طرز تهیه و آموزش کامل پخت “خورش ساق”

طرز تهیه و آموزش کامل پخت “خورش ساق”

همینک در مجله آنلاین فارسی ها با مطلب”طرز تهیه و آموزش کامل پخت “خورش ساق”” در خدمت شما کاربران گرامی هستیم .

“خورش ساق” با کوفته از جمله خورش های خوشمزه است که میتوانید با برنج یا نان در وعده نهار یا شام میل کنید.

مواد لازم برای خورش ساق

لپه:نصف پیمانه (۷۵ گرم)
زردچوبه (پودرشده) :یک قاشق سوپ خوری
روغن مایع (مخصوص سرخ کردن):به مقدار لازم
اسفناج (پاک و خردشده):۷۰۰ گرم
کره:به مقدار لازم
گوشتِ چرخ کرده (مخلوط گوسفند و گوساله):۲۵۰ گرم
پیاز (رنده شده) :یک عدد
دارچین (پودرشده):نصف قاشق چای خوری
نمک:به مقدار لازم
فلفل سیاه (پودرشده):به مقدار لازم
آرد برنج (الک شده):۲ قاشق سوپ خوری
آب غوره :نصف پیمانه (۸۰ میلی لیتر)

طرز تهیه خورش ساق

لپه را بشویید و یکی دو ساعت با آب ولرم خیس کنید .

سپس آن را آبکش کنید و به همراه مقداری آب روی حرارت قرار دهید تا بجوشد .

بعد حرارت را کم کنید و در ظرف را ببندید تا لپه ها بپزد.

اسفناج های خرد شده را در مقداری کره تفت دهید و به لپه در حال پخت اضافه کنید.

دقت کنید اسفناج ها را زیاد تفت ندهید که تغییر رنگ دهد .

تابه ای دیگر را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ شود .

سپس نیمی از زردچوبه را داخل تابه تفت دهید و به لپه در حال پخت اضافه کنید.

بعد از اضافه کردن زرد چوبه ،گوشت چرخ کرده را با یک عدد پیاز رنده شده که آبش را هم با فشار دست گرفتید ،

بقیه زرد چوبه ، مقداری نمک و فلفل و همچنین دارچین مخلوط کنید و با دست ورز دهید و به صورت کوفته های ریز قلقلی در بیاورید.

در ظرفی نیمی از آرد برنج گفته شده را بریزید و کوفته ها را در آن بغلطانید .

تابه ای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید و بعد از اینکه روغن داغ شد کوفته ها را سرخ کنید.

کوفته ها را در ۴۰ دقیقه آخر پخت لپه به همراه نمک ، فلفل و آبغوره اضافه کنید

و بقیه آرد برنج را هم با یک چهارم پیمانه آب حل کنید و ۲۰ دقیقه بعد از پخت کوفته ها به لپه اضافه کنید تا خورش لعاب بیندازد و کاملا جا بیفتد.

خورشت ساق را در کنار برنج سرو کنید .

نکته:

دقت کنید اسفناج را در کره زیاد تفت ندهید؛ زیرا تغییررنگ می دهد.

 

نکات تکمیلی در مورد خورش ساق

خورش ساق جزو انواع خورش میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۱۵دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۱ ساعت و ۳۰دقیقه میباشد .
خورش ساق را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری – میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد .

منبع،نمناک

Rate this post
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.