بررسی میزان فراوانی رنگهای مصرفی در مواد غذایی زعفرانی

بررسی میزان فراوانی رنگهای مصرفی در مواد غذایی زعفرانی

همینک در مجله آنلاین فارسی ها با مطلب”بررسی میزان فراوانی رنگهای مصرفی در مواد غذایی زعفرانی” در خدمت شما کاربران گرامی هستیم .

پررنگ بودن نبات نشانه مرغوب بودن آن نیست وممکن است منشأ رنگ نبات رنگ های مصنوعی و کارامل باشد

خاصیت قند و شکر با خاصیت نبات متفاوت است

و نبات نسبت به قند و شکر طبیعت گرم تری دارد.

از این رو نبات در مشکل‌هایی مانند دل ‌درد، نفخ و… استفاده می‌شود.

معمولا برای افزایش گرمی و خاصیت نبات کمی زعفران به آن اضافه می کنند،

اما ممکن است سودجویان از رنگ‌های غیراستاندارد

برای رنگ‌کردن نبات استفاده کنند

که بسیار خطرناک و سرطان‌زاست.

مصرف این ماده رنگی بیماری‌هایی مانند بیش فعالی در کودکان، معضلات گوارشی و آسمی، تومورهای تیروئیدی، تشدید میگرن، تاری دید، حساسیت ها و مشکلات پوستی به همراه دارد.

 

 

نبات زعفرانی و ذائقه مصرف کنندگان

افزایش تعداد واحدهای تولیدی صنایع غذایی و همراهی دانش تولید تجربی با دانش روز منجر به تولید

محصولاتی با کیفیت بالا و در سطح بین المللی شده است.

محصولات زعفرانی مرغوب با حفظ خواص دارویی آن برای مصرف کنندگان داخلی و خارجی از اهمیت بسیاری برخوردار است.

زعفران یکی از گیاهان دارویی و بومی ایران و خراسان خواص دارویی متنوعی دارد که صنایع کوچک و بزرگ از جمله نبات به آن توجه زیادی دارند.

شناسایی نبات زعفرانی مرغوب

تولید نبات زعفرانی به‌صورت شاخه نبات زعفرانی و نبات چوبی زعفرانی در برندهای مختلف عرضه می شود.

نبات های زعفرانی از طریق بو، مزه و رنگ زعفرانی آن ها قابل تشخیص هستند.

پررنگ بودن دلیل مرغوب بودن نیست

برخلاف تصور مردم که فکر می کنند رنگ دهی بالا یا پر رنگ بودن نبات نشانه مرغوب بودن است میزان رنگ دهی با زعفران محدود است

چه بسا نبات های پر رنگ می تواند منشأ افزودن رنگ های مصنوعی و کارامل به آن باشد.

وقتی نبات بیماری‌زا می شود

رنگ کارامل در فرایند پخت نبات و افزایش تعداد مراحل پخت تولید می شود

که به تولید نبات هایی به رنگ زرد تا قهوه ای منجر می شود

و در برخی کارگاه های زیرپله ای برای کاهش این رنگ قهوه ای از جوهر قند(بلانکیت) استفاده می شود که با تولید اکسید گوگرد سرطان زاست..

اما در صنایع بزرگ تولید نبات به دلیل کنترل دمای پایین تر، میزان تولید کارامل خیلی محدود است و این مشکل وجود ندارد.

امان از رنگ‌های شیمیایی

یکی از مشکلات دیگر افزودن رنگ های زعفرانی مصنوعی به نبات است که میزان رنگ دهی بالایی دارند.

این رنگ ها در صنایع غذایی مختلف با درصدهای متفاوت استفاده می شود

که در کشورهای مختلف برای آن یک حد مشخصی را قبول دارند

و بیشتر از آن غیر مجاز محسوب می شود.

ولی استفاده از آن در محصولاتی با عنوان نبات زعفرانی تقلب محسوب می شود

که از عوارض این رنگ ها می توان به بیش فعالی در کودکان و بیماری های افسردگی

در بزرگ سالان و در سطح بالا سرطان زا بودن آن ها اشاره کرد.

پیشنهاد به مصرف کنندگان

با توجه به کنترل کیفیت و رعایت استانداردهای ملی در سطح صنایع بزرگ تولید نبات، از این رنگ ها به هیچ عنوان توسط این صنایع استفاده نمی شود

و توصیه می شود که اگر نبات زعفرانی ذائقه یک مصرف کننده است و به کیفیت محصول توجه دارد

از محصولات شرکت هایی که تحت نظر استاندارد اقدام به تولید این محصول می کنند، استفاده کنند.

منبع،دکترابراهیم فولادی،خراسان

Rate this post
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.