. سلامت دستگاه گوارش
دوغ سرشار از میکروبهای پروبیوتیک است که به هضم غذا کمک میکند. این میکروبهای سالم از رشد میکروبهای بد که باعث ایجاد عفونتهای معده و اسهال میشوند، جلوگیری میکنند. همچنین اثر ضد میکروبی دوغ باعث میشود بیماریهایی نظیر اسهال، التهاب مخاط روده و زخم روده سریع بهبود یابد. دوغ همچنین میتواند از سوء هاضمه و تولید گاز بیش از حد در بدن جلوگیری کند، حتی میتواند با نفخ معده، اسیدیته و کاهش التهاب لایه پوشاننده معده (به علت رفلکس) مبارزه کند.
۳. کاهش کلسترول خون
مصرف دوغ در کاهش کلسترول خون موثر است و از همین رو در پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی مفید است.
۴. درمان گرمازدگی و عطش
طبع دوغ سرد است و به همین دلیل مصرف آن به درمان گرمازدگی و رفع عطش و خستگی کمک میکند. همچنین مصرف دوغ در بهبود برخی از سردردها که ناشی از گرمی هوا است، مفید است.
۵. تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از سرطان
بسیاری از متخصصین تغذیه معتقدند دوغ همانند شیر میتواند دارای خاصیت ضد سرطانی باشد و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند.
۶. رفع بوی بد دهان
مصرف دوغ به رفع بوی بد دهان کمک میکند، همچنین متخصصان طب سنتی مصرف آن را برای افرادی که دچار خشکی و تلخی دهان هستند، مفید میدانند.
دوغ خانگی
بهتر است در منزل و به صورت خانگی آن را تهیه کنند. معمولاً برخی افراد جهت ترش و گازدارشدن این نوشیدنی آن را در دمای محیط نگهداری میکنند. این روش نگهداری برای سلامت افراد مشکلی ایجاد نخواهد کرد. این نوشیدنی به طور طبیعی حاوی باکتریهای مولد اسید لاکتیک و همچنین مخمرهای مولد گاز است که در دمای محیط فعالتر و باعث ایجاد طعم اسیدی و گازی میشوند.
اما بد نیست بدانید اگر در این روش نگهداری آنزیمهای تجزیه کننده پروتئین فعال شوند دوغ آلوده به کپک شده و بلافاصله تغییر رنگ و مزه داده و تاریخ انقضای آن سریعتر از آنچه روی بطری نوشته شده فرا میرسد که استفاده از آن توصیه نمیشود؛ بنابراین بهترین روش برای ماندگاری مطلوب دوغ نگهداری آن در دمای یخچال است. دوغ اگر به وسیله گاز CO ۲ گازدار شود مضرات گاز افزوده شده به آن مانند نوشابههای گازدار خواهد بود.
منبع:ایمنا،دکتر سلام،پارسینه
شناسه مطلب: